Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Hypnotherapie

Hynotherapie

AddThis Social Bookmark Button

Praktijk voor gespreks- en hypnotherapie/ coaching/ counselling/ mindfulness/ NLP/ EMDR/

Hypnose

Hypnose/trance -of zo u wilt een bijzondere vorm van ontspanning- is één van de meest natuurlijke medicijnen die de mens in huis heeft. Wat is hypnose? Ondanks uitgebreide, wetenschappelijke onderzoekingen heeft men het fenomeen "hypnose" nog niet kunnen ontsluieren. Een feit is - net als licht, water, lucht- hypnose bestáát .

Enkele tastbare voorbeelden: heeft u ooit een boek gelezen of een televisie-film gezien waarin u helemaal opging? Indien u voorgaande vraag met ja kunt beantwoorden verkeerde u toen in een zekere trance-toestand.

Tijdens hypnose heeft u een verhoogde graad van concentratie, tevens "vergeet" u dikwijls de omgeving waarin u zich bevindt. Of u beleeft hypnose op talloze andere manieren, namelijk op uw eigen manier! Een trance-ervaring is in zekere zin uniek, voor ieder ligt het weer anders. Het blijft zeer persoonlijk. Elke manier om trance te ervaren is goed, er bestaat geen betere of beste wijze van ervaren dan uw eigen manier van trance-beleving.

 

Bewust/onbewust

De mens bestaat uit een bewust en onbewust gedeelte. Men vergelijkt het bewuste/onbewuste wel eens met een ijsberg. Het bewuste steekt maar een klein stukje boven water uit, het onbewuste onder water is des te omvangrijker.

Wist u bijvoorbeeld dat er mensen zijn die- tijdens trance - precies weten te vertellen hoeveel voetstappen ze doen naar de bushalte waar ze 's morgens altijd heen lopen? Het onbewuste heeft dit getal geregistreerd. Op bewust niveau was men het getal allang "vergeten". Met andere woorden "het onbewuste" bevat veel informatie zonder dat men het beseft. Al die "onbewuste" informatie kan de mens soms in problemen brengen, het kan leiden tot angsten, fobieën e.d.

Tijdens de hypnose/trance zijn dergelijke gegevens - angsten, verdriet e.d. - gemakkelijker bereikbaar. Het ontdekken, het herbeleven van die verborgen ervaringen leidt tijdens hypnose/trance dikwijls tot genezing. Er veranderen dingen...!

 

Deskundige

U bent de grootste deskundige van uw eigen leven. Zet tien psychiaters, psycho- en hypnotherapeuten op een rij die oordelen over uw wezen, problemen, persoon. U krijgt tien verschillende antwoorden, tien verschillende zienswijzen. Er is echter maar één verhaal dat klopt en dat is uw eigen verhaal, de geschiedenis opgediept uit uw onderbewustzijn. Er is niemand die u beter kent dan uzelf!

Via trance/hypnose kunt u op een bijzondere wijze met u Zelf kennismaken..., een kennismaking die leidt tot positieve veranderingen. Inzichtgevend, constructief en bevrijdend. Het onderbewuste heeft het beste met iemand voor. De hele natuur is gericht op groeien en bloeien. Dat geldt tevens voor uw lichaam en geest.

Het is vaak een kwestie van persoonlijke moed om te willen veranderen. Een zaak van kiezen, bewust de eerste stap zetten. De rest van uw stappen wordt dan verder feilloos geregistreerd door uw onderbewustzijn. In de praktijk van alledag betekent dat een gelukkiger leven, een bestaan zonder angsten, fobieën, dwanggedachten of andere neurosen.

 

Reïncarnatie-therapie

Miljoenen mensen geloven dat ze eerder hebben geleefd... Waarheid of fictie? In wetenschappelijk opzicht is een eerder bestaan dikwijls zeer moeilijk bewijsbaar. Feit is, in trance ervaren tallozen zeer ingrijpende, boeiende en leerzame levens. Een eerder bestaan in andere landen, culturen, als man, vrouw of kind.

Het is iedere keer weer een wonder om van zo'n herbeleefd bestaan - als therapeut - getuige te mogen zijn. Degene die de reïncarnatie ondergaat is veelal diep onder de indruk van het beleefde.

De ervaren beelden, gevoelens draag je na een reïncarnatie-sessie met je mee, vaak wijze lessen. Je innerlijke blik wordt verruimd.

 

Een therapie tot innerlijke groei

De praktijk wijst uit dat iemand door een reïncarnatie-ervaring innerlijk sneller groeit. Reeds jarenlang bestaande emotionele, geestelijke blokkades worden dikwijls opgeruimd. Angsten, fobieën, dwanggedachten of andere neurosen verdwijnen zelfs. Het herbeleven van een vorig leven kan erg bevrijdend zijn.

 

Sfeer

Mensen die uit pure sensatie een vorig bestaan willen beleven kunnen beter naar een spannende film gaan. Reïncarnatie is namelijk een belangwekkende en een zeer serieuze aangelegenheid.

De cliënt dient zich geborgen te weten in een warme en vriendelijke sfeer. Hij of zij kan geheel op zijn of haar eigen tempo teruggaan in de tijd. Reïncarnatie is een unieke ervaring, een beleven waarmee je uiterst zorgzaam dient om te gaan. Het kan een waardevol element aan uw leven toevoegen.

Imaginaire-, spirituele-, Simonton-therapie

Indien iemand een kwaal, ziekte heeft kan de psyche in het genezingsproces een belangrijke rol spelen. Met de imaginaire-, spirituele- en Simonton-therapie kan je met mentale kracht genezing trachten te beïnvloeden, bevorderen. Zonder dat deze therapievorm een soort "Haarlemmer Olie" is, vallen er bevredigende, goede tot uitstekende resultaten te bereiken. Sommige mensen kunnen genezen van een kwaal of ziekte. Anderen voelen zich een stuk beter... Een lichaam kan ziek zijn, maar de psyche kerngezond. Met die positieve psyche kan door gebruik te maken van het beeldend vermogen in de mens, een helend en genezend proces op gang komen.

 

Milton H. Erickson

De grondlegger van de moderne hypnotherapie is de Amerikaanse psychiater Milton H. Erickson. Eigentijdse hypnotherapeuten hebben zijn leer uitvoerig bestudeerd. Die is baanbrekend in de behandeling van cliënten.

Een hypnotherapeut houdt er een eclectische benadering op na. Door in trance diverse of delen van therapeutische interventies en therapievormen toe te passen. Met als uitgangspunt... iedere fobie of angst is uniek. De problemen zijn namelijk ontstaan in een uniek mens. De oplossing dient dan ook op een dergelijke wijze plaats te vinden. Met andere woorden een hypnotherapeut probeert iedere cliënt een op maat gesneden behandeling te geven. Een zeer persoonlijk gerichte therapie omdat een mens geen nummer is.

Vele jaren ben ik werkzaam in mijn praktijk. Iedere cliënt is anders..., hierbij sta ik regelmatig bewust stil. Een wereldwonder...! Ieder heeft zijn eigen persoonlijkheid. Het bewijst de rijkdom van de schepping, de natuur... Misschien wilt u er een ander woord aan geven.

Geen DNA-profiel of vingerafdruk is hetzelfde..., dat geldt tevens voor de geest, de psyche.

De hypnotherapeut en cliënt! Een ontmoeting tussen twee unieke werelden. Verbonden door de factor X..., dan kunnen er dingen veranderen.

***********

Coach & (Stress)Counsellor

Ieder mens zou een coach/counsellor in zijn leven moeten hebben. Iemand die met je meedenkt, je aanvoelt, begrijpt… En als het nodig is je niet spaart in volle eerlijkheid! Iemand die je helpt om knopen te ontwarren of door te hakken door herontdekking van je eigen innerlijke kracht.

Een persoonlijke begeleiding bij je carrière, grote of kleine conflicten, overwinnen van barrières. Kortom iemand die je een duwtje in de goede richting geeft. Via communicatie, een klankbord hebben… Samen de beste weg zoeken is vaak gezelliger, minder alleen in een individualiserende wereld…

Geen mens die jou beter kent dan jij je zelf! Misschien is het tijd voor een hernieuwde, verfrissende kennismaking met je diepste zelf? Een verrassende ontmoeting wellicht op de drempel van je rijk gevulde innerlijke schatkamer vol talenten, karaktereigenschappen en persoonlijkheid.

Het feest ontdekken van nieuwe deuren openen, zodat je talenten, waardevolle persoonlijke eigenschappen, je karakter maximaal tot groei en bloei komen! Een coach/cousellor kan daarbij helpen…; steunen, kracht geven, bevestigen, hart onder de riem steken, aan zelfvertrouwen werken, innerlijke zekerheid activeren, motiveren.

Mensen horen dikwijls een leven lang wat ze niet goed doen. Het is juist belangrijk om de dingen te noemen die iemand wèl goed doet! Het is de basis, voedingsbodem, de vruchtbare akker om op te zaaien en vernieuwend succes te oogsten in je persoonlijke leven.

Voor een verhelderend coaching/counselling-gesprek bent u natuurlijk ook altijd welkom!

Jan C. van der Heide

(stress)Counsellor/ Coach

  

Praktijk voor Gespreks- en Hypnotherapie

Jan C. van der Heide 

Terweeweg 75
2341 CP  Oegstgeest

Tel.: (071) 517 28 70

Mobiel: 06-25076116
E-mail: jancvanderheide@gmail.com

 

 

 
Wie is online
We hebben 38 gasten online
Radio Paravaria