Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Paranormaal AQUARIUS interview met hypnotherapeut en paragnost Jan C. van der Heide over: Engelen, sferen en gidsen

AQUARIUS interview met hypnotherapeut en paragnost Jan C. van der Heide over: Engelen, sferen en gidsen

AddThis Social Bookmark Button
Interview in:

 

aquarius

ANNASPARADIJSCOVER 2CDCOVERENGEL

boek                                                  CD

 

ENGELEN, SFEREN EN GELEIDEGEESTEN

 

NIEUWE CD: ONTMOETING MET JE GIDS...!

 

en

 

boek: ANNA'S PARADIJS

 

INTERVIEW MET HYPNOTHERAPEUT

EN PARAGNOST JAN C. VAN DER HEIDE

 

door: Johnnie Garnier

 

Vraag: Jan wil je iets over je zelf en werk vertellen?

Jan: 'Van jongs af aan ben ik vertrouwd met het paranormale.  Als kind zag ik engelen, mooie witte verschijningen en dacht dat iedereen ze waarnam. Of om sommige mensen heen zag ik prachtige kleuren, een feest om naar te kijken. Of iemand was gehuld in een zwartachtige, vuilrode aura. Als kind zou ik bij zo'n persoon nooit op schoot gaan zitten. Indertijd was ik één van de jongste handlezers en paranormale genezers van Nederland. Handen fascineerden me als kind al. Duizenden handen heb ik in de loop van de jaren 'gelezen'. Ieder mens is uniek. Gaande weg leerde ik op constructieve wijze met paranormale, intuïtieve zaken om te gaan. Naast paragnost werd ik hypnotherapeut. Een prachtig ambacht. Een voorrecht om met zoveel mensen te mogen praten in je leven. Talloze personen van hoog tot laag heb ik in mijn praktijk in Oegstgeest gezien. En weet je Johnnie, het mooiste van alles? Ik ben nog nooit een dóór en dóór slecht mens tegen gekomen. Als je met iemand praat ontdek je altijd wel iets goeds, warms en liefs...'.

 

Vraag:  Doe je nog iets anders dan therapie en consulten geven in je praktijk?

Jan: 'Boeken, artikelen schrijven, CD's maken, lezingen, lessen en workshops geven over spirituele, alternatieve onderwerpen.  Voorheen samen met mijn, helaas overleden vrouw Anna, op paranormale en gezondheidsbeurzen staan.Vroeger ook vaak in België, de laatste jaren alleen in Nederland. Mijn vrouw en ik hebben goede herinneringen aan België, aardige mensen. En als je ze beter kent erg open en zeer gastvrij. Overal ontmoet je mensen, een mens is als een wereld. Alles zit er in omsloten, verleden, heden en toekomst, diepe roerselen, verborgen verlangens, moed, angsten, opofferingsgezindheid, hoop en wanhoop...  Van al die mensen heb ik mogen leren...'.

 

Vraag: Regelmatig wordt er gezegd dat er zoveel kaf tussen het koren zit in de paranormale, alternatieve wereld? Wat is jouw mening?

Jan: 'Wie bepaalt wat kaf is of koren? Ik ga niet graag op de stoel van een rechter zitten om een oordeel te vellen over een medemens. De grootste heilige is nog goed voor duizend zonden per dag. Ik hanteer simpel een aantal vuistregels. Indien een paranormaal genezer schandalig hoge consultbedragen vraagt, ga er als cliënt niet heen. Indien iemand zegt dat hij of zij in 99 procent goed zit met zijn voorspellingen, spreek er niet af voor een consult. Een zekere bescheidenheid als paranormaal, spiritueel genezer is een voorwaarde. Anders heeft iemand nog weinig begrepen van de kosmos. De mens is zo nietig als een zandkorrel en we zijn allemaal reizigers op het pad des levens. Niemand heeft de wijsheid in pacht. En uiteindelijk hebben we allemaal de zelfde onafwendbare eindbestemming, de dood. En volgens velen het voortleven in geestelijke sferen na het sterven, het oord der engelen'.

 

Vraag: Kan je wat meer vertellen over het rijk van de engelen?

Jan: 'Eigenlijk zou ik moeten zeggen: nee, ik kan daar niets over vertellen. Het gaat het bevattingsvermogen van de mens te boven... Ik spreek dus alleen over mijn gevoelens, zo als ik het met mijn beperktheid kan 'zien' en ervaren. In de hemel zijn volgens mij ongekend veel engelen werkloos. De mens op aarde vergeet namelijk tot de engelen te bidden voor kracht, troost, geestelijke warmte en inzicht... Engelen willen niets liever dan kracht komen brengen, maar je moet ze eerst wel beleefd en vol devotie aanroepen voor hulp... Ik heb wat dat betreft in mijn leven een ongekend aantal verhalen gehoord over engelen. Bijvoorbeeld de geschiedenis van die vader... Een wegrollende aanhangwagen van een paar honderd kilo, een wiel dreigde zijn kind te verpletteren. Hij trachtte de wagen op te tillen maar het ging zijn krachten te boven. In een fractie van een seconde riep hij engelen aan om te helpen. Witte gedaanten tilden de aanhangwagen op... Het kind kwam  ongeschonden, zonder één enkel schrammetje onder de wagen vandaan. Een mirakel! Onmogelijk dat de vader in zijn eentje de wagen kon optillen, engelen hielpen... In mijn eigen leven. Mijn vrouw en ik reden 's nachts in een storm in de auto. Een witte gedaante aan de kant van de weg maande te stoppen. Nadat we stilstonden lag er eindje verder op een ontwortelde, grote boom dwars over de weg. Als die lichtende gedaante er niet was geweest om te waarschuwen, hadden mijn vrouw ik het waarschijnlijk niet overleefd. Toen we naast de auto stonden was de witte gedaante verdwenen. Er was geen mens te bekennen'.

 

Vraag: Boeiend zulke geschiedenissen. Was dat je gids die je waarschuwde...?

Jan: 'Dat is heel goed mogelijk. Ik ga er van uit dat ieder mens een beschermengel of een gids heeft. Kijk over je linker schouder..., voel en ervaar... Met je perifere zien, dus kijkend uit je ooghoeken kan een mens spirituele, paranormale zaken ervaren. Over het menselijke brein, de hersenen is nog zo ongekend weinig bekend. Het volgende klinkt misschien heel wonderlijk. Nog niet zo lang geleden voor de Belgische TV, Moord & Mysterie. De verdwijning van Kim en Ken. Als paragnost trachtte ik een bijdrage te leveren in de oplossing van dit vreselijke misdrijf. Door met mijn 'achterhoofd te kijken', wist ik dat Kim en Ken op de dag van hun verdwijning in een bepaald café waren geweest. Het etablissement heb ik ook aangewezen. Een feit wat nog niet eerder bekend was. De politie heeft het onderzocht en wat blijkt: Kim en Ken waren 's avonds inderdaad in dat café geweest. Ik kan me best voorstellen dat mensen het wonderlijk vinden als iemand met zijn achterhoofd bepaalde dingen kan zien en ervaren'.

 

Vraag: Zeggen mensen wel eens dat je op je achterhoofd bent gevallen omdat je dingen ziet die een ander meestal niet ziet? Personen die het paranormale eng vinden?

Jan: 'Als mensen vragen of ik op mijn achterhoofd ben gevallen, geef ik dat volmondig toe. Het is namelijk letterlijk zo, als kind heb ik een zware hersenschudding gehad. En verder tracht ik mensen een beetje gerust te stellen indien ze denken dat het in mijn bovenkamer niet helemaal goed zit. Ik werk al enkele tientallen jaren als therapeut en dan moet je ze redelijk op een rijtje hebben. Ik heb het al die jaren aardig goed met mezelf. Niet dat ik zo tevreden ben met de persoon die ik ben, bepaald niet. Ik heb talloze fouten, die overigens bespreekbaar zijn. Maar laat ik het zo zeggen, ik heb geen hekel aan mezelf. Met jezelf moet je toch het leven door. Ik leer dagelijks van mensen... Probeer steeds meer minder onwijs te worden. Ik sta open voor kritiek en lever dagelijks zelfkritiek. Mocht iemand mij onverhoopt toch als een probleem zien, dan is dat hun probleem... Er zijn bijvoorbeeld kerkelijke groeperingen die beschouwen een paragnost als een duivel. Terwijl De Bijbel vol staat met paranormale fenomenen. Jezus was de grootste wondergenezer. Wat is er op tegen om je medemens een klein beetje te troosten, kracht proberen te geven in een relatief keiharde wereld. Mensen maken zo ongekend veel mee. Dikwijls zit je als therapeut, als sterfelijk wezen met een mond vol tanden... Schieten woorden in feite te kort om te troosten. Dan kan je alleen maar bidden en vragen of de engelen willen helpen...'.

 

Vraag: Zou je iets over je nieuwe CD 'ONTMOETING MET JE GIDS...!' willen vertellen?

Jan: 'Vele workshops heb ik gegeven met het thema 'ONTMOETING MET JE GIDS...'. Heel fijne en leerzame avonden. De deelnemers ontmoeten elkaar op allerlei niveaus. Vriendschappen kwamen er uit voort. Door bepaalde oefeningen trachtte ik de workshopbezoekers met het spirituele en paranormale in contact te brengen. In trance de sferen van liefdevolle goedheid te laten ervaren. Met mogelijk als kroon op de avond, de ontmoeting met je gids, beschermengel... Op de CD wordt de luisteraar stap voor stap, in volledige ontspanning naar de sferen van liefde begeleid. En mag iemand dan of later op een bepaald niveau zijn gids ontmoeten... Het is een CD om te luisteren, de dingen zelf, met je eigen ziel te ervaren... Ieder doet dat op zijn of haar eigen wijze....'.

 

Vraag: Wat zou je als afsluiting willen zeggen?

Jan: 'Eigenlijk ieder het volgende toewensen. Eén zinnetje, waar alles in zit: VREDE EN ALLE GOEDS...'.

 

Bron: AQUARIUS

2-maandelijks tijdschrift voor

astrologie, parapsychologie, magie

en natuurgeneeswijzen.

 

Interview met hypnotherapeut en paragnost

Jan van der Heide

 

door Johnnie Garnier

sept-okt 2003

nr. 88

 
Wie is online
We hebben 92 gasten online
Radio Paravaria