Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Paranormaal Paragnost 'Voorspellen is mensenwerk'

Paragnost 'Voorspellen is mensenwerk'

AddThis Social Bookmark Button

Reeds vele malen heb ik dat naar voren gebracht. Soms zijn voorspellingen 100 % juist of 100 % fout. En alles dat daar tussenin zit. Mensen die zeggen 'voorspellen en de paragnostiek is allemaal onzin'... Men weet dan waarschijnlijk niet precies waar men het over heeft.

Reeds jaren ben ik werkzaam als paragnost en durf op grond van die ervaring voorzichtig te zeggen: 'de paragnostiek kan een creatieve bron vol inspiratie zijn op het gebied van het maatschappelijke-, bedrijfsleven, wetenschap, milieu. En in iemands persoonlijke leven'.

Soms wordt mij weleens gevraagd: 'Wat heeft het paranormale voor zin?' In de loop van de jaren heb ik bijvoorbeeld een aantal mensen door 'het paranormale' het leven gered. Als je dankzij 'een visioen' iemands leven kan redden is voor mij persoonlijk de 'zinvraag' al beantwoord.

Reeds jaren werk ik met de Amerikaanse parapsycholoog Prof. Dr. Hans Holzer. Hij heeft over mijn voorspellingen en werk in de USA gepubliceerd met name over: de val van de Berlijnse Muur, coup in het Kremlin, de plotselinge dood van Paus Paulus I, afzetten van Gorbatsjov, de komst van een Poolse Paus Paulus 2, Blitzkrieg in het Midden Oosten etc.

Van recentere datum, op 17 oktober 1998, deed ik de volgende voorspelling (gepubliceerd in verschillende tijdschriften): 'Joegoslavië ontwikkelt zich als kruitvat van de wereldvrede. (Aanslag op toonaangevend politiek-, presidentieel leider. Aanvankelijk lijken er "goede afspraken' gemaakt te worden. NAVO-vliegtuigen zullen in een later stadium toch "het luchtruim" kiezen om te "vergelden en af te dwingen". Meer dan een half miljoen Joegoslavische grondtroepen, soldaten zinnen op wraak)'.

Hoe intens verdrietig het is. De juistheid van deze voorspelling. (lees eventueel de Citadelboeken 'Bede om wereldvrede" en '2000... Voorspellingen voor het jaar tweeduizend en daarna...')

Hoe het verder gaat aflopen? Wat 'moet' een paragnost in dergelijke gevallen met zijn visioenen? Een mondiale ramp voorkomen? Dat zou getuigen van een ziekelijke overschatting van het fenomeen. En toch ben ik voorzichtig van mening dat een paragnost soms preventief kan zijn.

Laten we ons verder beperken tot huis/tuin/keuken-aangelegenheden. Alle rangen en standen uit de maatschappij bezoeken een paragnost. In een individueel leven kan je soms een hulp of troost zijn, een duwtje in de goede richting geven. Of bij ernstiger zaken als een kind vermist is of vermoord. Het politieonderzoek zit muurvast. In de USA wordt dan een paragnost (of een aantal) ingeschakeld. Eens kijken wat hij of zij te zeggen heeft... Eén klein detail kan soms verder helpen. En levert de paragnostenvisie niets op? Geen man overboord. Het onderzoek zat toch al vast.

Een verheugende en bemoedigende ontwikkeling in Nederland is, de jongeren hebben een grote belangstelling voor 'paranormale zaken'. De combinatie computer en paragnostiek zal in de toekomst nog voor verrassingen zorgen.

Als we het over 'paranormaal' hebben is een duidelijke waarschuwing eveneens op zijn plaats. Mocht u een helderziende tegenkomen die zegt dat hij/zij in 99% met zijn voorspellingen goed zit! Ga er liever niet heen voor een consult. Zo'n 99%-uitspraak is op zich zelf al onjuist en onwaar. En laat u geen grote bedragen voor een consult uit de zak "trommelen".

Als cliënten goed op deze zaken letten kan een paragnostisch consult een welkome aanvulling zijn bij de hulpverlening. Maar paragnost en cliënt moeten één ding goed beseffen... een paragnostisch consult blijft mensenwerk. Niemand heeft de wijsheid in pacht. We zijn allen reizigers op het pad des levens...

 
Wie is online
We hebben 59 gasten online
Radio Paravaria