Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

Coaching/counseling 1

AddThis Social Bookmark Button

COACHING & COUNSELING
De wereld wordt op een bepaalde manier steeds ingewikkelder; door scheidingen, instituten als kerken verdwijnen, toenemend individualisme, werk dat je opslokt of juist door gebrek aan werk,  komt de mens vaker gevoelsmatig alleen te staan… en dus ook met zijn emotionele, psycho-/sociale problemen.
Ieder mens zou een begeleider moeten hebben in zijn leven…, een coach. Iemand waar je alles tegen kunt zeggen, iemand die niets vreemd vindt… Een persoon die als basisvertrekpunt om de medemens geeft, omdat we allemaal maar mensen onder elkaar zijn… Niemand is volmaakt en we zijn allemaal reizigers op het pad des levens… En niemand heeft dus de wijsheid in pacht, maar toch… op het goede moment kan de ene mens de ander soms een duwtje in de goede richting geven. Precies! En dat duwtje in de goede richting zou u persoonlijke coach kunnen geven…!

 
 

WAT DOET EEN COACH?
Een coach begeleidt iemand naar zijn beste prestaties en dat kan op allerlei terreinen zijn. Een counselor & coach is een eerstelijn-hulpverlener direct geplukt uit het wild dat leven heet... Een coach praat met iemand op voet van gelijkwaardigheid, heel simpel van mens tot mens, om emotionele problemen op te lossen. Of als er andere vragen zijn met psycho-/sociale achtergronden, die te bekijken uit een andere invalshoek.
Een coach is iemand die met je mee-kijkt, -voelt, -meeleeft en dat kan heel verfrissend en probleemoplossend zijn.
Je ontdekt al pratend met je coach, opeens weer je eigen hulpbronnen, talenten, ijzersterke karaktereigenschappen, onvermoede inzichten omdat je een klankbord krijgt voor je problemen, een erkenning voor je gevoel en datgene dat speelt van binnen. Begrip en feedback! Kortom, een coach is een vertrouwenspersoon, gewoon iemand die betrouwbaar is om mee te praten, buiten je familie-, werk- en vrienden/kennissenkring.
Je coach heeft mogelijk een nieuwe, stimulerende, creatieve kijk op problematiek of wat er dan ook aan de hand is. Zonder dat de coach duidelijkheid uit het oog verliest of je zoetgevooisd naar de mond praat. Nee,  zeker niet, een coach houdt je behulpzaam en vriendelijk de spiegel voor. Noemt realistisch de zaken bij de naam. Zegt de dingen klip & klaar rechtlijnig als het moet, maar altijd op een begripvolle, humane manier.
Een coach kan goed praten, maar het allerbelangrijkste is, heel goed luisteren! En daardoor misschien wel ontdekken zoals gezegd, waar de schoen wringt of hoe je een emotioneel problematisch knoopje er ook uit kunt halen of de knoop gewoon kunt doorhakken… Een probleem kan iemand van binnen ervaren, maar het geheim is, dat de oplossing ligt er vaak vlak naast… Een coach is van nature een goede spoorzoeker, maar heeft daarbij wel jouw talenten, karakter en inzet nodig om het gezochte te kunnen vinden.. Een coach vormt met jou een team als je dat wilt om je te laten ontdekken dat je zelf erg goed problemen kunt oplossen!

 
 
 

WAT KAN JE (NIET/ WEL) VAN EEN COACH VERWACHTEN?
Wat je niet van een coach kunt verwachten is, dat hij jouw psycho-/sociale problemen in directe lijn voor je oplost! Dat niet…
Wat je WEL van een coach kunt & mag verwachten is, dat hij je zal helpen om te kijken in de schatkamer van je eigen innerlijk… Misschien wel een herontdekking van je unieke persoonlijkheid, al je waardevolle karaktereigenschappen…, je talenten, je intelligentie, vindingrijkheid. Door op een nieuwe, creatieve manier gebruik te gaan maken van die kostbare, grote innerlijke schat om grote en kleinere problemen op te lossen. Je zelfvertrouwen weer in je laten opbloeien, je innerlijke zekerheid weer in stelling te brengen. Gebruik te maken van de drie D’s; Durven & Doen & moeD (soms met een t). Het is een vorm van toveren met je eigen brein…, je duizend miljard hersencellen zijn tot ongekend veel in staat en staan tot je dienst.

 

WELKE SOORTEN COACHES ZIJN ER?
Op allerlei terreinen kan je een coach aanwenden; persoonlijke groei, werk, studie, ondernemerschap, sportprestaties, opvoeding. Een coach kan optreden als:
1) Jobcoach, stimulering bij het vinden van werk.
2) Innerlijke groeicoach.
3) Relatiecoach.
4) Opvoedcoach
5) Topcoach
6) Kookcoach
7) Afslankcoach, u begeleiden bij een vermageringsproces.
8) Anti-Burnoutcoach
9) Of de coach die u zoekt voor u zelf…, uw persoonlijke coach.

 
 

BEDRIJFSLEVEN
Al vele jaren word ik bij bedrijven als coach & counselor ingeschakeld. Het klimaat van het bedrijfsleven is de laatste tijd aanzienlijk veranderd. De knevelwetten en regeltjes zorgt er vaak voor dat de bedrijfsdirecteur zelf door de bomen het bos niet meer ziet... Alleen maar logisch & begrijpelijk. Soms heeft de directeur/ directie & werknemer een coach nodig. ‘Vreemde ogen’ kunnen vaak snel knelpunten ontdekken bij het rondgaan in een bedrijf…., een gesprekje hier, een miniconversatie daar… kan een wereld of ‘iets’ in een onderneming openbaren. Soms is het een kwestie van een splintertje ergens uittrekken waardoor het hele organisme zich beter voelt… Als werknemer, werkgever of ZZP-er kan je natuurlijk altijd een persoonlijke coach raadplegen.

COACH VAN DER HEIDE, WELKE OPLEIDING HEB JE?
Mijn opleiding is:
Kaderopleiding Hypnotherapie (SETH/ Utrecht), gecertificeerd met pmh: Professional Master of Hypnotherapy en ik heb talloze trainingen gevolgd; NLP, psychodrama, RET, familieopstellingen, Polariteiten, coaching, gezins-, relatietherapie etc. (zie elders op website).

AFSPRAKEN
Voor een coachgesprek kunt u mij altijd bellen, telefonisch consult is mogelijk of in persoon aan de praktijk, bellen naar: 071-5172870 of mobiel: 06-25076116, email: jancvanderheide@gmail.com

Of als er mensen zijn die een workshop willen volgen: ‘COACH-JE-ZELF’
De nieuwe datum van deze workshop is gepland op: maandag 12 september 2011. Info: www.jancvanderheide.com

Info workshop ‘Coach-Je-Zelf’

Praktijkadres: Terweeweg 75,  2341 CP  Oegstgeest

 
 
 
 
 

 

 
Wie is online
We hebben 49 gasten online
Radio Paravaria