Geestelijke problemen heb ik...
Geestelijke problemen heb ik...
 
Wat belangrijk is in het leven...
Wat belangrijk is in het leven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Maagd
Zon in Maagd
17 Graden
Kreeft
Maan in Kreeft
3 Graden
Laatste kwartier
Laatste kwartier
22 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

Gakje ganse leven

AddThis Social Bookmark Button
 aaaGakje3
 
 Ik ben net geland en een goed bericht, en nog een goed bericht. Mijn turbo voor de hoge en lage toeren werkt uitstekend. Een kleine uitleg, oude mensen krijgen een nieuwe knie en een gans krijgt een turbo om hard te blijven vliegen. Wij zeggen dan altijd gassen Arie...Dagdag Gakje
 
aaaGakje3
 Hoi allemaal. Ben op het moment een proefvlucht aan het maken en test de turbo voor hoge en lage toeren, dat duurt altijd even. Dagdag Gakje
 
aaaGakje3
 Ik wil graag iets met jullie delen... Vannacht heb ik gedroomd over tante Jans Gans, leuk hè... Maar nu weten jullie verder nog niks, ach dat maakt ook allemaal niet uit. Tante Jans is al jaren geleden overleden en is wellicht intussen met haar vierde incarnatie bezig... misschien wel als ooievaar. Ja, want ze was dol op kinderen en een dergelijke incarnatie zou dus heel goed mogelijk kunnen zijn... Lijkt me erg leuk om als ooievaar overal die baby's rond te brengen, hup daar een lieverd heen maar een schreeuwlelijk... En dat echtpaar krijgt een kindje die de eerste maanden niet ophoudt met krijsen... Ja, want wisten jullie dat ooievaars zelf kiezen waar welk kindje heen gaat. Dus mocht je babytje wat lastig en bewerkelijk uitvallen, veel herrie maken door nachten lang te huilen, je kunt altijd de ooievaar de schuld geven.
Geweldig hè dat ik beschik over al die info en weetjes direct uit de dierenrijk. Dagdag Gakje.  
 
 
 
aaaGakje3
Jullie moeten de groeten hebben van Merel Lijster, ze is kort geleden gaan samenwonen met Kees Koolmees. Ik had het gisteren al over haar... Wat wilde ik er verder nog over vertellen? Dat was het eigenlijk..., geen nieuws, goed nieuws en dat is ook weleens fijn. Dagdag Gakje.

 

aaaGakje3
 Mijn hele dag is wat veranderd, dat komt door het volgende. Ik kwam Merel Lijster tegen, dat is een oud buurmeisje van me, een heel lief kind. Ik raakte met haar uitvoerig aan de praat en we hebben het over van alles en nog wat gehad. Ook heel persoonlijke onderwerpen. Maar om een lang verhaal kort te maken, ze heeft nogal wat nesteldwang. Ja, ze wil nestelen tussen mijn vleugels en dat gaat best ver. Maar ik weet nog niet hoe ik het zeggen moet dat ik dat geen goed idee vindt. Mijn vleugels zijn nogal wat rafelig aan de uiteindes, begrijp u wel? Dat was het even, dagdag Gakje.
 
aaaGakje3
Ben even boodschappen doen, spulletje halen voor mijn eksterogen en zo... tot straks...

 Ik ben net terug en een beetje buiten adem omdat mijn baan om op te stijgen wat kort was. Ja, dan moet je extra hard rennen om van de aarde los te komen. Maar goed, ik zal je verder niet met luchtvaartzaken vermoeien. Ik ben weer veilig geland, want ik kan het niet vaak genoeg zeggen, vliegen, zweven het is geweldig...! Maar altijd weer aarden, en nog eens aarden... Dat geldt ook als je een meditatiereis hebt gemaakt en op een roze wolk hebt gezeten of dat je een tijdje in de zevende hemel hebt vertoefd. Aarden, aarden, landen, landen en niet blijven zweven... Dagdag Gakje.

aaaGakje3
 Gisteren voelde ik me een beetje vleugellam gemaakt. Hoe dat komt en door wie zal ik je morgen vertellen. Maar vandaag ben ik weer toppie... Gaat het met jou goed? Laatst klopte Kareltje de Bontespecht op mijn deur, ja en dat 's morgens om zes uur. Dan ben je toch getikt...! Ja, dat zit in zijn genen. Zo ik ga weer een dagje achter mijn staart aan rennen... Dagdag Gakje.
 
aaaGakje3
 'Tralalaboemsiejeeee....', zo begint een beroemd geuzenganzenlied uit de Middeleeuwen... aardig van me hè dat ik al die grote kennis van me met je deel... Even een tip.... 'Tralalaboemsiejeeee....' kan je ook als mantra gebruiken..., als je die met je mooiste stem zingt en herhaalt weet je zeker dat het vandaag een topdag wordt... Dagdag uw toegenegen Gakje.
 
aaaGakje3
 Gisteren kreeg ik het aan de stok met een heuse toverheks, ze wilde me met haar bezem te lijf gaan omdat ze dacht dat ik 'Lelijke heks...' riep. Dat is helemaal niet waar, ik riep het niet maar fluisterde het... Ze keek me zo woest aan. Ik moest steeds naar haar pukkel met drie haren kijken, vlak boven haar lip. Ik was daardoor helemaal gebiologeerd, terwijl ze praatte wipte de pukkel mee, een betoverend gezicht. Opeens kreeg ik er genoeg van, klapte mijn machtige vleugels uit en ging de lucht in... Maar die heks vloog toen op haar bezem achter me aan... Ik riep tegen haar: 'Mens je ziet ze vliegen...' en toen werd ik wakker... Wat een rare droom hè? Oh, ze is nog steeds aan het vliegen...., de heks scheert nu vlak langs mijn hoofd. Ja mensen, het verschil tussen droom en werkelijkheid kan erg klein zijn, het leven is soms een hele heksentoer... Dagdag Gakje.
 
aaaGakje3
Heb jij dat nou ook, er zijn van die dagen.... Misschien herken je dat wel? Ik ben van nature vliegensvlug, maar op die dagen dan lijkt het net of je stroop aan je poten hebt... 'Beter dan honing aan je....', zei Jeetje Jeneverbes altijd, die altijd toeter was. Wat Jeetje riep vond ik toch zo ordinair... Maar ze woont al jaren in de hemel en ik ga niet meer over haar roddelen, want immers van de doden niets dan goeds... Dagdag Gakje.
 
aaaGakje3
Hoi goede mensen... Ik sta op het moment in de vliegende file... Draai maar rondjes..., er zijn er vanmorgen zoveel die willen landen. Als ik straks geland ben hoor je meer van me... Doeidag Gakje
 
aaaGakje3
Hoi ook goedesmorgen boeren, burgers, buitenlui en andere mensen ook...! Tante Sjaan gebruikt iedere dag medicinaal een glaasje pleegzusterbloedwijn. En gisteren lag ze werkelijk volledig toeter in haar nest, ik ben daar zo van geschrokken. Dat is toch niet gezond meer... Ja, ze vertelde vanmorgen dat ze extra gezond wilde worden en toen de hele fles maar heeft leeg gezopen. Daar zit wel een logica in en dat is een gezonde gedachte van mijn tante Sjaan. Ja, je moet weten, ze weet heel veel van kruiden en allerlei grootmoeder's tijd middeltjes... Voor mij persoonlijk is tante Sjaan een echte vraagbaak. Heb jij ook zo'n tante? Je kunt dan adviezen krijgen als, dagelijks een glaasje medicinale wijn en als je helemaal gezond wilt worden een hele fles... Heerlijk al die goede tips... Dagdag Gakje 
 
aaaGakje3
Heb ik je al verteld dat ik in het verleden een zwerfgans ben geweest...? Als je nu naar me kijkt kan je je dat bijna niet voorstellen...., maar toen hingen de rafels aan me, ik was niet okselfris en ik had de geur van een stinksloot om me heen. Vies hè... Waarom vertel ik dat? Ja, waarom eigenlijk...? Misschien wel om de boodschap over te brengen dat we allemaal maar ganzen onder elkaar zijn. Ik zet een gans nooit op een voetstuk..., want we hebben allemaal een verleden en daar hangt wel een rafeltje aan... Maar? Er is altijd hoop! Kijk naar mij, als je nu aan me ruikt, dan ruik je de lucht van viooltjes en kersenbloesem... Dagdag Gakje
 
 
 
aaaGakje3
Hi, hooggewaardeerde vogels van diverse pluimage... Laatst kwam ik in gesprek met een paradijsvogeltje in een mussennest, ze werd door de andere mussengezinsleden behandeld als het zwarte schaap in de familie. Maar het vogeltje uit het paradijs was de enige met schitterende veren... en niemand zag het. Daar komt trouwens het gezegde vandaan: 'Ziende blind zijn...'. Het is net zoiets als iemand verliefd is en een roze bril op heeft..., maar dat is toch heel anders. Misschien heb je dat zelf weleens meegemaakt dat je helemaal dol op iemand was en dat het een toverheks bleek te zijn of een vogelverschrikker.... Dat ben ik nooit geweest, ik ben wel een rare vogel en dat houden we zo..., heerlijk! Ik kan het je adviseren, word een rare vogel dan ben je goed bezig... Dagdag Gakje. 
 
aaaGakje3
Ik ben buiten adem want ik heb net tegen de wind in moeten vliegen. Even bijkomen. Straks doop ik mijn ganzenveer weer in de inktpot. Dagdag Gakje
 
aaaGakje3
Als je goed kijkt kan je een beginnend (dons)baardje ontdekken... Dag, dag Gakje

aaaGakje3 

  Ik sta nog ff onder de douche plus wordt ingezeept met kroosaroma, straks meer. Heerlijk eindelijk de lucht weg van de stinksloot waar ik gisteren moest landen.

Ik kom net onder de regendouche vandaan en droogde me met mijn nieuwe handdoek van handgeweven veren. Lekker joh! Mijn veren smeer ik in met kikkerdril zodat het verenkapsel goed blijft zitten. Na een dagje spoel ik het weer uit en dan wordt de dril alsnog een massa kikkers. Leuk hè, al die milieuvriendelijke tips van mij.

Dagdag Gakje

aaaGakje3 

Zondag. Vandaag voel ik me zo heilig...  Je moet weten, van huis uit ben ik Godsvruchtig opgevoed en probeer tijdens het vliegen weleens het ruisen van de engelenvleugelen na te bootsen... Af en toe lukt dat zo goed, dan lijk ik net een engel... Maar dat ben ik helemaal niet hoor, soms heb ik de neiging om allerlei dingen te doen die God verboden heeft. Mijn moeder de gans zei dan altijd: 'Je bent net een mens...'. Nou liever niet..., dat lijkt me toch zo lastig. Ik ben liever een engel, probeer het ook maar eens.... Maar? Niet te hard klappen met je vleugels want dan ben je een gans... Dagdag Gakje.

aaaGakje3

 Goeie morgen, mannen, vrouwen, kinderen en andere schepsels ook... De zaterdag vind ik altijd fijn, het is een vlieg-er-eens-uit-dag...  Ik zal jullie een geheimpje vertellen, ik heb me wat laten ombouwen...en heb nu een turbo voor de hoge en lage toeren in mijn staart. Als je dus een witte flits voorbij ziet komen dan ben ik het... Niet denken: 'Ik zie ze vliegen...', helemaal niet. Het is TurboGakje zelf... Dat was het even. Ik  moet nog even tanken in de vorm van zaden, want turbovliegen kost veel energie... Dat dan weer wel... Dagdag Gakje

aaaGakje3

Vanwege mijn handicap doe ik regelmatig aan yoga en mediteer regelmatig... Ik zal het even uitleggen hoe het zit met mijn lichte invaliditeit. Aan mijn linker pootje heb ik een klein mankementje opgelopen door een eendenkooi gevecht in mijn jonge jaren. Ik loop mank... En in mijn meditatie loop ik niet mank en blijk ik een hoogvlieger te zijn. Fijn hè! Vandaar dat ik heel moeilijk kan stoppen met mediteren want al die prettige gevoelens en ervaringen kan ik niet loslaten. Ik doe ook weleens een duo-meditatie, dan kan je met me meedoen als je dat wilt. Allemaal dingen ervaren wat niet zo is, heeft zijn charme. Dagdag Gakje

aaaGakje3 

Soms weet ik aan de voorkant niet dat ik van achteren leef... Heb jij dat nou ook? Het bestaan is zo hectisch, gaat zo hard en het is zo verwarrend... Gisteren trok ik de veren (jullie trekken haren) nog uit mijn hoofd... Ik kom aanvliegen van rechts, dan zou je denken, je hebt voorrang... Niks ervan een verkeershufter vloog gewoon door... Om geen botsing te veroorzaken, klapten ik meteen mijn vleugels in... Nou als een baksteen ga je dan naar beneden.... en dat is bepaald iets anders dan je in de wolken voelen... Ik spreidde precies op tijd mijn vleugels uit en met een zweefduik dook ik mijn nest in... Dat was wel lekker... Dagdag Gakje.

aaaGakje3 

Ik ben kikkervisjes aan het bestuderen..., erg boeiend...

 

aaaGakje3

Ik ben aan het pootje baaien...!

 

aaaGakje3 

Ik keek vanmorgen in de spiegel en dacht... Wat dacht jij vanmorgen toen je in de spiegel keek? Hopelijk is het in de sfeer van: leuk, aardig, lief, mooi of knap... Dan ben je de dag goed begonnen! Want als je een hekel aan jezelf hebt..., loopt de dag vaak niet lekker... Dat was het even. Dagdag Gakje.

aaaGakje3 

Heb jij dat nou ook? Wat? Ik zal het je vertellen..., maar het is wel in strikt vertrouwen. Het nut van het algemeen maakt me soms erg van streek... Begrijp je wat ik bedoel...? Ach, laat ook maar zitten, de zon schijnt en het is mooie dag... Als het hard waait en regent vertel ik je nog weleens over mijn onnutte muizenissen... En jij de jouwe? Afgesproken! Eerst gaan we volop genieten van deze dag, die komt nooit meer terug. En het leven is al zo kort... Dagdag Gakje.

aaaGakje3 

Ik ben me gisteren toch een aardig gansje tegen gekomen, haar naam is Angel. Ze is gescheiden... Onbegrijpelijk dat iemand van zo'n mooi en lief schepseltje afscheid kan nemen... Maar ja, het schijnt te gaan om de kwestie 's morgens: 'Kom nou eens uit je nest' en dat is uit de hand gelopen... Angel bleef steeds liggen. Het fijne weet ik er nog niet van. We hebben een date, daar kom ik dus nog wel achter. En zal je dan meteen vertellen hoe het zit. Het schijnt ook dat ze in haar huwelijk een platonische mannelijke vriend had... en die kwam regelmatig een kopje thee drinken.  En de echtgenoot van Angel riep maar steeds over de platonische vriend: 'Van zitten komt liggen...'. En dat schijnt gebeurd te zijn... Het lijkt wel een vorm van helderziendheid...: 'Van zitten komt liggen...' en dan gebeurt het ook nog. Knap hè... van de ex van Angel om dat te voorspellen, hij lijkt wel een waarzegger. Dagdag Gakje.

aaaGakje3

Ik ben vandaag lekker aan het badderen in 'het Meer van de Droomvogels...'. Ze zeggen dat het geneeskrachtig water is, voorzien van ultrasone energie voor lichaam en geest. Het is hier erg druk... Een ongekend aantal 'ouwe gebouwen' stoffeert het water, want je schijnt in dit meer ook te kunnen verjongen met een jaar of tien... Ik zie er nog niks van..., het merendeel van die vreemde vogels blijft er uitzien als een wasbord onder hun verendek... Maar iedereen voelt zich beter en daar gaat het om nietwaar.... Ik voel me goed en ben intussen bijna tien jaar jonger... Dat wilde ik ff zeggen als je het goed vindt... Dagdag Gakje.

aaaGakje3

Goede morgen allemaal...! Waar je je ookt bevindt ter wereld..., we gaan er gewoon wat van maken. Zo positief mogelijk... Je voelt jezelf daardoor het beste, in de put gaan zitten helpt toch niet... Je hebt het waarschijnlijk al in de gaten, ik heb een filosofische bui... Da's lekker joh..., gewoon de hele dag zweven... Gakje.

aaaGakje3

  'Tralala bumbasaladieee...., tralala trolladiééé..., toen Gakje nog een klein Gakje was, was hij aardig om te zien...', hoor je wat ik een mooie stem ik heb...? Zingen op de melodie van Beren Botje ging uitvaren..., met zijn scheepje naar Zuidlaren... Trouwens mooie omgeving is het daar, ik heb er vaak gevlogen... Weet je trouwens dat ik daar door de geluidsbarrière ben heengegaan...? Geweldig hè... Maar dat doe ik nooit meer, want alle veren vlogen van me af..., ik leek toen net een geplukte kip... En moest een noodlanding maken in één van die tuinen in Zuidlaren. En daar hebben ze allemaal een BBQ, ik landde er vlak naast en ze waren daar aan het BBQen en ze wilden me meteen bakken en braden. Ik heb toen doodsangsten uitgestaan en kreeg meteen last van een onsmakelijke diarree... Ik heb uitgelegd dat ik Gakje was... en daarom ben ik niet geroosterd. Wat ook geholpen heeft, het dochtertje van de eigenaar van de BBQ vond mijn tatoeage zo leuk... En mijn diarree natuurlijk dat werkte als een stille kracht, het was niet eetlustopwekkend... Morgen meer hierover of iets anders. DagDag Gakje.

aaaGakje3

Ik ben een blauwe maandag doelpaal geweest bij de vrouwenvoetbalclub De Ganzen Sisters. Ja, je moet weten door mijn kleine handicap kan ik zelf helaas niet voetballen. Maar ik kijk er wel graag naar. Ik ben altijd voor Oranje..., je kent het wel, rood, wit, blauw... mooi rood is niet lelijk... Hoe ik daar nou weer op kom? Ik zou het niet weten, de bal is rond zullen we maar zeggen... Daar zit alles in en hoef je niks meer uit te leggen toch... Laatst was er een journalist die over De Ganzen Sisters schreef: 'Met de dames in de wei vliegen de kluiten aarde je om de oren'. Ik was meteen mijn bezigheid kwijt als doelpaal..., die verslaggever hebben de dames nu als doelpaal in de grond geheid. Dagdag dat was het weer even op het moment. Gakje. 

aaaGakje3

Misschien is het jullie al opgevallen, maar ik ben een beetje dwangmatig. Ik gebruik regelmatig het woordje: 'hè'. Dat komt omdat ik in een vorig leven een arm schaapje ben geweest en riep door de situatie vaak: 'Bèh'. Ja, dat heb ik, ik wil graag dingen uitleggen en dat er geen misverstanden komen. Er zijn al zoveel problemen in de wereld en daar wil ik niks aan toevoegen. Dus vandaag houd ik me maar op de vlakte. Maar toch niet helemaal want...: 'Bla, bla, bla, blablabla...' met de KLEMTOON op bla... Begrijp u wel? Hè, hè..., dat heb ik nou altijd al willen vertellen. Dagdag Gakje.

aaaGakje3

 'Zo mafkees...! Alles onder controle...?', riep ik vanmorgen zomaar plompverloren tegen Sjaakie Hupsakee toen ik hem in het wild tegen kwam. Even terzijde, Sjaakie is een nazaat van die vreemde familie Lijsterbes, maar daar kan hij ook niks aan doen... Oké dat weten we ook weer... Maar waar ik me zorgen over maak? Sjaakie is volop bezig met mijn overzeese nichtje Langnek, hij maakt echt werk van haar... Hij zegt allemaal slijmerige dingen zoals: 'zal ik je nekje even poezelen' of 'wat heb je toch een zacht snaveltje lief fluiterdetuitje'. Ja, hij maakt haar op ranzige wijze het hof en ik weet dat Langnek daar erg gevoelig voor is. En voor je het weet zit ze weer met een mand vol eieren... Ik heb tegen Langnek al gezegd, dit keer help ik niet met uitbroeden... Al die nazaatSjaakies kriebelend aan je achterwerk..., ik moet er niet aan denken. Volgens mij gaat Langnekje misschien wel eieren voor haar geld kiezen... want ze zei veelbetekenend: 'Sjaakie Hupsakee mag het heen en weer krijgen...'. Maar nu ik er zo dieper over nadenk is het wel een wat cryptisch zinnetje van Langnek. Dagdag Gakje.

aaaGakje3

  Vanmorgen ben ik een beetje manisch..., ik werd al klapwiekend wakker. Misschien ken je dat wel, je wilt van alles, denkt en voelt van alles... Wat ik nou voel? Het is een beetje raar, maar... ik had het erover met juffrouw Dorientje Van Dalen tot Zevenbergen... en die vond het een partij gek... Leuk hè..., daar ben ik zo blij om... Als je te gek bezig bent dan weet je dat je goed bezig bent... Het leven is zo simpel als je dingen op een andere manier begrijpt... Probeer het ook eens... Dagdag Gakje.

aaaGakje3

  Heb ik jullie weleens iets verteld over mijn witte broodsweken? Waarschijnlijk niet en ik doe het ook nu niet hoor... Tweebeners praten graag over intimiteiten..., alles wat vleugels heeft niet... Dan denk ik meteen aan engelen..., ik heb er weleens eentje gezien. Tijdens mijn witte broodsweken heb ik een engel gezien... Wat was dat een engel..., gehuld in een prachtig gouden licht, fluweel zacht, een verblindende schoonheid... Het is altijd mijn engel gebleven... Dat was het even... Heerlijk... vandaag ga ik de ganse dag dromen... Dagdag Gakje.

 

aaaGakje3

  Ha, hi, hoi vrouwen, mannen en andere mensen ook… Ik ben een beetje van slag, ik hoorde zo’n zielig verhaal… Moeder de Gans van zes hoog achter, een hele goeie mama van een aantal koters… Haar jongste zoontje Deugdniet van 14 heeft met een waterpistool bewapend een boot geënterd… Hij is gearresteerd door de politie en in de bak gegooid. Mevrouw Gans moest direct op het bureau verschijnen, meteen grote stukken in de (wijk)krant over haar piraat, moeder en zoon Deugdniet, kinderbescherming erbij, gezinsonderzoek, jeugd en gezin komt kijken of mama Gans wel kan opvoeden… of ze er wel geschikt voor is… In gans het land praat iedereen over het criminele feit. Deugdniet moet misschien wel naar een tuchthuis… zielig hè… Woonde Moeder de Gans met haar Deugdniet maar aan een mooie gracht… Dan konden ze onbezorgd en gelukkig verder spelen met waterpistooltjes, eendjes en badderen in het grachtenwater. Ja, dat gaat op zes hoog natuurlijk niet… Dagdag Gakje.

 

 

 

aaaGakje3

  Wat ik nu toch weer hoorde...  Maria Muis, ze weet alle nieuwtjes het is net de krant, vertelde dat je in het Haagse een boete krijgt als je ganzen voert. Nou vraag ik je... Het moet toch niet gekker worden... Ergens begrijp ik het wel, het zijn wilde ganzen... Ze poepen wild, zal ik maar zeggen. Maar leven en laten leven... ja...! Waar ik het verder nog over wil hebben? Het nut van het algemeen, maar dat is weer een goed onderwerpje voor morgen... Dagdag Gakje.

 

aaaGakje3

Gisteren was een plechtige dag, ik had verre familieleden te gast op het nest. Chinese ganzen! Dat zit zo, een oom van mij Boertige Bartje, je dacht het vast al een Boerengans... Hij is jaren geleden vertrokken naar China..., vandaar die nazaten. Ze hebben van die mooie ogen, amandelvormig. En ze zijn zo mooi ingetogen, beleefd en wellevend. Onderling snateren ze heel zachtjes... Tijdens dat bezoekje heb ik heel veel van ze geleerd... Beschaving! Niet dat ik onbeschaafd ben, maar ja... ik blijf natuurlijk een witte boerengans..., met van die grote blote poten in de vette klei... Maar daarom ben ik nog niet slecht... en Chinese ganzen niet beter. Maar? We zijn anders maar allemaal lief... Dat klinkt weer te zoetig en fondantachtig... Ja, ik ben soms net een weekdier..., heerlijk dat houd ik zo... als je het niet erg vindt... Dagdag Gakje.

aaaGakje3

Heb ik je weleens verteld dat ik een vondeling ben...? Dat zit zo, mijn vader en moeder hadden twaalf eieren... En mijn tante Letje niet eentje, omdat ze het zelf was, het lelijke eendje..., ik treed maar niet in details je begrijpt het wel. En toen heeft mijn vader een eitje bij Letje in het nest gelegd. Daar kwam ik dus uit... En ik ben door haar opgevoed en best wel erg om niet te zeggen vreselijk verwend. Ik kreeg overal mijn zin in en overal de lekkerste hapjes van... Lekker hè... Maar? Ik heb van haar ook leren lezen, schrijven en praten... Amsterdams (Jordanees) en Vlaams... daar ben ik zo trots op. Nou, vanmorgen voel ik me als een schotelvod en ga mij dus buiten in den hof wat in de lommerte zetten en een dutje doen... Ben je besnausneigerd of helemaal belatafeld, die kans laat ik me niet ontglippen want ik ben maar 1x jong...Dagdag Gakje. 

aaaGakje3n

Ik heb het nog nooit gedaan... Iedereen denkt dan aan een bepaald onderwerp. Nee, nee..., wat ik nog nooit heb gedaan is...? Liegen... Ja, je leest het goed, ik heb nog nooit gelogen... Geweldig hè... Hoe ik er zo op kom? Gisteren sprak ik Druifje Duif..., die is bepaald niet in haar eerste leugen gestikt, ze kan echt liegen dat het gedrukt staat...  Ik geniet altijd van haar verhalen, Druifje brengt alles zo charmant... Zij verstaat de kunst om van een leugen de werkelijkheid te maken... Knap hè... Wat ik probeer te zeggen is, liegen heeft ook zijn positieve kanten. Dit een beetje als troost voor vogels van diverse pluimage als Druifje Duif die liegen tot kunstvorm hebben verheven... Dagdag Gakje 

aaaGakje3

Kort geleden heb ik nog jeugdfoto's van me bekeken... Toen Gak nog een Gakje was... Leuk joh...! Overal dat babydons... Brutaal zoals ik toen al uit mijn ogen keek. Ik liet me niks zeggen, meteen bij het minste of geringste grote mond opzetten en klapwieken, je kent het wel. Moeder de Gans heeft heel wat met me te stellen gehad. Van alles heb ik uit gehaald... Laag overvliegen bij de knobbelzwanen, je weet wel van die zwanen met een wiskundeknobbel op hun hoofd. Vooral als ze hun hals en kop in het water staken ging ik op hun rug zitten. En een heleboel dingen nog die ik weer een andere keer zal vertellen. Ik schaam me er niks voor dat ik dat allemaal heb gedaan... Fijn hè... Dat was het weer even voor het moment. Dat vervelende nest van hier naast is weer bezig, ik ga dus vliegensvlug de vrijheid tegemoet... Dagdag Gakje. 

aaaGakje3

Weet je dat ik een geluksvogel ben...? Dat zit zo, toen ik nog in mijn ei zat, stond Zon in Leeuw.... Ach laat ik je niet vermoeien met ingewikkelde kosmosverhalen... Waar ik wel erg veel last van heb gehad...? Mijn ouderlijk nest stond op een aardstraal en daardoor heb ik steeds jeuk gekregen als ik naar de kleur rood kijk. Grappig hè, wat een aardstraal toch een effect kan hebben. Ik heb het nog druk..., ik moet mijn grasontbijt nog uitpendelen... Ja, dat doe ik iedere morgen, ieder grassprietje even uitpendelen. Dan weet ik welk sprietje ik veilig kan opeten en welke niet... Dagdag dat was het weer even. Gakje

aaaGakje3n

Toen ik vanmorgen vroeg uit de veren kwam had ik een echte Zenbui... Ontstressen, relaxen, de wereld is mooi, fraaie gedachten en gevoelens dartelen uit mijn oren. De vogels en bloemen, wat is alles toch hemels op aarde.... Gewoon je ogen dicht doen, watjes in je oren..., geuren van lavendel, kamperfoelie kringelen op in je neus... Heerlijk... Zo kom ik de dag wel door..., kom maar bij me zitten dan kan je het zelf ook voelen... Dagdag Gakje.

aaaGakje3n

Zin in vandaag? Ik wel...! Het is allemaal even genieten afgezet tegen de eeuwigheid... Daarom vul ik mijn dag met zinnige dingen. Ik praat regelmatig over het weer, het nut van het algemeen... Ja, dat is allemaal een kwestie van je tijd goed gebruiken. Verstandig hè... Dagdag Gakje.

aaaGakje3n

Regelmatig land ik op een schip vergelijkbaar met de Ark van Noach... Gezellig met iedereen praten. Knorretje Zwijn was net aan het smullen uit zijn trog. Tussen de happen, smakken en boeren door hebben we een goed gesprek gehad... Fijn hè... Iedereen denkt altijd maar Knorretje & consorten is maar een vies, vet varken met eelt en spek op zijn ziel. Fout gedacht. Knorretje is van nature wijsgerig...  Tijdens het uitbuiken, brak er een stilte tussen ons aan... Dat zijn ook heel belangrijke momenten, de stilte... Als je er zenuwachtig van wordt moet je wat vaker mediteren... en minder vlees eten... Dagdag Gakje.

aaaGakje3

Het mysterie van ganszijn heeft grote voordelen..., gans zijn is een feest. In de toekomst meer erover. Hoe vind jij het dat je mens bent...? Dagdag Gakje.

****** 

aaaGakje3

Vannacht heb ik zo raar gedroomd... Een rotgans was verkleed als een toverheks, ze had plastic poten en ze keek heel eng. En toen kwam ze me nog achterna met een bezem ook... De nare pukkel op haar snavel, het zag er zo onsmakelijk uit... en ze stonk. Ik heb het niet zo op rotganzen... Ik vlieg er lekker uit, uitwaaien... Dagdag Gakje.

 ******

aaaGakje3

Het tijdschrift, zie de aardige mevrouw hierboven, ben ik aan het lezen... Spiritueel spannend joh... Daarna moet ik nog een wasje draaien en met de ochtendgymnastiek meedoen... En niet vergeten, lol in het leven hebben.... zuurpruimen vriendelijk toelachen en ik ga vandaag ook nog een stukje vliegen en zweven natuurlijk, heerlijk.... Los van de aarde komen... Dagdag Gakje.

 ******

aaaGakje3

Ha lieve mensen... Ben jij het al...? Ik wel...! Ik ben mantelzorger geworden voor mijn buurtjes van nest 12... Hij heet Sjak, zo'n grote gezellige dikzak en zij is een klein lekker diertje. Die kan me kleppen... en een brutaal nest dat het is..., ze kan je de mantel uitvegen... Ze heet niet voor niets Krasse Kaatje. Terwijl ik de hele dag van hot naar her vlieg, ik sleep ze overal heen, soms bestwel eng vlak boven de grond. Laatst moest ik een noodlanding maken omdat Sjak... Jammer, de wet op de privacy snoert nu mijn bekkie... Morgen zal ik het vertellen in geheimtaal... Dat was het weer even, dagdag Gakje

 ******

aaaGakje3

Gisteren kwam ik op een verjaardag..., waggel de kamer in. Zitten twee van die gerafelde veren seniortheeleuten achter hun bejaarde vleugel vol jicht... fluisterend te kletsen... Ik hoor nog net dat het ene oude gebouw tegen de ander zegt: 'Daar heb je die rare vogel Gakje...'. Ik ben dat gevogelte meteen om de hals gevlogen en heb ze bedankt voor het compliment...! 'Rare vogel', mijn dag kan niet meer stuk, heerlijk.... ik ben meteen in een jubelstemming. Ik zal toch op die twee kletskousen lijken, in feite zijn het grijze muizen... en ze zijn al dood, alleen ze weten het zelf nog niet... 'Rare vogel' Gakje groet u en spreekt de hoop uit dat u het ook bent, een rare vogel, vreemde eend mag ook... ja, door al die aparte wezens wordt de aarde op een prettige wijze gestoffeerd en ingekleurd... Dagdag Gakje.

******

   aaaGakje3

Vanmorgen ben ik heel braaf..., eet uit de hand... gedraag me tam. Weet je dat me dat heel erg veel moeite kost... Het wilde ganzenbloed in me laten stromen gaat me veel beter af... Me gedragen als een beest ook weer niet, je begrijpt wel wat ik bedoel of niet natuurlijk... Alles kan..., nou dat is zeker waar... Dan denk ik opeens aan dat ganzenweesje Seesje..., dat is me toch een zielig verhaal. Ik schiet steeds weer helemaal vol, moet er telkens om huilen... Zielig hè dat ik er zoveel verdriet om heb... Dank voor je medeleven met mij... Wat er precies met het ganzenweesje Seesje is gebeurd...? Ach, dat is al zo lang geleden... Dagdag mijn schreien is nog nooit zo heftig geweest als nu... Gakje.

  ******

aaaGakje3

Gezellig feestjes tot in de kleine uurtjes, ik ben van de partij. Liters bier.... slempen, alcoholvrij dat wel... Ik praat met alles en iedereen... Al die parmantige, oude gebouwen die ik tegen kom. Ze noemen zich dan ook nog een 'jonge senior'... hi, hi... terwijl ik denk 'tijd wat ben je wreed...'. Maar het voordeel van ouderdom is, als je geen bril op zet, dan zie je niks, lijkt alles glad... Daarom mijn advies... kijk wat vaker in de spiegel... Niet om te kijken of je haar goed zit, want dat is vaak al weggewaaid... Bekijk je spiegelbeeld zonder bril... dat is het beste..., dan kan je je nog steeds verbeelden dat daar een jonge God of Godin staat. Deze tip wordt u aangeboden door de vereniging van huisvrouwen en daar weer een onderafdeling van. En de woordvoerder is, wie kan het ook anders zijn dan uw Gakje.

****** 

aaaGakje3

Weten jullie al wat je vanavond gaat eten? Ik wel... Een heerlijk groot bord vol kikkererwten, biologisch dynamisch opgegroeid in Slootoord. Ik ben strikt vegetarisch, moet er niet aan denken om iets te eten waar oogjes in zitten... Dan denk ik meteen aan dat liedje: 'Twee reebruine ogen keken de jager aan...'. Nou dan heb ik al gegeten en gedronken...., getver... Bij ons is het een scheldwoord als je tegen iemand zegt: 'Kadavereter'. In ganzentaal klinkt dat ongeveer zo: 'Gakkerdegakkie gakgek' met de klemmmmmmmtoooooooonnnnnnn op de laatste lettergreep. Ik spreek Gans vloeiend en Eends ook een beetje. 'Ik houd van jou...' op zijn eends klinkt zo: 'Kwakkelendekwekkenbek'. Leuk hè om dingen te leren over vreemde talen en culturen... Morgen gaan we weer verder anders moeten we teveel en te snel nieuwe dingen onthouden. Dagdag van u altijd toegewende Gakje.

******

 aaaGakje3

Ik heb het voor u uitgevogeld... Mijn CO2 uitstoot is vrijwel te verwaarlozen, verbranding van gras kost wat CO2, ik weet het. Resultaat van koolstofverbindingen, suikers, koolhydraten, en via fotosynthese kan je mij in feite schoon verklaren. Dat komt omdat ik een natuurlijk wezen ben... Sommige mensen stikken bijna in hun stikstoffen omdat ze CO2-bommen zijn... Ik heb een goed advies, ga eens wat vaker gras eten net als ik... Maar dat lijkt in de lijn van de verwachtingen te liggen, de vaste lasten voor mensen worden zo hoog heb ik vernomen dat iedereen vanzelf gras gaat eten.... Worden we gezellig met zijn allen koeien, runderen... allemaal de wei in... Lekker loeien... Maar ik moet er niet aan denken dat getrek aan mijn uiers... Getsie, die koude handen 's morgens vroeg.... Nee, ik ben blij dat ik een gans ben en ook nog een hele domme en dat houden we zo... Tijdens het gras eten denk ik wel altijd dat het gras bij de buren groener is dan bij mij... Dat moet ik nog afleren... Zo hebben we allemaal wat en worden we fijn bezig gehouden... Dagdag vogels van diverse pluimage..., fijn dat je bestaat al of niet met een hoge CO2score. Gakje.

******

 aaaGakje3

 'Goedendag mijne dames en heren ook...', mooie stijl van zeggen hè..., helemaal waar, ik heb vandaag een beetje plechtige bui. Dat zit zo, ik heb een afspraak met de burgervader Arend Spotvogel van RareVogelDorp...  Wat een eer hè... Ik moet er wel representatief uitzien natuurlijk... Ik heb mijn platvoeten en snavel al ingesmeerd met een lekker geurtje en glimmend opgepoetst, ik ben okselfris, het dons op mijn voorhoofd heb ik recht gelegd (zie foto boven) met een vlooienkam... Krijg je van die mooie rechte lijntjes van... Op de foto is het niet zo goed te zien, maar de scheiding is niet helemaal gelukt... Het had ietsje meer naar links gemoeten.... Mooi gebeurd hè het opspuiten van mijnsnavelrimpel... Mijn grootmoeder van vaderskant had ook van die zware rimpels in het gelaat. Zij kon het in die tijd niet laten wegspuiten met botox want dat hadden ze toen nog niet hè... Ik weet zeker dat ze het had gedaan als het wel had gekund, want ze was net zo ijdel als ik... Op de achtergrond denk je nog aan de eerste burger...? Ja, ja.. je wilt natuurlijk weten waarom ik een afspraak heb met burgervader Arend Spotvogel...? Oh, oh wat ben je toch nieuwsgierig... Ik woon zoals je weet in RareVogelDorp, voorwaarde is dat je een rare vogel moet zijn om er te mogen wonen... Wat ik met Arend Spotvogel ga bespreken vertel ik lekker niet, want ik ben een rare vogel... Nou morgen misschien dan..., vertel ik meteen alles.... Afgesproken, het kan ook overmorgen worden..., maar niet in een volgend leven, want dan weten we niet meer waarover het gaat. En ben je mijn naam vergeten, Gakje en de groetjes in dit leven dagdag.
 ******

aaaGakje3

Ha iedereen... Ik ben heldervoelend..., dat is zo'n fijn gevoel... Een achternichtje van mij is, schrik niet: helderruikend, heldervoelend, helderhorend, helderproevend en helderziend... Dat is nu echt wat je noemt een helder wezen..., je kan dan ook van haar nestvloer eten... Ze is altijd aan het schrobben, boenen en poetsen... Ze ergert zich er altijd aan als er familieleden zijn die aan nestbevuiling doen... Op verjaardagen zit ze mij altijd aan te kijken met een verwijtende blik.... Ik vraag haar dan: 'Wil je een stoffer hebben....?'. Dat spreekt haar immers aan: stoffer & blik... Nou dat was het weer even, ik moet nog zuigen... en de vaat doen... Zo makkelijk, we gooien het vuile servies gewoon in de vijver, onze vaatwasser zogezegd.... Dagdag Gakje. 

******

aaaGakje3

Op het moment zit ik bij de dierenarts. Dat zit zo, in de vakantie pas ik altijd op een hamster, Eikeltje is zijn naam, van een vriendin van mij... En het leek vanmorgen net of mijn logeetje een beetje indigestie had, van die kleine boertjes kwamen uit ons Eikeltje... Voor de zekerheid heb ik hem in mijn rugzak gedaan en ben naar de dierenarts gevlogen... Ik zit nog steeds in de wachtkamer.... Een vlucht regenwulpen was net ietsje eerder dan ik... Dat zal je nou altijd zien, in vogelvlucht zag ik Maarten ook nog... maar dat is weer een ander verhaal... Dagdag tot straks Gakje 

******  

aaaGakje3

 Hi, ha, hoi tweebeners...! Alles onder controle? Als ze dat aan mij vragen zeg ik meestal: 'Het meeste wel...'. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar, ik heb bijna niets onder controle. Mijn driften niet... Gisteren nog tegen juffrouw Minet Miezer..., een vlegel van een vogel... Ik kom aanvliegen, rechts..., heb voorrang denk je dan... Nee, nee die Miezer schiet nog net even voor me langs... Gevaarlijk joh, ik schrok me rot en was woedend.... Ik had wel smeerworst van haar willen maken, vogelpaté... is ook lekker... Waar hadden we het ook alweer over, onze driften..., laat ik er maar over ophouden anders sla ik op drift... Ik ga nu mediteren om die Miezer kwijt te raken... Dagdag iedereen Gakje 

******  

aaaGakje3

Gisteren tijdens een zweefvlucht ben ik in slaap gevallen... en ben bijna tegen een zwaar bewapende drone aangevlogen... Vlak voordat ik er tegen aan vloog opende ik mijn ogen en kon nog net een zwenking maken. In het voorbijgaan plukte ik nog wel even een raket van de drone af... Goed hè... Ik heb de raket verkocht aan een oudijzerhandelaar... Dat geld geef ik aan bejaarde ganzen die hun medicijnen niet meer kunnen betalen, koop maaltijden voor jonge eendjes die met een lege maag naar school moeten en ik doneer ook wat aan de voedselbank... Had ik maar meer raketten om te verkopen als oudijzer... Maar? Ik heb nu wel een traktatie verdiend, ik ga een ijsje, een raketje eten... Een dergelijk raketje veroorzaakt tenminste geen dood en verderf... Dagdag van een beetje ernstig Gakje. 

******  

aaaGakje3

Zo ver je het nog niet wist, ik ben een hoogvlieger... Niet verder vertellen, want hoogvliegers treffen een gelijk lot als figuren die boven het maaiveld van het gras uitkomen... Die boodschap wilde ik even als zondagmorgenoverdenking op zijn minst kwijt. En verder? Aan een hele boel dingen heb ik geen boodschap... Dat is natuurlijk niet waar, maar klinkt stoer... Keetje Kwek had laatst een verhaal over me, ik heb er niet van geslapen... Je moet weten Kwek heeft een zusje en die is de moeder van Liesje en haar vriendinnetje Marietje is er eentje van de beruchte familie Mot... Nou dat spul moet je niet in het donker tegen komen, want voor je het weet ben je een pasteitje... Ik ga maar weer hoog vliegen dat lijkt me het veiligst... Tot morgen dan hoop ik weer te landen..., het liefst in een bergje vers gemaaid gras... dan kan ik liggend eten, het toppunt van luxe. Dagdag Gakje.

******  

aaaGakje3

Ik droom regelmatig over mijn vorige leven... Je raadt nooit wat ik ben geweest...? Als je het raadt dan mag je door voor de koelkast... Dat was het even, ik ga lekker in de regen vliegen, het leukste dat er is... En? Heerlijk! Het blijft de hele dag regenen! Dagdag Gakje

 ******  

aaaGakje3

Ik ben de laatste tijd aan het mediteren... Het is tweeledig, lekker en niet... Ik weet niet of ik het goed doe maar een onbestendig gevoel overmand me dan steeds. Krijg overal jeuk... Laatst had ik het erover met mevrouw Vlooienpik en die zei: 'Als je last van jeuk hebt dan moet je krabben...'. Ik vond het wel een diepe gedachte van haar. En zo word je steeds wijzer natuurlijk en dat is de bedoeling ook van mediteren nietwaar.... Ik had laatst zo'n bijzonder gevoel van diepzinnigheid die ik graag met je wil delen en luidt als volgt: 'Wat is het nut van het algemeen, bekeken vanuit de hemelse filosofie der dingen in de bespiegeling van wereldse aspecten van het geloof in zijn kosmische oneindigheid van existeren'. Goed hè... van me dat ik zulke dingen in dat kleine koppie van me kan denken.... Dat was het weer even voor het moment, ik ga wat gras eten, de laatste tijd heb ik een grote vraatzucht. Het gras slik ik vaak heel door, hele sprieten tegelijk zonder te kauwen... Ik ben heel erg vergeestelijkt (zie boven), maar het vlees blijft zwak en dat is wel jammer.... Dagdag uw (on)volmaakte Gakje.

******  

 aaaGakje3

Ik sta momenteel onder mijn regendouche, straks meer en zal ik je alles vertellen wat ik wel of niet meemaak...

Nu ben ik me aan het afdrogen, veertje voor veertje, kost altijd tijd... Daarna met de verenkruller in de weer om krulletje in staart te maken, ik ben ijdel... En als je goed kijkt dan kan je op de foto zien dat ik een toupetje heb, een kleintje dat wel... In vliegende vaart tijdens een ochtendvlucht vloog mijn toupetje nog eens af, naar hè... Vliegensvlug ben ik achter mijn verentoupetje aangevlogen... maar kon de zwaartekracht niet voorkomen en dat mijn stukje nepveren met een plons in een soepkom belandde van iemand die in zijn tuin net aan het soep eten was... Alles viel die dag verder in de soep...  Ik vloog op weg naar huis over een nest uilskuikens en die riepen in koor: 'Hééé kale...!' en daar heb ik nog een trauma aan overgehouden... Terwijl ze zelf zo kaal als de neten in hun nest lagen..., ze hadden zelf nog geen veertje... en dan mij 'kale...' noemen, precies dan moet je wel een uilskuiken zijn... Dagdag ik stop hier maar want ik word weer overmand door emoties... Gakje.

******  

aaaGakje3 

Je raadt nooit waar ik gisteren naar toe ben geweest...! Naar? De dierentuin...! Zielig hè al die beestjes in een hokje... en ze stinken een uur in de wind en dan bedoel ik niet de stank van een stinkdier... Dat is het voordeel van mij, in vogelvlucht ben ik het geheel maar reukvrij van grote hoogte gaan bekijken... De mensapen vond ik wel leuk..., maar als ik boven een grote stad vlieg zie ik ongeveer hetzelfde... Met elkaar flikvlooien, krabben op gekke plaatsen, schreeuwen, bijten, slaan..., streken uithalen, zogen, jaloezie... Ik verkoop geen apenkool, kijk om je heen dan zie je hetzelfde als ik... De wereld is één grote dierentuin, apenkolonie..., in het Haagse heet zelfs een gebouw 'de apenrots'... Je mag best weten, ik ben blij dat ik een gans ben en nog een hele domme ook en dat hoop ik een leven lang te blijven... Dagdag groetjes Gakje

 *****

aaaGakje3 

'Weet je waar je me 's nachts altijd voor wakker kunt maken...?' Nee, niet wat je nu denkt...!

Je kunt me altijd wakker maken voor een portie zacht gestoofde kikkererwten..., beetje kikkerdril erover heen, snufje zout en peper... Heerlijk! Trouwens koken doe ik zelf ook graag... en ga steeds meer de vegetarische kant op... Gebakken watervlooien ik at ze vroeger per pond, ik moet er nu niet meer aan denken. Ja, je zult wel zeggen en die kikkerdril dan? Daar heb je gelijk in... Maak me dan alleen maar wakker voor een portie zacht gestoofde kikkererwten... of iets anders lekkers mag ook natuurlijk, als het maar naar meer smaakt en strelend is... voor de papillen... Dagdag van wie anders dan Gakje 

 ******

aaaGakje3 

Vandaag heb ik weinig tijd... Dat zit zo, 1 van mijn overzeese neefjes, A(lbert) D(irk) H(ans) D(ave) is zijn volledige naam en we korten het altijd af tot ADHD, heeft zijn pootje gebroken... En het is er eentje waarvan iedereen zegt: 'Dat is een lastpak...'. Maar dat zijn juist de leukste kinderen en daarbij komt, het is toch familie van me en ik neem hem natuurlijk onder mijn vleugels... Ik kan op het moment dus moeilijk schrijven..., want hij zit met zijn niet gebroken pootje steeds in mijn okselvleugel te kietelen... Ik zeg constant: 'Schei daar nou mee uit, doe dat nou niet...'. Maar dat heb je met ADHD, hij luistert niet. Ja en zo hebben we allemaal wat, nietwaar... Niemand is volmaakt, behalve jij en ik natuurlijk... Dagdag Gakje.

****** 

aaaGakje3 

Carolientje Klap - Van de Molen is nog een oud kennisje van me, ze is een beetje apart en ziet ze vliegen... Maar dat vind ik het charmante aan haar. Ze vertelde me laatst: 'Gakje, moet je horen, ik heb toch zoiets bijzonders meegemaakt. Ik ben ontvoerd door een groep maanmannetjes...'. Bij het laatste woord van Carolientje heb ik meteen een vliegende start gemaakt, vliegensvlug weg van die verhalen... Sorry hoor, ik heb niks met maanmannetjes... Als je Carolientje Klap - Van de Molen mocht tegen komen vertelt ze het misschien aan jou van de maanmannetjes.... Leuk hè al die bijzondere ontmoetingen en belevenissen in het rariteitenkabinet dat leven heet... Bij nader inzien wil ik het toch wel weten van die maanmannetjes... Want van nature ben ik erg nieuwsgierig... En straks weten jullie het wel en ik niet... Trouwens Carolientje en ik hebben gemeenschappelijke voorouders die teruggaan tot de oertijd. Klapvandemolen we zijn in feite 1 grote familie, grappig hè als je diep over de dingen nadenkt, de bal is weer rond zullen we maar zeggen... Dat is het even voor het moment, dagdag Gakje.

 ******

aaaGakje3 

Ik ben gisteren naar een medium geweest... Ze is heel erg bekend, misschien weleens van gehoord, haar naam is Hatsjepoetsiejakoeievla...Wat ze allemaal niet wist te vertellen dat was erg veel... Ja, je leest het goed wat ze NIET wist te vertellen. Maar ze heeft wel haar best gedaan, de ziel... Ze bedoelt het allemaal goed... Ik kon haar bijna niet zien door de wierookdampen. Toen ik naar huis aan het vliegen was vlogen de rookslierten wierrook nog uit mijn oren... Wat ik wel heel bijzonder vond, Hatsjepoetsiejakoeievla... had het over mijn grootmoeder die grijs haar had en haar haar in een knoetje droeg... Frappant hè... Ja en ze droeg waarschijnlijk ook een hoedje met een ganzenveer, maar dat is niet zeker... Maar het zou zomaar kunnen want dat was in die tijd een grote mode...  En de verre voorouders van mijn grootmoeder zaliger schreven met een ganzenveer wist het medium Hatsjeenzovoort ook nog te melden, bijzonder hè en leerzaam... Nu begrijp ik waarom ik altijd zo'n last heb van mijn slagpennen, ze zijn natuurlijk als ganzenpen gebruikt in vorige levens... Mooi zoals alles met elkaar verbonden is, ik bedoel de geestelijke aspecten des levens... Fijn dat er mensen zijn als Hatsjepoetsiejakoeievla..., het zet je aan tot nadenken.... Dagdag een hartegroet en liefs van Gakje

******

 aaaGakje3

Vannacht heb ik een vliegdroom gehad... Zo bijzonder. Ik droomde dat ik een adelaar was... Ik vertelde het aan Nathals, je weet wel mijn nieuwe vriendin, niet haar zuster dus... Heel giftig zei ze: 'Dan heb je een minderwaardigheidscomplex, een gans die denkt dat hij een adelaar is...'. Het kwam er zo bits en naar uit.... Ik riep meteen: 'Hinkepoot... je gedachten vertonen ook mankementen...'. En toen werd Nathals boos..., ze ging zelfs snatergillen... en nog erger snavelschelden met woorden als: driedubbeldebiele domme gans die je bent, gevleugelde snack van de toekomst...  Wat heb ik fout gedaan? Joost mag het weten en daar weer een neefje van... Praat me niet over neefjes, zeker niet over zeewaardige exemplaren... Maar goed, waar hadden we het ook alweer over? Mijn dromen ben ik al jaren vergeten... Maar die ene droom zal me altijd bijblijven. Ik droomde dat ik een gans was... Je weet wel zo'n dikzak met platvoeten die een vriendin heeft die Nathals heet... Het is niet anders, we maken er maar wat van. Tot morgen, dagdag Gakje. 

******

 aaaGakje3

Ik was er al een tijdje mee bezig, maar het is eindelijk gelukt! Ik heb een nieuwe vriendin, een wilde gans en ze heet Nannetje Nathals. Het is een echte lieverd, ze heeft net als ik een kleine handicap. Een hinderlijk gebrekje aan haar andere poot dan ik. Je moet ons samen vleugel aan vleugel zien lopen, gillen gewoon, Wammes Waggel is er niks bij… We maken samen overal grapjes over, soms stromen de tranen als een frisse meiregen over onze geveerde wangen van de pret. De tranen veren dan zo grappig op… Ja, en er zijn al wat romantische momenten tussen ons geweest, we spijzigen ons door uit elkaars snavel te dineren, glaasje vijverwater erbij…. Ja, ik weet het, het is wel erg persoonlijk dat ik dat zomaar vertel… Maar ik ben er ook zo vol van… Nathals weet dat ik dol op spaghetti ben en wat lag er in haar snavel aantrekkelijk opgediend…? Macaroni want daar ben ik ook gek op… Ons favoriete spelletje is ‘zwaan kleef aan…’, maar Nathals vindt dat een beetje klef en dat is het ook…, zeker voor een wilde gans… Ik begrijp het wel… niet, maar goed… dat was het weer even. Ik hoop dat Nathals een blijvertje is…, maar gisteren zag ik haar zusje…, die is leuk… oogstrelend gewoon en ik had nog niet eens mijn bril op… Niks tegen Nathals zeggen hoor… Dagdag Gakje

aaaGakje3

 Het klopt, ik ben niet gespeend van enige filosofische hoedanigheden... Soms sta ik versteld van mijn eigen diepzinnige gedachten... Ik wil die graag met je delen... Kort geleden dacht ik zomaar uit 'het niets' toen ik aan het mediteren was: 'Ik ben wie ik ben...'. Ik schrok er zelf van en werd op dat moment mij bewust van mijn absolute meesterschap... Wat ik het mooie van dit fabelachtige inzicht vind, GIJ U ALLEN... kunt er uw voordeel meedoen... Spreek de toverzin uit en het is de gids naar uw diepste wezen: 'Ik ben wie ik ben...'. En als het je niet duidelijk wordt wie je bent...? Of als het mysterie nog groter wordt 'wie je bent...', dan leg je waarschijnlijk de klemmmmtooooon verkeerd in het zinnetje: 'Ik ben wie ik ben...'. Gewoon blijven proberen en het zinnetje blijven herhalen... En als je het helemaal niet meer weet 'wie, wat of hoe je bent, niet meer weet wat de voor- of achterkant is' dan heb je de hoogste graad van meesterschap bereikt, namelijk 'niets' en ben je er in opgenomen in 'Het Grote Niets'... Fijn hè... Hier wil ik het ff bij laten, ik moet de vaatwasser nog leegruimen en een wasje draaien... En natuurlijk de wc-eend uitgieten in de natte hoek, lekker fris en proper... Doei, groetjes van Gakje.

******

aaaGakje3

 Ik ben mijn nest aan het uitmesten... Dat is hard nodig, ik volg de trend van 'ontspullen'. Ik heb een vaasje, sierlijk als de hals van een zwaan. Als ik die hals zie ga ik steeds bijna over mijn nek. Ik heb het gekregen van iemand die mijn bankrekening heeft leeggeplunderd. Mijn lievelingsboeken: 'Als de ganzen zingen zwijgen de raven', 'Elke gans is wit/zwart of zwart op wit'... Ik ga ze cadeau doen aan Elsje Viderelsje die smult van pikante teksten... Wat nog meer de deur uit gaat? Ik zelf...! Want? Ik heb besloten het nest te verlaten en een nieuw nest te zoeken, liefst met een opgemaakt bedje... Dus ik ben op zoek naar een niet te intelligente gans met veel geld...., dan kan ik het helpen opmaken hi, hi... Is maar grapje hoor... Ik denk wel regelmatig: 'Was ik maar minder mooi en rijker...'. Dat is een afgezaagde tekst en beschouw dat maar als niet geschreven, de rest is wel waar.... Dagdag Gakje. 

******

aaaGakje3

 Het is weer maandag...! Wat ik daarmee zeggen wil? Ik voel me wrakkig, een maandagmorgenmodel..., de meisjes hebben verloren.... Na de wedstrijd heb ik de hele nacht liggen schreien verstopt in mijn donzen kussen. Ja, wat zo vervelend is ik ben allergisch voor dons... Mijn weerstand slaat dan op hol, ik ga mezelf aanvallen dat ziet niemand hoor maar van binnen. Je kunt het vergelijken met een kemphanengevecht maar dan van ganzen. Heb ik het zo een beetje goed uitgelegd? Nou, ik moet opschieten..., ik moet me nog douchen. In vliegende vaart ga ik het nieuwe regeringsvliegtuig inhalen en spring daar even onder de douche. Ja, want ze hebben er geen bad... Jammer hè... Het is wel erg sober geworden hi, hi... Dat proberen ze het volk wijs te maken hi, hi... Ik als domme gans weet wel beter... Maar ik weet niet of ik meteen aan de beurt ben met douchen, ze hebben maar 1 douche en dat is best weinig en dus dringen... Waarschijnlijk moet ik me wassen met groene zeep en dat is weer wel erg sober... Ik zal je op de hoogte houden..., misschien ruikt de douche wel naar lavendel en dat is best luxe... Dag, dag Gakje.

******

aaaGakje3

 Laatst vloog ik over een restaurant heen, in vogelvlucht zag ik nog net het menu van die dag. Er stond: 'Wild en gevogelte...'. Ik ben gauw doorgevlogen en neergestreken bij het vegetarische restaurant er naast, en heb me ongans gegeten aan ijs met slagroom en vruchten... Vies hè... dat tweebeners andere schepsels van vlees & bloed opeten... Ik zie al dat ik varkensvlees eet..., ik moet er niet aan denken dat ik dan een varken word. Zo ik ga weer wat gras eten met een snufje zout en Jan zal zo wel komen met zachte stukjes brood, keurig gesneden in dobbelsteentjes. Hapklare brokken wat je noemt.... Daarna drink ik wat uit de vijver en ga de rest van de dag rusten onder mijn veren deken... Ik hoop niet dat de donzige snaterbekken van overzee me uit de slaap houden, anders zet ik ze op het menu bij wild en gevogelte... Of toch maar liever niet.... Natuurlijk niet, ik lijdt aan grootspraak weet iedereen. Ik zou ze altijd onder mijn vleugels nemen om ze te beschermen... Dagdag Gakje

******

aaaGakje3

 Ik heb levenslang gekregen... Leuk hè... We zijn naar Gretna Green gevlogen en... ja, we zijn getrouwd. De gelukkige is Gerda Groningergans tot Zuidernaar..., alweer ja, ze is van adel. Dat zegt me verder niks, als baby stond ik al met mijn pootjes in de klei. Ik ben wat je noemt een rechttoe rechtaan ganzenras... Ik zeg altijd maar zo, als je maar gezond bent. De wittebroodsweken gaan we doorbrengen in Kroosoord, zo mooi is het daar. Er zijn regendouches, in de sauna's zijn hoekjes waar je afgeranseld kan worden met berkentakken. Ja, dat schijnt Zweeds te zijn. Nou aan mijn lijf geen polonaise... 's Morgens ontbijten, je kunt kiezen uit kaas gemaakt van ochtend- of avondmelk... Sorry, ik moet het even kort houden, Gerda komt haar nieuwe verenmantelpakje aan me laten zien, ik vind het wel een beetje gewaagd, er missen een paar veertjes en om nou zo te gaan ontbijten... Moeder de Gans zou dat volstrekt afkeuren... Maar een veertje meer of minder laten, ach Gerda zit daar gans niet mee... Dagdag groetjes van Gakje

******

 aaaGakje3

 Ik heb niks meegemaakt maar verhalen zijn er altijd... Er was eens... een grote, dikke gans en hij heette Gakje..., de rest volgt morgen... als ik intussen tenminste niet ben uitgeserveerd met compote, appelmoes en een slablad...

******

aaaGakje3

 Mijn dag kan niet meer stuk... Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet meer, ik ben de laatste tijd wat vergeetachtig. Maar mijn basishouding is positief en dat scheelt... En als ik iets niet meer weet kijk ik naar mijn snavel... en welke kleur zie ik dan? Precies de kleur van onze meisjes, wat deden ze het weer goed. Wat mij opvalt is dat ze veel meer in beweging blijven dan de mannen, blijven doorgaan... De vrouwen dat is het sterke geslacht is weer eens bewezen... 'Mannen zijn watjes, gevulde koeken en kunnen niet tegen pijn...', zei mijn opoe altijd... Het zou zo maar kunnen... Maar ja, ik kan het niet weten want ik ben door opoe gehersenspoeld... Wat denk jij ervan? Ik ga weer vliegensvlug naar alles dat ik nog moet doen. Dagdag Gakje.

******

  aaaGakje3

 Mijn jeugdliefde Hatsjie heb ik gisteren heel toevallig ontmoet na 50 jaar. Heerlijk wat hebben we allemaal af gebabbeld na zoveel jaren. Ze hield mijn poot wat lang vast bij het afscheid en de gevoelens van toen kolkte hernieuwd door me heen. Weet je het weer..., tot zover waren we gekomen? Het zou net spannend worden en toen pende ik neer 'morgen deel 2'. Ja, helaas met het oog op de privacy kan ik niet in details treden. Maar? Denk aan je eigen jeugdliefde en alles dat ermee te maken heeft, dan hoef ik niks meer te beschrijven... Ja, herinner je maar alles in details of in de breedte en diepte, vluchtig kusje, handje of meer, met of zonder maan... Spannend allemaal..., de sprookjes van duizendeneennacht zijn er niks bij... Geniet nog maar fijn na..., al mijmerend... dat was het voor zover even... Groetjes Gakje vanuit de zevende hemel heel dicht bij Hatsjie...., jeugdliefde is een werkwoord en de mooiste liefde.... Mocht je verdrietige ervaringen hebben in verband met je jeugdliefde, schrijf mij Gakje dan praten we erover als je dat wilt... Dagdag Gakje 

******

aaaGakje3

 Ik ben een beetje de kluts kwijt..., dat zit zo. Op een feestje gisteravond ben ik mijn jeugdliefde Hatsjie van 50 jaar geleden tegen gekomen. We botsten bijna tegen elkaar aan bij de vegetarische barbeque. Ik dacht nog bij me zelf: 'Kan die dikke mevrouw niet uitkijken waar ze loopt...'. En hoe enig dat is echt weer een kwestie van telepathie, zij dacht: 'Kan die dikke meneer niet uitkijken waar hij loopt...'. Toen we elkaar beter bekeken herkenden we elkaar aan de ogen... De rest was erg veranderd... Ik wilde nog zeggen: 'Tijd wat ben je wreed...', maar ik heb het niet gezegd en natuurlijk ook niet: 'Als je maar lang genoeg wacht worden we vanzelf een wasbord...'. Nee, nee dat heb ik allemaal niet gezegd... We hebben fijn oude herinneringen opgehaald... Hatsjie vond mij vroeger een jonge God, vertelde ze.... leuk hè... Ik kon natuurlijk niet achterblijven in mooie teksten en zei dat ik haar altijd een Elfjeskoningin vond... Dat ze een verblindende schoonheid was... en nog is! Bij het afscheid hield Hatsjie mijn poot net ietsje te lang vast en de gevoelens van weleer kolkten weer door mijn lijf... Nu wordt het spannend zal je wel denken, dat heb je goed ingeschat.... morgen deel 2.... Dagdag Gakje  

******

aaaGakje3

 Gisteren ben ik naar een seance geweest en tante Greet van Zwammerdam tot Hoog Boven geboren Wateringa te Upperkroos kwam door... Ja tante Greet is beroemd in de familie maar is wel van de koude kant. Over haar worden al jaren de meest boeiende verhalen verteld. Maar daarover volgende keer meer. Tante Greet had een beetje vreemdsoortige boodschap vanuit het hiernamaals, ik wil het graag met jullie delen..., het hemelse bericht luidt: 'Hoi Gakje, Binnenkort moet je een veer laten, maar met een veer op je hoed is het morgen weer goed...'. Wat tante Greet bedoelt, de betekenis van de mededeling? Ik kan er geen chocolade van maken... Wat een cryptische boodschap hè... Druifje Duif vindt het ook een beetje raar... Ik zal het bericht nog eens uitpendelen, de kaart erop leggen, zandlezen, kippenbotjes raadplegen, ITjing erop naslaan, de Kabala polsen... Dat ga ik nu allemaal doen, anders heb ik geen rust... De boodschap moet toch een betekenis hebben nietwaar..., Dagdag Gakje.

****** 

aaaGakje3

Heerlijk hè, eindelijk raak ik dat luie zweet kwijt zonder een spat uit te voeren... Ja, dat heb ik altijd bij een graad of 30... Maar waar ik het over hebben wil, Ewoud Ekster, een goede vrind van me... is geslaagd voor zijn vaarbewijs. Vooraf hebben we erg veel moeten oefenen in blijven drijven. Ik heb wel duizend keer moeten roepen: 'Ewoud houd je poten nou bij elkaar....', ja want als hij dat niet deed dan zakte hij als een baksteen. Ja, logisch want van nature is hij nu eenmaal niet waterdicht... Binnenkort gaan we samen tochtjes maken, maar onbewust zal dat Eksterpotengedoe vast wel weer opspelen, het zal dus wel eerder vliegen dan varen worden, zonder doel... Dit zijn zo de onzindingen in het leven, geen boodschap, geen moraal van een verhaal... Gewoon niks, een gans als ik vind dat erg prettig, heerlijk als iets nergens op slaat, niks om het lijf heeft, al dat zwaarwichtige, weg ermee... we houden het leven een beetje luchtig, ja graag.... Dagdag Gakje. 

******

 aaaGakje3

Ha wereld der mensen..., Gakje hier... We hebben veel overeenkomsten, ik loop ook op twee poten..., leef op grote voet..., vervuil het milieu..., snater er op los, we zijn de hele dag aan het snavelen... Leuk dat we zo op elkaar lijken hè... Zou nog een hele tijd met jullie willen praten maar heb een afspraak bij de gewichtsconsulent... en moet daarna naar de nagelstudio. Mijn vorige relatie zei altijd: 'Je bent een nagel aan mijn doodkist...'. Sinds die tijd houd ik mijn nagels lang en scherp... Wonderlijk hoe dingen onbewust toch na- en doorwerken.... Dagdag Gakje   

******

aaaGakje3

'Zo mevrouw snaterkop...', zei plompverloren een straatsnoeshaan kortgeleden tegen me, je komt steeds meer van die rare figuren in het wild tegen..., enfin dat mevrouw en vooral dat snaterkop... klonk zo brutaal... Ik riep meteen bits: 'Mag het ook meneer zijn...?'. Ik dreef de zaak op de spits, want onder ons gezegd en gezwegen ik ben genderneutraal. Laatst ging ik op mijn bril zitten en kon meteen naar de opticien... heel vervelend, want zonder bril kan ik niet lezen. De hele discussie over m/v...? Wat ik wel aan mezelf merk is dat hoe ouder ik word hoe meer vrouwelijke elementen zich in me ontwikkelen.... Laatst sprak ik Sabrientje Struisvogel, ze noemden haar vroeger altijd 'De struise'. Met het vorderen der jaren was haar stem veel zwaarder geworden viel me meteen op en ze had een forse snor zag ik afgetekend in het zonlicht..., ze was ook wat meer krom door de fraaie hoogpotige benen gezakt... Ik bedoel maar, heel veel problematiek zoals m/v wordt opgelost door de tijd..., sterker de tijd lost alles op, ook als je je zelf als een probleem mocht ervaren... Ik ben zo blij met mijn nieuwe inzichten door de ZEN-cursus... Dagdag Gakje.   

******

 aaaGakje3

'Het mysterie van leven...' Uit voorgaand zinnetje blijkt wel dat ik kort geleden een ZEN-cursus heb gedaan.... Ja, ik ben erg geinteresseerd in spiritualia, esoterisch, niet te verwarren met erotisch, en aanverwante terreinen. Binnenkort ga ik een training volgen: HKIBLGTHVVMHEBH (Hoe Kan Ik Bewust Leren Genieten Tijdens Het Vliegen Van Mijn Hemelse En Brede Horizon) Zo jullie weten alles weer en ik ga nu mediteren... Niet ingewijden noemen het een tukje doen, uiltje knappen kan ook... Dagdag Gakje

******

aaaGakje3

 Ik heb er zo'n hekel aan als iemand de God ganse dag aan je hoofd zit te zeuren. Eén van mijn exotische gevederde neefjes riep gisteren steeds: 'Ik wil een ijssie, ik wil een ijssie...'. En het was al zo warm. Ik verloor mijn geduld en wat ik toen zei, durf ik hier niet te herhalen... Dan weet je het weer een beetje en dat was het even voor het moment, de groetjes van Gakje. 

******

aaaGakje3

Als het erg warm is zei mijn grootmoeder zaliger altijd: 'Het is weer dat de mussen dood van het dak vallen...'. Gelukkig is dat nooit gebeurd... Terwijl iedereen vaak dacht: 'Je kan doodvallen...'. Dan denk ik meteen aan de autoritaire en gemene Meester Mus, een ouddocent van me, hij is in alle rust op een lelieblad overleden, een natuurlijke dood. Maar waar ik het eigenlijk over hebben wil is..., ja misschien mag ik het je even voorleggen... Met juffrouw Oentje 't Hoentje heb ik mot, we hadden een afspraak gemaakt bij de openluchtplas cinema. Ik had speciaal een puntzak vol krooskruimels tussen mijn veren verstopt als traktatie. Ja, je moet het natuurlijk een beetje feestelijk maken... Oké Juffrouw Oentje heeft al friemelend tussen mijn veren natuurlijk mijn puntzak ontdekt en zit hem onder de film in alle rust leeg te eten en ze zegt opeens: 'Gakje weet je dat je ruikt naar de witkalkende flats van een reiger...!'. Ik vond dat toch zo'n rotopmerking... Oentje heeft later wel haar excuses aangeboden, dat dan weer wel... Het is weer helemaal goed tussen ons, we hebben nu een afspraak gemaakt voor een onderwaterballet, ja wij houden allebei van dansen. Dat was het weer even, ik ga nu een emmer water leegdrinken, dagdag Gakje. 

******

aaaGakje3

Mijn facebook ontplofte bijna, ik werd suf gebeld... Iedereen had dezelfde vraag? Was jij dat Gakje die meezwom met Maarten van der Weijden? En steeds kon ik hetzelfde vertellen, vandaar dat ik het hier ook maar even opschrijf: 'Ja, ik was het Gakje... die een eind met Maarten heeft meegezwommen...'. Wisten jullie trouwens dat Maarten onder het zwemmen ook nog kan praten, hij zei tegen mij: 'Wat blijf je lekker drijven... Had ik maar zwemvliezen net als jij... Heb je nooit last aan je nek?' Hele gewone dingetjes hebben we besproken, wat een kanjer is het hè... die Maarten, een toffe gozer... Hij gaat de finisch halen en we hebben al een afspraak gemaakt dat hij me leert crowlen met mijn vleugels... En ik leer hem vliegen door het water, maar dat doet hij al..., het is net een dolfijn... Aardige vrouw heeft hij en leuke kinderen... Wat is Friesland toch prachtig en de Friezen, een prijswinnend volk... Dagdag Gakje.

******

aaaGakje3

Ha, hi, ho oftewel hoidio allemaal... Ik ben weer zo fris als een hoentje! Nou een hoentje, waterhoentje is nog erger..., ik hoorde daar laatst een verhaal over... Breek me de bek niet open..., maar gelukkig heb ik een snavel en die snavel houd ik verder dicht... Zeker op zondag, de dag des heren, blijven we positief... Wist je dat ik om de zondagsrust zoveel mogelijk te eerbiedigen dat ik zo min mogelijk vlieg... Goed van me, hè... Maar ik moet natuurlijk wel aan mijn vlieguren komen anders krijg ik weer problemen met de luchtvaartautoriteiten... Je mag best weten als ik met een dergelijk exemplaar van het autoriteitswezen praat dan denk ik vaak: 'Ach, vlieg toch op... omhoog gevallen eikel..., krijg het heen en weer... en dan denk ik opeens aan Drs. P. en is mijn dag weer goed... heen en weer.... Als je bij me langs wilt komen en je hebt de inborst van Drs P., je bezoek is altijd goed, ook al lijk je niet op Drs. P..., er is altijd wel wat te snavelen... Dagdag tweebener, jammer dat je geen vleugels hebt anders zouden we een leuk vliegtochtje maken...groetjes van Gakje'.

******

aaaGakje3

Iedereen weet dat ik een heel goed contact heb met de insectenwereld, ik heb er ook veel kennissen onder. Kareltje Kakkerlak is een goede vriend van me... Laatst vertelde hij me een schuine mop, maar die is zo schuin dat ik hem hier niet kan vertellen... Wel jammer hè...? Het is niet anders... Nou goed, een klein raadseltje dan: Wie is The Beast in The Beast? 'Als je het raadt mag je door voor de koelkast...', beloofde Kakkerlak. En? Ik mag door voor de koelkast...! Leuk hè...! En als jij het raadt mag je ook door voor de koelkast... Of je krijgt van mij een koud biertje uit de koelkast die ik misschien ga winnen... Een koud biertje is altijd welkom zeker met de komende 40 graden woensdag.... Dagdag groetjes Gakje 

******

aaaGakje3

Ik ben in de rui..., ik praat daarom het liefst in blokletters begrijp je, dank voor je begrip... Dagdag Gakje

******

aaaGakje3

Ik ben meestal vroeg uit de veren, maar ik heb een uiltje geknapt..., vandaar een later bericht. Wat heb ik nu te vertellen... eigenlijk niks, ik ben nog wat slaperig... Dat heb ik altijd, doe er wat lang over om wakker te worden, morgen zal dat wel zijn gelukt... Dagdag en groetjes Gakje   

******

aaaGakje3

Gisteren ben ik naar een glazenbolkijker geweest, ja ik wil nu weleens weten wat mijn toekomst is. Nou die figuur kijkt in zijn glazen bol en loenst (hij is scheel) me heel doordringend aan en zegt: 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet... en ik zie geen toekomst voor je...'. Die koffiedikkijker wilde afrekenen en zegt: 'Ik krijg 25 euro voor het consult...'. Op mijn beurt kijk ik hem aan roep: 'Je ziet niks omdat er voor mij niks geen toekomst is, logischerwijze krijg je dus niks...'. Na deze woorden vloog ik zijn kamer uit. Ik sloeg zo wild met mijn vleugels in het rond dat ik de glazenbol van het tafeltje mepte. De bol kwam pardoes tegen het hoofd van de waarzegger., nou vraag ik je..., die gebeurtenis stond ook al niet in zijn glazen bol.... dagdag Gakje  

 ******

 aaaGakje3

De laatste tijd heb ik zoveel last van nestelgedrag, mijn hormonen spelen steeds op. Ik zit maar te sjouwen met takjes en sprietjes. Al zeg ik het zelf ik maak mooie nestjes en heb in een grijs verleden een vlechtcursus gehad, we werkten veel met pitriet toen we in het buitenland woonden. Maar dat is alweer 30 nesten geleden... Het is in de tijd dat ik dat brutale nest tegen kwam (als verwennerij gaf ik dat figuur dozen Nest(lé), toepasselijk en aardig van me hè...) ja, door dat persoon heb ik mezelf in de nesten gewerkt... Je mag best weten voor dat nest ben ik gevlucht..., ik weet het nog goed, ik heb toen vlucht 10 geboekt en ben in ganzenvlucht vertrokken...

Overigens voor de belangstellenden onder jullie, het broeden vond ik niet zo leuk, zo lang stil zitten en de warme eieren onder je... Ik ga weer, het kriebelt..., ik zie een leuk takje voorbij drijven... dagdagGakje

******

aaaGakje3

Ha..., hoi... als je dat liever hoort... Hi... mag ook... Vandaag raffel ik mijn ganzentekstje even af, ik had het stukje eigenlijk willen schrijven in schoonschrift met een ganzenveer... Voor de lezers die graag alles willen weten... De ganzenveer heb ik uit mijn eigen reetje getrokken, voor de liefhebbers die het naadje of was het naatje van de kous willen weten, het is slagpen Linksonder6 net zo aangeduid als de tanden en kiezen bij de tandarts en het trekken doet net zo'n zeer... Grappig, iedereen die dit leest zit nu aan zijn eigen tanden te denken, dramatische en pijnlijke tandartsenbezoeken... Maar ik eindig dit stukje positief, ik ga straks naar een sjamaan die gaat mijn te grote platvoeten strelen met een pauwenveer (S5), daar schijnt mijn landingsgestel (lees: platvoetjes) kleiner van te worden... Of het waar is? Joost mag het weten en daar weer een neef van... Getsie nou denk ik meteen weer aan mijn luizenneefjes van overzee... Die ene heeft hele rotte tandjes, maar die snoept ook zoveel... die moet straks naar de tandarts zielig hè... Tot de volgende keer... groetjes Gakje

 ******

aaaGakje3

'Waggelende platvoet dikzak' zei laatst een stinkende mestkever tegen me... Ik heb die woorden op me laten inwerken en de onwelriekende drollenkever heeft gelijk... Ik waggel, heb platvoeten en ben een tevreden dikzak... Klopt helemaal. Nou dat was weer dat dan... Wat ik zeggen wil, het is nu officieel Balkennete de ezelin en ik hebben een platonische relatie, we hebben besloten om vrienden voor het leven te worden. Dat zit zo Balkennete graast vlak bij het Paddenmeer, ik was in het zonnetje aan het waggelen op het Paddenpad en daar kwamen we elkaar tegen. We raakten aan de praat en bleven praten. Balkennete heeft over haar trauma's verteld onder ander dat ze bijna een babypadje heeft opgegeten, ja dat groene loedertje zat verstopt tussen de grassprieten... Ze had het niet gezien, naar hè... Balkennete heeft er nog steeds verdriet van, ik heb haar nog proberen te troosten door haar een hug te geven. Gewoon spontaan door met mijn platvoeten haar ezelsoren te omarmen... Ze heeft grote oren joh..., ik kon niet nalaten om met mijn liefste snavelstemmetje daarin te fluisteren: 'Je bent geen stomme ezel omdat je bijna een babypadje hebt opgegeten...'. En na dit zinnetje begon Balkennete te stijgeren... Want ze hoorde: 'Je bent een stomme ezel omdat je bijna een babypadje hebt opgegeten...'. Dat kwam omdat ze geen gehoorapparaat in had..., het woordje geen had ze niet gehoord... Zo jullie weten alles weer... Ik ga nou lekker vissen, zonder hengel, een struisvogel steekt zijn kop in het zand, ik in het water...  'waterboarding...' roept  Kwakelaar een gekke eend in de kroeg altijd maar dan is hij dronken... Dagdag Gakje 

******

aaaGakje3

Hallo lui... Alles onder controle? Nou dat kan ik niet zeggen. Gisteren had ik het over die luizenkinderen, mijn nog niet zeewaardige en verwende kroosneefjes. Weet je het nog, door hunnie zit ik met luizen in mijn donzen dekbed... Maar het is nog erger, mijn dekbed is net een dierentuin. Mijn bepaald niet waterdichte familieleden blijken ook nog last te hebben van natte platjes... Nou vraag ik je..., ja..., precies je raadt het al ze zitten ook in mijn dekbed... Toevallig kwamen de neefjes gisteren bij me op bezoek en ik ben er niet trots op maar ben ze aangevlogen met WC-eend... Ja, om het ongedierte, ik bedoel niet mijn neefjes, te verdrijven... Anders is de ramp niet te overzien, want als natte platjes en kriebelluizen muteren krijg je er ook nog prijswinnende vlooien bij met een aangeboren kampioenstitel voor hoog- en verspringen... Nou dat was het weer even, ik moet mijn tanden nog poetsen en ga in een bad liggen met waterlelie-aroma en natuurlijk spelevaren met mijn badeendjes... Dagdag jongens en meisjes al of niet hoog bejaard... Vooral voor de oudjes heb ik een belangrijke mededeling, je mag alles vergeten...., wel veel groene groenten eten voor de vitamientjes, groetjes van wie anders dan Gakje. 

 ******

aaaGakje3

Hallo iedereen...! Lukt het vandaag allemaal een beetje...? Ik had gisteren een rotdag! Ken je de Wet van Murphy, die zegt alles wat fout kan gaan zal ook fout gaan... Nou zo'n dag was het gisteren... bij de kapper een grove krul in mijn staart laten leggen, kom buiten parapluie slaat door wind dubbel, met bakken komt het uit de hemel, weg krul... Ik ben licht motorisch (niet geestelijk) gestoord, heb orthopedische schoenen, hak breekt af... In mijn donzen dekbed zaten luizen omdat mijn neefjes zich altijd ongegeneerd uitschudden, ja en dan vliegen de luizen overal heen terwijl ze niet eens vleugels hebben... Die vervelende neefjes van me ook, in hun voorouders zaten ook rotganzen..., nou dan weet je het wel... Goeie dag verder en groetjes van uw toegenegen Gakje

******

aaaGakje3

Lekker weertje vandaag..., de wereld is voor mij één grote wasstraat..., ik vlieg de hele dag door de regen...

******

 aaaGakje3

Leuk joh, gisteren op de BBQ in de eendenkooi, 'Deux-Chevaux' was er ook... zij is altijd de gangmaker op vogelsvandiversepluimage feesten... een soort Pinkpop maar dan anders. We hebben ook nog polonaise gelopen in ganzenpas... En wie liep er voorop? Precies 'Deux-Chevaux', ze kan zo prijswinnend waggelen zeker als ze een opkikker heeft gehad van alcoholische energiedrankjes... We lagen allemaal halfbeneveld in een deuk... Het uitdeuken vanmorgen ging wel een beetje moeizaam..., maar dat is logisch... Ik wilde nog iets vertellen, maar ben het vergeten, dat zal wel door gisteren komen... Dagdag groetjes van een uitgedeukt Gakje en ik ga me nu nog wat oppoetsen om me eigen waterdicht te maken..., ik moet natuurlijk wel blijven drijven op het Kattengat..., een prachtig meertje hier vlak in de buurt. Morgen of volgend jaar meer daarover... 

******

aaaGakje3

Hi, gelukkig is het vandaag geen maandag..., gisteren voelde ik me al een maandagmorgenmodel... Ken je dat gevoel? Maar goed, vandaag gaan we met frisse moed er tegen aan, het is immers dinsdag... en vanavond feest in de eendenkooi... een  BBQ en wie de meeste vegetarische kikkerbillen kan eten... Jemig wat vies hè..., geef mij dan maar liever een portie gebakken nepwatervlooien... snufje zout erbij, heerlijk... Zo je weet alles weer en ik ga ff pootje baden... Dagdag Gakje

******

aaaGakje3

Hatsjie..., de laatste tijd heb ik wat last van rietkoorts... erg lastig, het schijnt iets met je geslachte hormonen te maken te hebben, allemaal ingewikkelde verhalen daar heb ik nu verder geen zin in... ...hatsjie... 'Er zijn van die dagen dat je niks kan velen...', volgens mij was dat een liedje... Waar hadden we het ook alweer over? Over niks en nergens... Ik voel me altijd een beetje vleugellam op feestdagen..., koffie drinken, gezellig zitten wezen..., terwijl ik het liefste wil vissen in de Lisdotterkreek... Begrijp u wel...? Maar goed ik ga slagroom kloppen... Kwakkie, Kakkie, Liesbeth Lijster, de hele familaire dierentuin komt gebak met slagroom eten en leuteren... Hoi, morgen mag ik weer naar mijn werk... Dagdag Gakje... 

******

aaaGakje3

Hallo, hallo... niet te gauw weglopen omdat je denkt daar heb je die Gakje weer... Ik wil je iets heel belangrijks vertellen, misschien mag ik het in je oor fluisteren... Ja wel even bukken, anders kan ik er niet bij... ik heb altijd nog geen helicoptervleugels... Ja, zo kan ik erbij en kan ik het zachtjes in je oor fluisteren: 'Ik ga je rijk maken...'. Beter kan ik mijn droom niet uitleggen die ik vannacht heb gehad.... Ik heb precies hetzelfde gehoord. Wat moet je nu met zo'n droom? Weet jij het? Toch wel spannend, ik kijk uit naar deel 2 van deze droom. Jij ook... of ben je al rijk van geest, rijker kan je toch niet worden.... Ik ben met mijn neefjes Kwakkie en Kakkie met kikkererwten aan het spelen op het paddenpad.... Gelukkig ben ik aan het winnen want ik kan niet tegen mijn verlies.... Kan jij tegen je verlies...? Dagdag Gakje

 ******

aaaGakje3

Moet je horen, laatst liep ik op het Kikkerpad.... En wie kwam ik daar tegen? Precies, ja die...! Dan weet je natuurlijk nog niks beste lezer... Maar? Wie zou je zèlf heel graag op het Kikkerpad willen tegenkomen? Er zijn prieeltjes met rozen begroeid en het ruikt er heerlijk..., romantische zitjes..., kaarslicht... Gezellig bijpraten... Ik hoor wel hoe het en wie het was.... Dagdag ik ga me weer lekker nat laten regenen Gakje...

******

aaaGakje3

Ha, daar zijn we weer... Alles goed met jou? Mijn ADHD-neef zei dan atijd op die vraag: 'Van redelijk tot zwaar bedonderd...'. Ja, dat klopt eigenlijk wel, dat is meestal de inhoud van leven.... Je bent al een heel eind als je het meeste onder controle hebt. Maar dat is meestal niet zo..., je denkt het alleen... Je hebt niet eens je hormonen in de hand, alles moet je overlaten... Ik vlieg er maar eens uit om in conditie te blijven, bewegen, bewegen... of je nou vliegt, zweeft of strompelt blijf je spieren oefenen... dat is voor alles goed en je krijgt er een sterk hoofd van... dagdag Gakje  

 ******

aaaGakje3

Laatst vroeg iemand me: 'Wat is er met je aan de hand...?' Mijn wedervraag was: 'Wat is de achtergrond van de vraag die u mij stelt...?' En daar kreeg ik geen antwoord op... Oh, dat is toch zo belangrijk, ik kan het niet vaak genoeg herhalen..., het hele leven draait om communicatie, communicatie... nietwaar... Er ontstaan zo gauw misverstanden en Babylonische spraakverwarringen... Laatst zei Rietje Rietzanger: 'Gakje...' Het is wel erg privé wat Rietje zei misschien durf ik het morgen wel op te schrijven... Dat was het weer even, ik ga een schoonheidsslaapje doen Gakje.    

******

aaaGakje3

'Mijn dag kan niet meer stuk! Vanmorgen kwam ik Wilma Wipstaart, roepnaam Wipje, tegen... We zijn samen een kopje thee gaan drinken. En Wipje kijkt me opeens heel onderzoekend aan en zegt met haar mooie zangerige en vooral zwoele stem: 'Volgens mij heb jij zwanen in je voorgeslacht zitten...'. Nou een mooier compliment kan ik niet krijgen... Ik heb dat ook altijd zo gevoeld en nu begrijp ik waarom ik altijd zo geëmotioneerd raak bij het zien van het balletstuk: 'De stervende zwaan...'. Ik krijg ook altijd de neiging om mee te dansen, maar dat gaat wat lastig met mijn eendenpoten, die zaten namelijk ook in mijn voorgeslacht.... eenden... Maar dat heeft ook weer een voordeel, ik kan uren in bad spelen met...., ja hoe kan het ook anders... met een badeendje, het zit allemaal in je genen... Dagdag de groeten van Gakje'. 

 ******

 aaaGakje3

'Hoi, leuk dat je er bent en ik ook... Juffrouw Kiere Wiet..., een bejaarde loopeend, zit overal te vertellen dat ik binnenkort ook in de loopeendkolonie wordt opgenomen omdat mijn vliegbrevet niet is verlengd... Als ik nou vertel dat Reiger de Hijger mij niet eens bij kan houden, dan weet  iedereen meteen toch genoeg...! Ja, ik win in vliegende vaart altijd van hem en wel met minstens tien zwanenhalzen verschil... Daarom zet ik het hier ook nog even op internet, zegt het voort, zegt voort Gakje's vliegbrevet is verlengd... Sterker, ik ben 100 procent luchtwaardig bevonden... Binnenkort ga ik even boven de loopeendkolonie vliegen en dan hoop ik dat ik juffrouw Kiere Wiet zie, dan zal ze erachter komen dat ik nog goed kan mikken ook... Idi Oot! Was vroeger een vriend van mij, maar daarover binnenkort meer... dag, dag van Gakje'.

******

aaaGakje3

'Ik bedenk me dat... Ja... en dan weet ik het opeens niet meer, wat ik wilde zeggen... En dan ben ik bang dat ik hetzelfde heb als de broer van mijn grootvader en daar weer een neef van... Die was vergeetachtig.... Ik denk ook weleens dat het komt omdat ik een klein koppetje heb daar past alles niet in, gelukkig maar... Je zal toch alle ellende in je leven moeten onthouden, liever niet..., hopelijk heeft u ook een klein koppetje... Laten we maar naar de fijne dingen kijken in het leven... Oké dat is dan afgesproken... groetjes van uw Gakje'

******

aaaGakje3

'Hoi... Vannacht heb ik een beetje zware nacht gehad... Ik had erg veel last van vliegdromen en dat met mijn hoogtevrees... nou, dan weet je het wel, natte dromen, badend in het zweet wakker worden en de hele mikmak... Maar gelukkig het hemelse licht is weer aan gegaan... Dagdag Gakje'

******

aGakje6

'Gisteren heb ik jullie verteld over de tandarts op het kerkhof die vlak bij mijn tweebenervriend Lieve Mensch is begraven... Maar wat ik vergeet te zeggen, de buurman van de tandarts is een pyschiater. Ja, op die grafsteen staat gebeiteld: 'bij leven was hij psychiater....'. Leuk om dat te weten toch...? Alleen stond er niet bij zoals bij de tandarts..., behandeling volgens afspraak.... Dat was het weer even. Groetjes van je Gakje '.

******

aGakje6

'Zoals jullie vast al wisten en begrepen hebben, ik heb veel kennissen onder de tweebeners. Mijn goede vriend L(ieve) Mensch is pas overleden en plechtig begraven. Samen met mijn vliegensvlugge & luchtvaardige stiefzusje Grakje, leuk om te weten haar tweede naam is Kwakje..., we noemen haar meestal GrakjeKwakje...

Maar om terug te komen op mijn verhaal, GrakjeKwakje en ik hebben in een wingformatie, vleugeltop tegen vleugeltop, Lieve boven het kerkhof de laatste groet gebracht. Maar weet je wie er naast hem een graf heeft...? Jacobus Olivier Gerbrandes Wilhelmus Isaacszoon Snoep geboren Suikerbuik... en onder die naam was een bord geschroefd waar met grote koeienletters op staat TANDARTS, behandeling volgens afspraak... Een bord dat meestal naast de voordeur hangt van een tandartsenpraktijk hi, hi.... Jacobus Olivier Gerbrandes Wilhelmus Isaacszoon Snoep geboren Suikerbuik heeft het bordje vast niet zelf op zijn grafsteen geschroefd... De nabestaanden hebben in ieder geval een goed gevoel voor humor, lachen toch... Als je tenen niet meer jeuken, volgens afspraak worteltrekken... lijkt me best lastig... Ik persoonlijk, ik Gakje dus zou er geen gat meer inzien al zou ik al mijn optimische hulpbronnen aanboren...

In een relatief droevige wereld blijkt een grap op straat te kunnen liggen en soms zelfs op het kerkhof...., ga zelf maar kijken.... Ik maak er geen foto van in verband met de privacy... Ik ben netjes opgevoed ieder verdient respect... en zeker op een dodenakker een tandarts in ruste... dagdag groetjes van Gakje zoals altijd...'.

******

aGakje6

'Ik was al vroeg uit de veren... Wat ga jij vandaag doen? Ik weet het nog niet... Nadien Nat heeft gevraagd of ik bij haar een kopje thee kom drinken. Maar ze heeft van die vieze bloemetjes thee en dat zet ze ook nog met dubbel gemalen water... getsie... Dan weet je wel hoe het ongeveer smaakt... Ik ga denk ik liever bij Tante Greet waterflikvlooien, dat is veel leuker dan het spelletje mensergerjeniet... Dagdag van Gakje'. 

 ******

aGakje6

'Hi, hi..., Moos Kroos is naar de waarzegger Juffrouw Lampenkap geweest, ze schijnt heel goed te zijn. Lampenkap keek in haar glazen bol en begon met: 'Je bent in gevaar..., een vrouw scheldt je verrot, het is een vrouw met een rare naam en die is woedend op je...!'

'Dat kan kloppen', antwoordt Moos Kroos: 'want ik ben mijn geld vergeten...' 

Zo dat was het weer even... Dagdag van uw toegenegen Gakje.

******

aGakje6

'Ik ben weer zo kwiek als een hoentje... Nee, ik zeg geen waterhoentje, want dan denk ik meteen aan Wouter Waterhoen. Heel zielig, hij heeft zijn vleugel verstuikt bij het snorkelen. Wouter heeft me gevraagd of ik hem wil masseren, maar dat komt me eigenlijk niet zo goed uit want ik heb net twee nieuwe slagpennen. Ach ja, zo heeft iedereen zijn grote en kleine probleempjes... Doei, ik moet opschieten want ik heb een afspraak bij de pedicure... Fijne dagdagdag allemaal Gakje'.

******

aGakje6

aBoeddhasIMG 0611

'Laatst sprak ik tweebener Sjoerd, een slootgraver en parttime rattenvanger, hij dacht dat bovenstaand drietal... clowns waren die je aan het lachen wilden maken... Een wat ezelachtige zienswijze? Ik heb het maar zo gelaten... Ach, Sjoerd is een goeierd, hand van het land, doet geen vlieg kwaad... maar wel de ratten... Wat is de moraal van dit verhaal...? Misschien wel een beetje dom maar daar moet ik nog even over nadenken... Intussen dagdag  Gakje'

******

1gakje

aBoeddhasIMG 0611

'Regelmatig maak ik verre reizen, dat is het voordeel van je eigen biologisch, milieuvriendelijke vervoer waarover ik van nature beschik. Ik heb bovenstaande drie Boeddha's op mijn rug meegenomen naar ons polderland vol vogels van diverse pluimage. Ik was nog niet geland of juffrouw Zwaan begon alweer over meneer Pekingeend, dat hij zich op de receptie als een dooie gedroeg... Opgeklopte vlegel Eendenborst had het nodige te kwaken over de familie van overzee... Daarom heb ik de drie Boeddha's (zie foto hier boven) meegenomen, ik kijk er vaak naar en dan word ik helemaal rustig... Horen, zien en zwijgen... Dus als je minder stress wilt, kijk naar de foto...

Dagdag groetjes Gakje' 

******

11aGakje1ab

'Ik heb vannacht een hele mooie droom gehad... Ik lag in een waterleliebed op en onder dons van de zuiverste soort... Je weet wel dons van die kleine zwemmende bolletjes achter moeder aan... Als ze een donsje verliezen wordt dat verzameld en naar het waterleliebedje gebracht waarop ik dus lag... In mijn droom heb ik heel hard moeten lachen omdat mijn pootzolen werden gekieteld met een pauwenveer... en de rest is een beetje privé, niet dat ik geheimen heb hoor... Dat was het weer even, dagdag Gakje'  

******

11aGakje1ab

'Hallo, hallo.... mag ik even.... Heb je het al gehoord van Snoesje Snoek..., dat is me weer wat geweest. Een Rietzanger heeft haar... proberen op te lichten..., mijn Snoesje was helemaal van streek... Morgen verder..., wat zijn er toch veel flessentrekkers in de wereld... '

 ******

11aGakje1ab

'Het duurde even, vandaag lagen de meeste tweebeners in de zon om bruin te worden. Ik lag op het bleekveldje net zo als de lakens in vroeger tijden... Er zaten wat donkere vlekken in mijn verenpracht na de winter... begrijp u... Ik zie er weer uit om door een ringetje te halen, ik moet me alleen nog strijken... ja dat doe ik heel eigentijds met stoom... Ik hoef maar aan iemand te denken waar ik heel boos op ben en dan slaat de stoom uit mijn oren en dan gauw strijken..., handig hè... Dat was het weer even, groetjes van Gakje himself'

 ******

aaaGakje3

'Met mijn vriend Kwaak de Kikker heb ik altijd diepgaande gesprekken, filosofische bespiegelingen over het nut van het algemeen en andere belangwekkende onderwerpen. We schuwen ook geen maatschappelijke thema's en hete hangijzers, zoals de nieuwe sekswet die zegt dat je eerst toestemming moet krijgen voor seks. Kwaak en ik denken dat het veel verwarring gaat opleveren door teksten als: 'Ja, ik wil niet(waar)...'. Gelukkig speelt dat totaal niet tussen Kwaak en mij, trouwens ik moet er niet aan denken zo'n glibberige griezel aan mijn lijf... Dag, dag van Gakje'.

******

aaaGakje3

'Ik kijk misschien nog wat slaperig uit mijn ogen..., zware nacht gehad. Straks kruip ik nog even onder mijn dekbed van zuiver dons...  Lente waar blijf je? Als ik een struisvogel was stak ik mijn kop in het zand voor de realiteit, maar ik steek mijn kop liever tussen mijn veren... en wacht daar de zon af...'. Dag, dag van Gakje

******

aaaGakje3

Hoi tweebeners, Koud hè... En net hebben we vanavond een kroosbarbeque, alles vegetarisch... Ik ben zo blij dat ik niet uitgeserveerd word met compôt en appelmoes..., het zal je toch gebeuren. Er wordt zoveel jacht op ons gemaakt, ik heb er weleens een nachtmerrie van. Maar vanavond gaan we feesten... natuurlijk met rietwijn gerijpt in een zonbestoven vennetje... Dag, dag van Gakje

******

aaaGakje3

'Moet je luisteren ik heb vannacht een indringende droom gehad... Een paradijsvogeltje heeft vanuit de hemel tot mij gesproken... en gewaarschuwd dat ik niet op de avances van een lokeend moest ingaan... Ik ben zo blij met die boodschap, ik heb me alvast opgedoft, veren gekamd... altijd leuk om te weten dat je zo eentje tegenkomt... Geeft geur en kleur aan gans het bestaan... Dagdag, Gakje' 

 ******

aaGakje3

Ben gestruikeld over mijn linker zwemvlies tijdens pootje baaien. De bult is nog dikker geworden dan gisteren... en heeft ook een andere kleur gekregen.... Juffrouw Zwaan heeft me Reiki gegeven en dat helpt een beetje. Ik heb wel gevraagd of ze zich eerst wat wilde opwarmen in de zon, want ze had ijskoude poten... 

******

Gakje3

Ben even boodschappen doen. Gakje

******

11abgakjeachternichtje
 Weer even met mij... Voor mij links en voor de kijker rechts staat mijn achternichtje Snaterrelia, een zielig geval. Tijdens een donderbui en bliksem heeft ze haar hals van schrik ingeslikt... Ze heeft er een minderwaardigheidscomplex van over gehouden omdat ze denkt dat ze een eend is..., daar heeft ze wel gelijk in. Ze is altijd het lelijke eendje in de familie geweest, ook toen ze haar hals nog niet had ingeslikt... Ik bekommer me een beetje om haar, we gaan regelmatig varen en drinken onderweg lisdotterlimonade zonder rietje... Een rietje is immers slecht voor het milieu en dan denkt Snaterrelia nog sterker aan haar halstrauma... Ik zal het even uitleggen van het rietje, een rietje is ook lang en lijkt een beetje op een hals, is ook hol en door een hals gaat ook voedsel en drinken naar binnen net zo als in een rietje..., begrijp u wel...

Gakje

******

11abgakje
Een paar daagjes geleden had ik het over mijn opa zaliger, misschien wel leuk om te zien hoe hij er uit zag in de bloei van zijn leven. En profile een mooie kop met aristocratisch rood sikje, net een geleerde... Opa, ik zei altijd Opie, was drie keer gescheiden en had 12 kinderen, veel hè... Niet zo goed voor het milieu, maar ja toen kon dat nog. En verder, ik wil graag een pikante foto met jullie delen... Dat zit zo. Een hartsvriendin van mij leest op het moment de biografie van Jan Wolkers, dat gaat onder andere over Kunstfruit..., naaktfoto's en niet aangeklede personen op schilderijen. De tekst in het boek werkt kennelijk besmettelijk of aanstekelijk, mijn vriendin wil nu opeens oh zo graag een wat blote foto van mij, nou vooruit... je beste vriendin kan je niks weigeren toch... Vroeger had ik het nooit gedaan een blote foto, maar ach als je een mooi lichaam hebt..., misschien leuk voor aan de muur... Dat was het weer even...

Gakje

aOpaGakje

abcbloot 

11abgakje
Op mijn grote flapvoeten kan ik mijn eigen schaduw inhalen, altijd makkelijk want ik heb een beetje haast. Dat zit zo... Ik heb me vanmorgen verslapen, lag zo lekker op mijn nieuwe donzen kussen. Daarom in tijdnood, ik heb een afspraak bij een verknipte kapper, altijd lachen gieren en brullen bij hem... En hij weet haarscherp de laatste roddels... zoals over Oentje het Waterhoentje..., da's een vies verhaal joh... Maar ik moet naar de kapper, doei...

Gakje 

******

Ggakje

 Mijn opa zaliger noemde het een 'wuivendrietdip' waar ik in zat. Maar? Ik ben weer helemaal opgeknapt! Ik wil niet veel zeggen, maar dat kan je wel zien ook (zie foto hier boven). Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zeggen: 'Wat een lekker bekkie...'. En dat is natuurlijk ook zo...! Ik heb in mijn vlegeljaren weleens een vriendin gehad die zei dat ik een narcist was... Dan denk je ook bij je zelf hoe komt iemand er toch bij... Projectie, projectie..., ja dat is het... We zijn er weer uit, dagdag van Gakje zelf.

****** 

aGakjesnavel
Nagekomen bericht: Gakje slaapt de laatste dagen erg slecht en is wat somber wakker geworden... Een lichte voorjaarsdepressie zou kunnen. Hij krijgt nu snaveldotdonstherapie, een cognitieve therapievorm..., het gaat gelukkig al een stuk beter. Hij houdt zijn snavel niet en dat is een goed teken...

******

aGakjesnavel

Ik heb mijn snavel al opgepoetst. Oranje boven...! Nederland wint hopelijk en anders gecondoleerd...

Uitgerekend in de laatste minuut..., het gras smaakt niet...., was ik maar een rund die hebben altijd trek...

Gakje...

******

11aGakje1ab

Ik ren me rot, ben buiten adem... ik zou liever vliegen zo in je armen, maar heb soort jicht aan mijn slagpen, dat is erfelijk mijn grootvader had het ook al... Mijn neus is nog niet genezen en mijn indigestie ook niet. Het meeste gaat verder goed of verbeeld me dat ik het onder controle heb... hi, hi... Oh ja, ik loop wel slecht wegens eksterogen, nu ik het over eksters heb, dat zijn een rovers... Zal ik je nog weleens vertellen...
Ik stort me straks weer in het water, in vlinderslag ben ik de beste en heb ze ook in mijn buik, vlinders een kudde zelfs... Je weet wel door die prachtige, lange hals van overzee met mooie ogen... Daarover morgen meer en over watergruwel, bladgebak en andere wetenswaardigheden... dagdag

Gakje... 

******

aGakje3 

'Ik vind het gewoon een rare vogel...', zei Gakje vanmorgen. (zie foto hier onder). Ik riep meteen: 'Ja Gakje en anderen vinden jou weer een vreemde eend in de bijt...'. 'Dat is waar...', zei Gakje enigszins berustend. En zo is de bal weer rond... We zijn met z'n allen vreemde vogels (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk) bij elkaar, maar wel gezellig... Mussen verkleed als paradijsvogeltjes, ganzen in hun eentje, zingend, dobberend, vliegend, waggelend en vooral snaterend... 'Laatst hoorde ik een verhaal over de familie Snater, morgen meer over deze sappige achterklap... Dagdag lieve groetjes Gakje'.

 Kraai

********

1aaGak

Van achteren zie ik er ook niet onaardig uit en dat wilde ik eigenlijk alleen maar even zeggen... En ik heb een leuke staart vind ik, prima oogopslag, kortom ik ben een wakker dier... en ga vandaag naar Foie Gras om mijn broeders en zusters te bevrijden... Als je zin hebt om mee te gaan, altijd goed...! Dagdag van uw toegenegen Gakje

 ********

aGakje210

Mijn neus is nog steeds een beetje kapot van de verkoudheid, waardoor ik me wat vleugellam voel... Maar je hoeft geen medelijden met me te hebben. Een exotisch persoon van verre overzee, je weet wel, zorgt goed voor me... Zie foto hieronder mijn levenselixter, betoverend sprookje en elfje..., mooi en edel hoofdje hè, let vooral op de fraaie welving van het snavelmondje volledig in harmonie met het intelligente gelaat... En die blik, ze heeft ogen waarin je verdrinken kunt...., wat zijn er toch mooie wezens in de wereld... Dat was het weer even..., groetjes en een, geen natte vlooien...,kus van Gakje... 

 aOverzee

******

aGakje210

Misschien kan je het zien, mijn neus is een beetje kapot, ben net verkouden geweest. Doet er verder niet toe hoor..., maar op het moment heb ik indigestie... We weten het, in hoogste kringen kruipen ze dan ook in bed. Ik lig lekker in mijn Lisdotterbedje dubbelverendboxspringmatrasje. Met een kussentje waar ik hoogst persoonlijk dons voor heb gedoneerd... Dat familielid van de koude kant die gisteren van overzee kwam en zo lief naar me keek... zit vlak naast me. Ze geeft me Reiki voor mijn zieke buikje, haar zwemvoethandjes zijn zacht als dons... Het is fijn om ziek te zijn... Zo jullie weten alles weer... Doei... Gakje

******

1a9Gakje
Mooi hè het resultaat van mijn Omo/Arielwasbeurt...
Maar wat ik zeggen wil: Vannacht was er opeens een harde wind en Kaatje Kwak is weggewaaid... erg hè... Of ze is in de eendenkooi gezwommen dat kan natuurlijk ook... Ik had haar nog zo gewaarschuwd, maar ja... dat is weer een kwestie van eendeneigenwijsheid. Maar ik heb ook iets positiefs te melden. Verre familie, de koude kant, van overzee is hier neer gestreken... (zie foto hieronder). Ik heb ze meteen getrakteerd op rietgebak met een toefje slagkroos... Nou die aardige drijfsijsjes hebben me zitten smullen... Wat heeft de moeder een mooie exotische blik in haar ogen, zo als ze naar me kijkt... Dat was het weer even, dagdag groetjes Gakje.

aoverzee

********

1gakjekaatjekwak
De nieuwe liefde van Gakje, Kaatje Kwak...(rechtse foto). We spraken er al over, Kaatje voelt zich altijd 'een lelijk eendje'. Gakje heeft een goed therapeutisch inzicht en heeft Kaatje een all-in-schoonheidsbehandeling cadeau gedaan. De verblindend knappe schoonheidsspecialiste heeft tegen Kaatje gezegd dat ze helemaal geen lelijk eendje is... Kaatje kijkt nu regelmatig naar haar spiegelbeeld in het water (zie foto)... 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is het mooiste in het land... Dat ben ik...', als je dat hoort kwaken is het waarschijnlijk Kaatje Kwak... Gakje heeft ook wat aan zijn uiterlijk gedaan, is in bad gegaan met Omo (plus schepje Ariel), mooi wit hè..., hij lijkt net de witte tornado, heeft er in ieder geval naast gelegen of was het de genderneutrale Witte Reus... Gakje heeft zijn oranje snavel extra opgepoetst... natuurlijk vanwege de overwinning van de Ajaxjongens... Vandaag weer iedereen blij..., morgen zien we wel verder... dagdag...
 ********
1gakje kaatjekwak
Kaatje Kwak...(rechts) de prille liefde van Gakje... Kaatje denkt vaak dat ze 'een lelijk eendje' is... Hoe dat ontstaan is, vertellen we volgende keer. Gakje probeert haar op te beuren met teksten als: 'Wat ben je toch origineel, leuk en lief, je bent me er eentje...'.
 1gakje kaatjekwak
De nieuwe liefde van Gakje, Kaatje Kwak... een drijfengel, met de diploma's A, B en gekleed reddend zwemmen...
********

1gakje1Snater 
Na de wilddonskwestie is er niets meer terecht gekomen van de liefde tussen Gakje en juffrouw Snater. Ze bleef maar treiterig roepen tijdens het snavelen: 'Wilde dons..., wilde dons'. En dat ook nog op het melodietje van: 'Moeder er ligt een kip in het water...'.
Maar? Er is midden in de plas een nieuwe geliefde midden in de nacht vlak naast Gakje neer gestreken... Kaatje Kwak... We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen... In eendenkringen wordt er beweerd dat het een drijvende engel is...


kaatjekwak

********
1gakje1Snater 
Een opbloeiende idylle tussen Gakje en juffrouw Snater is nog altijd mogelijk, je weet immers nooit hoe een koe en haas vangt... Maar uit welingelichte kringen hebben we vernomen dat ze tussen het riet, zo ongeveer na het eten, aan het snaterbekken, ook wel beksnateren waren. Nou dan weet je het wel..., dat is nog erger dan een verschil van mening. En volgens zeggen ontstond de ruzie door een futiele oorzaak. Gakje schijnt tegen Snater gezegd te hebben: 'Je mag weleens naar de donskapper, zelfs op je snavel groeit wilddons...'. Van woede kreeg Snater bijna de hik... Of het waar is? Ach, er wordt zoveel gekletst...Want laten we eerlijk zijn, je weet nooit precies wat er gebeurt tussen het riet... De gevleugelde tekst van eenden is niet voor niets: 'Dat is het mysterie van het riet...'.
********

1gakje1Snater 
Tussen Gakje en juffrouw Snater zou weleens een idylle kunnen ontstaan... Ja, dat is waar..., 'het zou
kunnen...' maar is nog steeds niet gebeurd... In eendenkringen wordt beweerd dat Gakje
een domme gans is, zielig hè...

********

abGakje en familie

Gakje en zijn nichtje Snaterkop kunnen samen goed opschieten. Gakje is verbaasd hoeveel
zijn pluizige drijfneefjes dagelijks aan kroosjes wegsnavelen... Ze groeien dan ook als kool, maar ze drinken
natuurlijk ook nog bij hun moeder. Gakje is altijd weer verwonderd over het wonder der natuur en weet
er ook veel van...

******** 

abGakje en familie
Gakje is dol op zijn nichtje Snaterkop maar haar snaterende telgjes plakt hij soms het liefst achter het kroosbehang...
Maar dat wisselt..., gisteren leerden hij de kleintjes nog reddend zwemmen, de drijvende donsjes zijn helemaal weg van hun oom...

 ********
 aIMG 0251

 Er wordt heel wat afgesnaterd nabij de eendenvijver, maar Gakje houdt niet van luistervinken...

********


a1Gakje

********

 
Wie is online
We hebben 133 gasten online
Radio Paravaria