Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
Ik weet dat er meer in mezelf zit maar ik kan er niet bij..., ik kan het er net niet uithalen...
Ik weet dat er meer in mezelf zit maar ik kan er niet bij..., ik kan het er net niet uithalen...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Madelaine: 'Mijn man en ik denken heel anders over het spirituele...'

Madelaine: 'Mijn man en ik denken heel anders over het spirituele...'

AddThis Social Bookmark Button

Hoi Jan,

Mijn man en ik denken heel anders over spirituele onderwerpen. Ik ben musicus en mijn echtgenoot is bouwkundige. Ik geloof in gevoel en mijn partner gaat er van uit, wat je kunt zien dat is er en bestaat, de rest niet. Hij heeft een nuchtere opvoeding gehad en ik juist een klassieke begeleiding met veel cultuur. Ondanks onze andere achtergronden, hebben we een goed huwelijk, twee prachtige kinderen die al het huis uit zijn en studeren. Op vele terreinen zitten mijn man en ik op één lijn. Behalve alles dat met geloof, paranormaal, hiernamaals, reiki, engelen te maken heeft. We hebben een groot verschil van mening over wat er na de dood is. Mijn man zegt dood is dood, ik geloof dat er na de dood een voortbestaan is van de ziel. Dat er ook zo iets zal zijn als een hemel en dat je elkaar daar ook weer zult tegen komen. Mijn man en ik hebben vrijwel nooit ruzie, maar de discussies over deze onderwerpen lopen soms hoog op. Ik wil zo graag dat hij ook dingen anders leert zien als het over gevoelsonderwerpen gaat. Ik heb besloten om jou te schrijven dan kan ik je antwoorden aan hem laten lezen. Misschien gaat hij er dan op een nieuwe manier over het onderwerp nadenken. Mijn vragen zijn: Denk je dat er een leven is na de dood? Geloof je in het bestaan van engelen? Of wat wil je nog meer tegen mijn man zeggen over paranormale onderwerpen?

Met vriendelijke groetjes,

Madelaine

Antwoord

Beste Madelaine,

Met belangstelling, en je mag wel zeggen met een zeker medeleven, heb ik je bericht gelezen. Gelukkig dat jullie een fijn huwelijk hebben, mooi gezin, dat is het belangrijkste dat er bestaat.

En je schrijft: ‘Of wat wil je nog meer tegen mijn man zeggen over paranormale onderwerpen?’

We kunnen dit bericht verder kort houden, ik wil helemaal niks tegen je man zeggen.. Want weet je Madelaine, ik werk niet bij de reclassering, ik ben ook geen evangelist. Ik ga niemand overtuigen van paranormale fenomenen of een voortbestaan na de dood. Als iemand zegt: ‘dood is dood’! Nou, prima toch, dan vul ik het glimlachend aan met: ‘ja helemaal juist en wel zo dood als een pier..’. En ik ga over tot de orde van de dag. Als iemand niet gelooft in een voortbestaan na de dood, met een beetje inspanning en inzet kan iemand die gedachtegang blijven volhouden tot hij of zij honderd jaar is… Ik ga nooit in dispuut met iemand die niet in bepaalde, esoterische onderwerpen gelooft. En weet je waarom ik dat niet doe Madelaine? Omdat er geen wetenschappelijke bewijzen zijn, dus een dergelijk gesprek is volstrekt zinloos en zonde van mijn tijd. Ik geloof in reïncarnatie en als iemand roept reïncarnatie is onzin. Mij best en is het gesprek wat mij betreft afgelopen… Of je wel of niet in reïncarnatie gelooft, de voor- en tegenstanders kunnen het toch niet aantonen. Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs. Dus nogmaals de discussie heeft geen zin en dan kan je beter over het weer gaan praten… of over de stoelgang die wel of niet vlekkeloos verloopt. Niet dat ik met iemand de spot drijf, zeker niet. Ik benader het onderwerp licht en luchtig en iedereen moet vooral geloven wat hij zelf denkt of voelt.

Op het spirituele terrein zijn er meer vragen dan antwoorden. Een voortbestaan na de dood, wie weet 100 procent zeker waar we na ons sterven heen gaan? Het enige antwoord is: niemand weet dàt zeker. En dàt is het enige, nuchtere en puur eerlijke antwoord dat er bestaat, ontdaan van elke vorm van zweven.

Maar gelukkig, we kunnen geloven…, we hebben onze gevoelsmatige ervaringen, we kunnen mediteren. Met ons brein, de duizend miljard hersencellen, met onze ziel kunnen we proeven van de factor x, de wereld achter, boven of in deze wereld.

Madelaine, je man is bouwkundige. Ik weet niet wat hij bouwt. Maar je zou hem eens kunnen vragen om een hemels huis te ontwerpen, die hij in het paradijs zou bouwen als er een paradijs zou zijn. Aan welke voorwaarden het huis moet voldoen, welke kleuren hij zou gebruiken, welke materialen, de atmosfeer die hij er zou gaan scheppen en de klankkleur, de geuren, welke paradijselijke bloemen hij in de tuin zou laten groeien en bloeien…

Op het moment Madelaine dat je, jouw in beelden denkende man dit tekstje laat lezen, gaat hij misschien wel ergens in zijn verborgen, warme binnenste de eerste steen leggen van zijn geestelijke huis. En vergeet nooit, de grootste kathedraal begint bij het leggen van de eerste steen...

Ons geestelijk leven is als een bouwwerk, net zo als jullie bouwen en samen gebouwd hebben aan jullie huwelijk, dat zo goed is. Niets ontstaat in het ondermaanse of hier boven van zelf, het heeft aandacht nodig, energie, warmte, liefde.. Ook je geestelijke huis voor als je straks thuiskomt in de hemel of ergens in de liefdevolle sferen omringd door de engelen.

Madelaine het allerbeste met je en ook de hartelijke groeten aan je man, de bouwer met extra dimensie.

Jan C. van der Heide

Hypnotherapeut, coach, paragnost

Spreuk van de dag:

Geloof kan ontspruiten uit het besef.. ‘Er is méér..!’

 

 
Wie is online
We hebben 63 gasten online
Radio Paravaria