Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
Ik weet dat er meer in mezelf zit maar ik kan er niet bij..., ik kan het er net niet uithalen...
Ik weet dat er meer in mezelf zit maar ik kan er niet bij..., ik kan het er net niet uithalen...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Karina: 'Ik droomde dat ik aan de andere kant was...'

Karina: 'Ik droomde dat ik aan de andere kant was...'

AddThis Social Bookmark Button

Vraag:

Hoi Jan,

Ik wil je een vraag stellen over de hemel. Ik heb in mijn slaap al verschillende keren gedroomd dat ik aan de andere kant was. Ik droomde over heel groene velden, zo mooi groen was het. Er was ook een geestverschijning, die leek op een engel en die vertelde van alles over de hemel. Dat je na het aardse bestaan naar de hemel gaat of je moet heel slecht zijn geweest, dan kom je in een voorportaal van de hemel. Niemand weet hoe lang je daar moet blijven, de engel wist het ook niet. Die engel liet mij ook zien hoe het voorportaal er uit zag en dat er mensen waren, maar ik mocht niet hun gezicht zien. Ik vond de sfeer daar erg naar. Maar die engel vertelde alles zo rustig en aardig op een lieve toon zodat ik helemaal niet bang werd. Toen werd ik weer naar de grens van de hemel gebracht en kon ik weer naar de aarde toe. Ik ging door een heel mooi licht heen, een mengeling tussen wit en goud- en zilverkleurig, het leek net of ik niks woog. Ik kon zelf sturen en kwam weer in de straat waar ik woon, ik kwam in mijn bed terecht met een vrij harde klap. Ik zal deze droom nooit vergeten, die sfeervolle groene velden en die engel. Er waren nog veel meer engelen maar daar kon ik niet in de buurt van komen, dat mocht niet.

Ik heb deze droom tegen mijn vriendin verteld en die zegt dat ik me niet te veel met het paranormale moet bezig houden. Dan krijg je zulke vreemde dromen.

Maar ik ben helemaal niet veel met het paranormale bezig, maar ik heb wel die droom gehad. Wat vind jij Jan? Ben ik te veel met geestelijke dingen bezig waardoor ik zo ga dromen en engelen zie?

Groetjes,

Karina

Antwoord:

Beste Karina,

Allereerst laat je door niemand iets aanpraten of dat iets komt door dit of dat. Mensen hebben altijd hun mening klaar. ‘Vinden’ altijd wat, als je daar allemaal naar luistert, krijg je het nog drukker dan je het misschien al hebt. Ik ben er geen uitzondering op, ik ‘vind’ ook iets… Je droom is bijzonder en heb ik met belangstelling gelezen. Het is opmerkelijk je beschrijving van de groene velden, ik heb dat al vele malen gehoord. Mensen die uittreden of naar de andere kant reisden hebben het heel vaak over een groene omgeving. Een kleur groen die je niet op aarde ziet en de heerlijke atmosfeer rond die groene vlakten. Ik heb er geen verklaring voor waardoor talloze mensen dat ervaren. Je kunt alleen maar vaststellen dat dit feit een uiterst opmerkelijk gegeven is, de groene tinten van de paradijselijke natuur. En er zal ongetwijfeld een verklaring voor zijn, alleen wij mensen weten dat niet. Er zijn wel erg veel personen die denken het te weten en er een uitleg voor hebben. Het grappige van alles is, ze hebben allemaal mogelijk gelijk. Want niemand kan bewijzen dat het niet waar is wat ze zeggen… Het leven is één groot mysterie, er zijn meer vragen dan antwoorden. Zelfs de grootste kerkelijke en religieuze leiders weten niet op wetenschappelijk overtuigende wijze aan te tonen waar we straks naar toe gaan. En dat is een realiteit die staat als een huis… Maar ik ben het aan alle kanten met je eens Karina, er zijn engelen…, er is een hemel, liefdevolle sferen… Geloven is een andere vorm van weten…

Ik denk dat je tijdens de droom bent uitgetreden, een reis naar de andere kant hebt gemaakt. De engel die je vertelde over de hemel en dat mensen die echt slecht zijn naar een voorportaal gaan vlak bij de hemel. Het zou allemaal zomaar kunnen.

Heel mooi dat je je droom zo helder en duidelijk hebt kunnen opschrijven en dat we er daardoor met zijn allen over kunnen praten en nadenken. Er zijn talloze mensen die mogelijk vergelijkbare dromen hebben als jij en kunnen dat vaak aan niemand vertellen. Of ze zijn bang dat mensen een dergelijke droom vreemd vinden. Een droom is nooit vreemd, kan een schat aan informatie bevatten en is alleen maar leerzaam. De dromende taal van je innerlijk kan verhalen over hemelen en engelen.

Maar we moeten ook altijd goed bedenken, als we het over spirituele onderwerpen hebben, niemand heeft de wijsheid in pacht. In geestelijk opzicht helpt de lamme, de blinde, want we zijn allemaal maar reizigers op het pad des levens… We kunnen alleen maar over God, Het Licht, de hemel, de engelen praten en van elkaar leren. Dank Karina dat je jouw bijzondere droom met ons hebt willen delen…

Hartelijke groeten,

Jan C. van der Heide

Hypnotherapeut & paragnost

Spreuk uit ‘De kunst van leven…’ door Jan C. van der Heide

De kunst van leven is alleen kunnen staan met je gevoel en je toevertrouwen aan God…

 
Wie is online
We hebben 51 gasten online
Radio Paravaria