Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Meryl: 'Ik wil emigreren maar weet niet naar welk land...'

Meryl: 'Ik wil emigreren maar weet niet naar welk land...'

AddThis Social Bookmark Button

Vraag

Beste Jan,

Ik maak me steeds meer zorgen over de toestand in Nederland en de wereld. Ik zou weg willen hier maar ik weet niet naar welk land ik moet emigreren.

Heb jij daar als paragnost een idee van waar het veilig is in de wereld?

Mag ik hierover van je horen.

Meryl

Antwoord

Ha Meryl,

Met belangstelling heb ik gelezen over je emigreerplannen. Je weet alleen niet welk land het beste is.

Veilig ben je in de Noord- en Zuidpool, maar daar zijn dan weer andere dreigingen en gevaren. Opgegeten worden door ijsberen, door het ijs zakken en in steenkoud water verdrinken.

Als ik heel eerlijk ben, ik zou het niet echt weten welk land veilig is om naar toe te emigreren.

In een ander land kan je weer struikelen over een trottoirband met fatale afloop. We leven in een tijd dat er in elk land wel iets aan de hand is. De wereld zit in een uiterst chaotische periode. Alleen mensen met heel veel geld kunnen veiligheid kopen door met name te emigreren naar de USA, Californië. Maar dan moet je weer oppassen dat je niet te dicht bij de breuklijn van San Francisco komt te wonen. Anders word je bedolven onder het puin na een mogelijke aardbeving. Om nog maar te zwijgen van het woud aan lopen van geweren en revolvers die op je worden gericht op vliegvelden, disco’s…

Naar Nederland komen juist criminele en andere personen om onder te duiken en beschut te gaan wonen. Ons land wordt beschouwd als rustig,  kalm en relatief veilig… Daarom bestaat er ook de meeste kans dat het er misschien ook wel enigszins rustig blijft. Anders zijn vele struikrovers, paardendieven zoals ze vroeger werden genoemd en eigentijdse griezels hun schuilplaats kwijt…

Meryl, ik denk dat het meest wijs is dat je je niet laat opjagen in eigen land. Andere landen zijn in de praktijk van het leven misschien veel onrustiger, naarder, instabieler dan Nederland als het er op aan komt. Niemand weet precies wat er in de toekomst gaat gebeuren. Zelfs bij benadering niet! Zorg dat je goede sloten op je ramen en deuren hebt. Installeer bewakingscamera’s, breng alarmen aan. Vergeet vooral geen noodvoorraadje in huis te hebben: kaarsen, lucifers, zeep, blikgroenten/ maaltijden, petroleum, kacheltje, vitaminepillen. In de media hoor je er niets over, maar reken er op dat alle regeringsleiders, bestuurders, politici noodpakketten in huis hebben als er narigheid aan de knikker zou komen. De draaiboeken voor hun zelf, om eigen hachje te redden liggen binnen handbereik.

In de huidige tijden moet de burger voor zich zelf zorgen, zonder direct te gaan emigreren. Maar ook zijn eigen draaiboek maken en noodvoorzieningen treffen… Ze zeggen altijd wel dat paragnosten lid zijn van de zweefclub, maar dat we ons moeten voorbereiden op zware tijden is een kwestie van puur realistisch denken.

Hopelijk zal je weer een beetje je rust kunnen vinden Meryl. Laten we ons maar vasthouden aan hoop voor de toekomst, want zonder hoop is er geen leven meer….

Jan C. van der Heide

Hypnotherapeut/ coach en paragnost

 

Spreuk van de maand

Bron: Verzamelde spreuken: Ans van der Heide – Kort

Verloren kansen kunnen de weg naar nieuwe mogelijkheden zijn.

 
Wie is online
We hebben 103 gasten online
Radio Paravaria