Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Eefje van S. over verliefdheid

Eefje van S. over verliefdheid

AddThis Social Bookmark Button

Hoi Jan,

Mijn naam is Eefje, ik ben getrouwd, ik heb 1 kind en ik ben dertig jaar. Ik werk in deeltijd op een kantoor. Op mijn werk heb ik een collega en het was tussen ons liefde op het eerste gezicht. Het lijkt wel of we elkaar uit een vorig leven kennen. Ik ben zo waanzinnig verliefd op hem. Ik kan nergens anders meer aan denken. Hij vertelde mij dat hij ook dag en nacht aan mij denkt. Ik draai maar in een kringetje rond en blijf maar steeds aan hem denken. Hij zit midden in het kringetje in mijn hoofd. In het weekend zit ik al weer aan maandag te denken dat ik naar mijn werk mag en hem zal zien. Ik voel me zo schuldig naar mijn man en mijn kind toe. Wat moet ik met al die gevoelens, het maakt mij in de war en ik voel me zo schuldig en het lijkt wel steeds erger te worden. Heb jij iets of een advies wat me zou helpen of raad je mij hypnotherapie aan.

Groetjes Eefje van S. uit G.

 

Antwoord

Beste Eefje,

Met belangstelling en medeleven heb ik je mail gelezen. Op zich zelf is er niets aan de hand, je bent niet ziek. Je vindt een collega op je werk ongekend aardig en erg lief. Nou dat kan en mag toch..., je bent niet van steen en je bent ook geen automaat. Je bent een mens van vlees en bloed met veel gevoel en veel ruimte in je hart. Er staat nergens geschreven dat iemand niet van een ander, buiten z'n partner, zou mogen houden... of niet lief zou mogen vinden. Natuurlijk mag dat wel! Harten mogen toch versmelten... Echte problemen ontstaan pas als de liefde wordt 'gepraktiseerd', er liefde wordt bedreven, twee lichamen gaan versmelten in plaats van de harten allėėn.... Dat in het geheim intiem zijn met iemand, als iemand een partner heeft, kan achteraf grote problemen, spanningen of zware emoties opleveren. Angst dat 'het' wordt ontdekt of dat je je verspreekt, dat je partner er achter komt via sms, mail, mobiel. Geheimen in een relatie werken meestal niet. Als therapeut heb ik tenminste nog nooit gelukkige driehoeksverhoudingen gezien..., het geeft meestal wel veel narigheid, verdriet voor alle partijen. Dus Eefje als ik je een goede raad mag geven, houdt de grenzen goed in de gaten. Een extra verzwarende factor is meestal verliefd worden op iemand op je werk... Als er op welke manier dan ook een 'kink in de (liefdes)kabel' komt, kan dat ook invloed hebben op je baan. Het kan de sfeer op het werkvloer nadelig beïnvloeden en daar is de baas of manager meestal niet blij mee. Trouwens werk op het spel zetten in deze tijd is ook niet helemaal handig.

Maar de meeste spanningen ontstaan meestal thuis, je gevoelens verstoppen, emoties blokkeren, stress. Je in alle bochten wringen om aan je partner niet te laten merken dat je een collega zo leuk vindt. In dergelijke gevallen kan je beter zeggen dat je een collega op je werk wėl aardig vindt... en dat je er niets mee hebt natuurlijk, maar je vindt hem wėl aardig... Dan haal je een beetje stoom van de ketel, je geeft aan je zelf wat meer lucht. En dat is voor het geestelijke welzijn van iemand vaak het beste. Als je denkt een sessie hypnotherapie kan mij extra verlichting geven, bel, mail en we plannen een datum en gaan dieper op deze situatie in. Nieuwe wegen in je zelf ontdekken om met deze verliefde gevoelens om te gaan en in goede banen te leiden. Je kunt moeilijk tegen je zelf zeggen 'Ik mag niet meer van mijn collega houden..., ik mag die gevoelens niet meer hebben, ik mag hem niet meer lief vinden'. Dat is het zelfde als je tegen water zegt: 'Je mag niet meer nat zijn...'. Nee, gewoon reëel de zaak bekijken, je hebt bepaalde en hevige verliefde gevoelens voor je collega. Via therapie kan je er voor zorgen dat een dergelijke situatie, een bepaald persoon of gevoel geen obsessie wordt...

Eefje wanhoop niet! Gelukkig, jij bent tenminste niet van steen, jij kunt van meerdere mensen houden en dat is op zich, alleen maar een goed teken. Maar? Op een wijze manier met deze 'dingen' omgaan is vaak het meest verstandig... Of iemand moet natuurlijk kiezen in een dergelijke situatie. Voor de partner of voor een collega en daarmee het leven delen en gelukkig worden. Dit lijkt een beetje kort door de bocht, maar een mens moet in dergelijke situaties die steeds verder gaan, op een gegeven moment kiezen... Rechtlijnig denken, al is het nog zo moeilijk als je verliefd bent. En je voorstellen dat je met je grote collega-liefde samen een jaar lang op een onbewoond eiland bent... En dat je je man in die tijd niet ziet en je kind ook niet... Je dingen voorstellen helpen vaak om een roze bril af te zetten of uit een roze wolk weer neder te dalen op aarde. Het is in ieder geval beter dan speelbal te worden van je eigen gevoelens of drukkende geheimen. 

Hartelijke groeten en alle wijsheid toegewenst Eefje! 

Jan C. van der Heide
paragnost & hypnotherapeut

 

SPREUK VAN DE MAAND

Gebrek aan duidelijkheid kan levens voor eeuwig scheiden. 

(Uit het boek: Bron van Liefde en Wijsheid.

Auteur: Ans van der Heide - Kort)

 
Wie is online
We hebben 109 gasten online
Radio Paravaria