Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan J.H. te A.: 'Al weer enige jaren terug had ik de volgende droom...'

J.H. te A.: 'Al weer enige jaren terug had ik de volgende droom...'

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan, 

Al weer enige jaren geleden had ik de volgende droom:

Ik vroeg aan een "medewerker": "Wat staat er vandaag op het programma?". Hij antwoordde: "Niets, want vandaag ga je dood. Kijk maar, hier staat het in je agenda. Het is vandaag 23 augustus 2013. Je gaat vanavond dood, de verjaardag van je zwager en dan krijg je een auto-ongeluk". 

Mijn vraag is nu of een dergelijke droom een "selffilling prophecy" kan worden. Met andere woorden of ik, doordat ik zo duidelijk die datum ken en gedroomd heb wat er zal gebeuren, dit dan ook werkelijk gebeurt. 

Ik hoop dat iemand daar haar/zijn visie op wil geven. 

Met vriendelijke groeten, 

J. de H. te A.

 

 

Antwoord

Beste J.,

Je heldere brief heb ik met medeleven gelezen. Zoiets zal toch maar in je agenda staan, de dag van je dood. Maar op voorhand, je dood staat niet in je "echte agenda", het was een droom... Niet dat ik zeg "ach het was maar een droom...", even een nuanceverschil, een droom kan diepe indruk op iemand maken. Dat blijkt maar weer uit jouw brief.

Zo'n beeldende ervaring in de slaap kan iemand wel degelijk wat ongerust of onrustig maken, heel logisch. Verzet je daar ook niet tegen, aanvaardt wat je hebt gedroomd en daarna aan het werk.

Indien iemand in mijn praktijk komt met bovenstaande nare ervaring kan trance een oplossing geven. Ik zou bijvoorbeeld tegen mijn cliënt zeggen: "sluit je ogen, ga naar een kantoorboekhandel. Koop een agenda van het jaar 2013. Terwijl je de agenda goed vasthoudt kan je terug gaan naar de bewuste droom... Schrijf alle afspraken over in je nieuwe agenda en vergeet vooral de verjaardag van je zwager niet te vermelden. Verbrandt de oude agenda. Maak op mentaal niveau een afspraak met de kapper, schoonheidsspecialiste en je liefste vriend, een intiem etentje, hoofdprijs ophalen bij staatsloterij en plan dat allemaal voor 24 augustus 2013...".

Je begrijpt het, voorgaande zin is voor jou bedoeld. En stel je dat maar zo beeldend mogelijk voor. Of je kan het zinnetje door een goede vriend laten uitspreken, terwijl je ontspant en je je ogen gesloten houdt. Je doorbreekt dan bijvoorbeeld de ban van een droom, dagelijks ben ik met dergelijke dingen in mijn praktijk bezig. We zullen elkaar wellicht nog treffen in het bejaardenhuis. Als vuistregel moet een mens ervan uitgaan dat hij/ zij minstens 100 wordt, 101 mag ook...

Sterkte, kracht en het allerbeste toegewenst in je mooie leven! 

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 102 gasten online
Radio Paravaria