Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Arnoud v. G. te L.: Er valt vaak te beluisteren dat iedereen paranormaal is

Arnoud v. G. te L.: Er valt vaak te beluisteren dat iedereen paranormaal is

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Er valt vaak te beluisteren dat iedereen paranormaal is. Als ik naar mijn eigen leven kijk, ik persoonlijk heb er bij me zelf nooit iets van gemerkt. Ik ben daar ook te nuchter voor. Bepaalde zaken moeten toch te meten zijn, te controleren. Dat is nog nooit gelukt. De wetenschap wijst het paranormale af als iets dat niet bestaat. Hetzelfde geldt voor spookverschijnselen. Ik ben niet iemand die alles voor zoete koek slikt, je verstand heb je niet voor niets gekregen. Ik vind alles op paranormaal gebied erg zwevend, niet rationeel en neem het met een korrel zout. Ik ben benieuwd hoe jij daar als paragnost over denkt.

Graag zal ik een antwoord van je ontvangen.

Met vriendelijke groeten,

Arnoud v. G. te K.

 

Antwoord

Beste Arnoud,

Met plezier geef ik antwoord op je vragen en ga je niet overtuigen. Ik begrijp dat je nogal wetenschappelijk belangstellend bent. Wist je dat de wetenschap vroeger dacht dat de aarde zo plat als een pannenkoek was, en dat je er aan de randen van af kon vallen! Grappige wetenswaardigheid hè, Arnoud. We gaan nog even door. Het is nog maar 50 jaar geleden. De wetenschap stelde toen dat de mens nooit op de maan zou wandelen. En als je op de maan was, kon je niet meer terugkomen naar aarde. Beetje wetenschappelijke misvatting, dacht ik, hopelijk ben je het met het voorgaande op verstandelijke, historische gronden met me eens. Jij neemt 'het ongeziene' met een korrel zout, vind je het erg als ik een zak zout neem voor sommige lachwekkende, wetenschappelijke bespiegelingen.

Als iemand niet in het 'ongeziene', paranormale, spirituele gelooft zegt hij of zij eigenlijk: 'ik geloof niet in vriendschappelijke gevoelens, liefde...'. Welk laboratorium zou bijvoorbeeld 'verliefdheid' kunnen meten of wegen? Maar gelukkig 'het bestaat' wèl...!

Een discussie over 'paranormaal' is in wezen zinloos. Het komt zo gauw in een 'ja en nee'-sfeer terecht. Ieder mens denkt, voelt, ervaart wat hij wil. En jij gelooft niet in het 'paranormale', mag je alsjeblieft, je bent een vrij mens in een vrij land. We dienen gewoon respect voor je te hebben en jij voor een ander... Indien je in je leven ooit een 'onverklaarbaar verschijnsel', een niet te verklaren fenomeen meemaakt? Vergeet het! Doe net of het niet heeft plaatsgevonden.

Het is wel een beetje jammer voor je, engelen uit de onmetelijke kosmos zouden je graag spirituele liefde geven en willen helpen. Maar de wetenschap en jij geloven daar helaas niet in. Misschien wordt alles ooit duidelijker in een volgend leven? Er blijft voor iemand altijd hoop, al is hoop onwetenschappelijk, niet meet- of weegbaar.

Ik wens je veel aards geluk toe in je huidige, rationele bestaan.

Hartelijke groeten,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 111 gasten online
Radio Paravaria