Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Maja van T.: Ik ben sinds tien jaar weduwe en moeder van twee kinderen...

Maja van T.: Ik ben sinds tien jaar weduwe en moeder van twee kinderen...

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik ben sinds tien jaar weduwe en moeder van twee kinderen die al op zich zelf wonen. Mijn leeftijd is 52 jaar. Toen ik jong was had ik al belangstelling voor spirituele onderwerpen. Ik wil me meer gaan verdiepen in deze materie. Een paar keer ben ik naar een paranormale beurs geweest. Boeiend wat je daar hoort. Ik zou zo graag iets met magnetiseren doen. Toevallig zei iemand met een stand op een beurs dat ik de gave van genezen heb. Ik schrok er eigenlijk een beetje van. Hoe kan iemand van zich zelf weten dat hij kan magnetiseren? Ik voel me daarover zo onzeker. Ik dacht ik zal het maar eens aan jou vragen. Misschien kan je mij een beetje op weg helpen, heb je adviezen voor me. Ik kijk naar je antwoord uit. 

Vriendelijke groeten,

Maja v. T.

Breda

 

Antwoord

 

Beste Maja,

Groot gelijk om rond te kijken op de paranormale-, gezondheidsbeurzen. Daar zijn immers allerlei disciplines vertegenwoordigd. Op de beurs werd er gezegd dat je 'genezende gave' hebt. De standhouder heeft helemaal gelijk.

Natuurlijk heb je de gaven om te magnetiseren. Ieder mens beschikt namelijk, min of meer, over helende energie en krachten. Het hoort bij het 'mens-zijn'. Een energetisch krachtenveld dragen we levenslang met ons mee. Alleen al gezien het feit dat we 'in de stof' leven, belichaamd zijn. Alles heeft uitstraling, energie. Het is de vraag wat wil iemand ermee doen? Magnetiseren is prachtig. Het belangrijkste is dat je de liefde en warmte in je hart voelt om een ander helende kracht te geven. Je durven open te stellen voor de grootste, liefdevolle bron vol energie uit de sferen. Het Licht of hoe je het ook noemen wilt. Een mens kan dan een open kanaal, een instrument worden om (extra) helende energie door te geven. 

Als we iets willen doen op alternatief terrein, een goede cursus volgen is noodzaak. Uit onwetendheid iemand gaan magnetiseren, terwijl hij of zij misschien wel geopereerd moet worden. Dat kan natuurlijk gevaarlijk zijn. Mensen met klachten altijd eerst doorsturen naar de huisarts. Het voorgaande zinnetje staat er zo plompverloren tussen, maar kan veel leed voorkomen.

Door een opleiding kan je bewuster met energie leren omgaan. En ook scherp leren zien waar je grenzen liggen. Je zou een Reiki-cursus kunnen overwegen. Ga liever niet naar een Reiki-opleiding waar ze een hoog cursusgeld vragen. De universele energie is van ons allemaal, in wezen gratis dus... Indertijd gaven mijn vrouw Anna en ik Reiki-cursussen voor het symbolische bedrag van één gulden. Als een soort tegenwicht voor de exorbitant hoge bedragen die er op Reikigebied werden gevraagd. Op zich zelf is het overigens logisch dat er voor een opleiding cursusgeld wordt berekend. Maar het moet wel redelijk blijven. Gelukkig zijn er vandaag de dag mooie en betaalbare Reiki-opleidingen.

En wat je onzekerheid betreft? Maja ga eens lekker ontspannen op een stoel zitten. Of misschien zit je er al op. Spreid je armen wijd uit... Breng je armen en handen langzaam naar elkaar toe, ongeveer tot op buikhoogte, zachtjes ontspannen steeds dichter naar elkaar toe je handpalmen... Voel, ervaar, beleef wat er tussen je handen is? Mogelijk zie je een kleur tussen je handen of voel je energie. Je kunt het op je eigen manier ervaren. Energie-voelen is zeer persoonlijk. Als je een vriendin hebt, vraag of ze 'de oefening met de handen' ook wil doen. En praat met elkaar over jullie ervaringen. Uitwisselen, praten over innerlijk beleven, gevoelens is belangrijk als we het over deze onderwerpen hebben. Al pratend wordt een mens steeds wijzer en bewuster van zich zelf door je binnenste te uiten. Communiceren maakt de gevoelsstroom los en gedachten helder door het op je eigen manier onder woorden te brengen. Praten over deze onderwerpen is een feest als je de smaak ervan te pakken krijgt. Het heeft zo in de diepte te maken met je mens zijn, geest, ziel en gevoel. Een mens is immers meer dan een lichaam en de jurk of pak die zij of hij aan heeft. 

Vraag hier en daar folders aan over magnetiseer-, Reiki-cursussen. Kijk en vergelijk! En laat je intuïtie ook 'mee kijken en voelen' bij het bepalen van je keuze! Als je goed naar je binnenste luistert zal je het goede kiezen. 

Mocht je een opleiding gaan volgen, dan wacht ongetwijfeld een toekomst vol spirituele energie. Een ander liefdevolle, troostende, helende krachten geven is immers het mooiste dat er is. 

Hartelijke groeten, 

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut & paragnost

 

Spreuk van de maand

 

Het leek onmogelijk. Het werd mogelijk. Door jezelf.

 

(Uit het boek: 'Bron van Liefde en Wijsheid' door Ans van der Heide- Kort)

 
Wie is online
We hebben 97 gasten online
Radio Paravaria