Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan Chris: Ik heb een probleem in mezelf zitten waar ik niet uit kom.

Chris: Ik heb een probleem in mezelf zitten waar ik niet uit kom.

AddThis Social Bookmark Button

Hallo Jan,  Ik heb een probleem in mezelf zitten waar ik niet uit kom, ik heb al op je site gezocht naar een antwoord, maar ik kan er helaas niks vinden over homosexualiteit. Ik begrijp dat jij gelovig bent.  Het volgende is mijn probleem. Al enige tijd ben ik bezig met mijn geloof. Eerder was ik ongelovig. Op het moment ga ik regelmatig naar de babtistische kerk en ik ben erg blij dat ik god heb gevonden. Daarnaast ben ik homosexueel. Als ik de bijbel lees, dan is homosexualiteit een taboe. Als ik hem anders interpeteer dan hoeft het niet zo bedoeld te zijn in dit 'woord van god'. Maar is het wel een woord van god? Is het niet een achterhaald boek wat eeuwenlang bewaard is gebleven, maar vaak vertaald en herschreven met oude principes en standpunten van mensen die dichtbij Jezus stonden? Maar er staat ook nergens dat het goed is homosexueel te zijn. Volgens anderen mag ik wel homofiel zijn, maar niet homosexueel. Kortom: je mag de gevoelens wel hebben maar geen homosexuele relatie of sex hebben. Ik ben erg blij dat ik god heb mogen vinden, maar hoe denkt god hierover? Hoe zit het met de interpetatie van de bijbel? En hoe kan ik dit verantwoorden naar god?   Alvast bedankt.

Chris.

Antwoord

Beste Chris, Met belangstelling heb ik je mail gelezen. Prachtig dat je God in je hart hebt gevonden. De hoogste, innerlijke vreugde die een mens op aarde kan ontdekken. Wat je schrijft over homoseksualiteit? Laat ik het zo zeggen: welke priester, dominee, predikant, evangelist kan het verschil uitleggen tussen de ziel van een homo of hetero? De woorden om dat te beschrijven bestaan niet en zullen niet bestaan. Althans volgens mijn menselijke gevoelens en gedachten. Wat zou dat namelijk voor een hemel zijn? Een discriminerend oord op grond van een natuurwet, 'geaardheid'. Iemand wordt eenvoudigweg op deze wereld gezet en ontdekt dat hij homo of hetero is... Zo simpel is het. Mensen denken te kunnen uitleggen wat God wel of niet goed vindt en bedoelt. Ik persoonlijk denk daar heel anders over. Wat niet goed was merken we wel als we voor God's troon staan. Wat is bijvoorbeeld beter? Een hetero-stel die samen levenslang oorlog voeren, een gruwelijk leven als kat en hond. Of een homo-stel die een diepe liefde voor elkaar koesteren, elkaar helpen en op handen dragen! Ach de hetero-dominee zal zeggen: 'Homostel mag niet volgens de Bijbel...'. Als diezelfde dominee thuis komt mishandelt hij misschien wel zijn vrouw. Alles is zo betrekkelijk. Als we het over homoseksualiteit hebben Chris, niet te zwart/wit denken. Anders lijken we op een strenge evangelist. Leef volgens de onpeilbare diepte uit je ziel, gevuld met liefde uit de onuitputtelijke bron van het Goddelijke. De ziel van een mens kent geen onderscheid door kleur of geaardheid... Dat is mijn mening. Voorgangers in kerken zullen daar heel anders over denken, die hebben weer hun mening. Dat mag en is goed. Maar alleen God heeft de enige en absolute mening en oordeel. Om kort te gaan: Zo goed en liefdevol mogelijk proberen te leven met de cocktail van je ziel, geest, psyche, wezen inclusief met 'geaardheid' en dat geldt tevens voor de hetero's. En dan heeft een mens al een heleboel werk verzet...! Ik wens je alle kracht, positiviteit en goeds toe.

Hartelijke groetjes,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 101 gasten online
Radio Paravaria