Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan P.V. te O.: Je gaat toch geen lening van 10.000 gulden geven aan een psychiatrische patiënte, die ook al jaren in de bijstand zit!?

P.V. te O.: Je gaat toch geen lening van 10.000 gulden geven aan een psychiatrische patiënte, die ook al jaren in de bijstand zit!?

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Uit je website blijkt dat er allerlei vragen gesteld kunnen worden. Ik zit met een brandend probleem. Zo vreselijk, dat zoiets in Nederland kan. Misschien mag ik je het hele geval uitvoerig vertellen. Mijn dochter is al jaren een psychiatrische patiënte. Ze is vroeger ook opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting.
Ze zit in de bijstand al jaren, ze woont nu zelfstandig en dat gaat met vallen en opstaan. Maar ze kan het allemaal net redden, al is het met behulp van ons. Haar moeder heeft in het ziekenhuis gelegen en is kort geleden overleden. Mijn dochter was zo van slag toen haar moeder in het ziekenhuis lag, ze dacht in die tijd dat ze ook verpleegster was en probeerde haar moeder te verzorgen en te helpen. Allemaal heel zielig en tragisch. Ik moet nu leven zonder mijn vrouw en mijn dochter zonder haar moeder. Mijn dochter en ik hebben eigenlijk alleen elkaar nog.

Mijn dochter bleek in het verleden al een poosje een krediet te hebben gehad tot 2000 gulden van een financieringsmaatschappij. Toen haar moeder zo ziek was heeft ze de financieringsmaatschappij opgebeld, ze wilde steeds meer troostcadeautjes kopen voor haar dodelijk zieke moeder. Ze zei tegen de financieringsmaatschappij dat ze verpleegster was, een baan bij een uitzendbureau had. De financieringsmaatschappij heeft zonder verder navraag te doen haar domweg een lening gegeven van 10.000,= De kredietverlener heeft niet naar haar werkgeversverklaring gevraagd, dan hadden ze kunnen ontdekken dat ze chronisch in de bijstand zit. Het huis waarin ze woont, hebben ze bestempeld als eigendom. Mijn dochter woont notabene in een huurhuis. Mijn dochter heeft al twee keer een zelfmoordpoging gedaan omdat ze het krediet niet kan aflossen en de rente niet kan betalen. Ze moet een rente betalen, op jaarbasis van maar liefst 21,9%. Twee keer heb ik mijn dochter nog net voor de dood kunnen weghalen. Dankzij spoedinfusen en hartinjecties, gegeven door het ambulance personeel leeft ze nog.
Als zorgzame vader heb ik contact opgenomen met deze kredietverschaffer. Uitgebreid heb ik een briefwisseling met ze gehad. Ik heb ze alles uitgelegd. Dat ze beter moeten controleren voordat ze een krediet verschaffen. Je gaat toch geen lening van 10.000 gulden geven aan een psychiatrische patiënte, die ook al jaren in de bijstand zit! Ik stelde de kredietverschaffer voor om de helft van de lening terug te betalen en dat zij de andere helft van de lening schrappen. Vooral omdat ze als geldschieter zelf ook boter op hun hoofd hebben. Je gaat toch niet telefonisch een lening van tien duizend gulden verstrekken, zonder de werkgeversfeiten, een vast en toereikend inkomen te controleren. Zij hebben toch ook een controleplicht! De geldschieter wil nergens van weten. Het geld moet tot op de laatste cent worden terugbetaald. Die instelling denkt niet aan mensen, alleen aan geld. Ik vind deze vorm van geld aan iemand lenen zo verschrikkelijk crimineel! Ik ben benieuwd hoe jij daarover denkt Jan!

Een vertwijfelde vader wacht op je antwoord.
Hartelijke groeten,

P.V. te O.

Antwoord:

Beste P.,

Wat een afschuwelijke geschiedenis! Je bent één ding vergeten te vertellen, namelijk de naam van DEZE KREDIETVERSCHAFFER. Misschien kan je de naam nog even aan mij mailen, het wereldwijde web staat tot onze beschikking. Iedereen mag weten hoe een dergelijk ‘geldbedrijf ’ heet. ‘Rijk worden’ over de ruggen heen van psychiatrische patiënten, de zwakkeren in onze samenleving, daar moet een stokje voor worden gestoken. Als we de zaken op een rij zetten; een kredietverschaffer verhoogd telefonisch een lening van 2000 naar 10.000 zonder verdere controle naar werkgeversverklaring etc. De lening blijkt verstrekt te worden aan een psychiatrische patiënte met een bijstanduitkering. Dit is toch te mal voor woorden! De afdeling ‘kredietverstrekking’ heeft kennelijk zitten slapen. Als je dus tegen die financieringsmaatschappij zegt: ‘Ik heb een vaste dienstbetrekking als hofnar aan het Engelse hof…’, de werkgeversverklaring wordt toch niet gecontroleerd. Of als je fijn carnaval wilt vieren, ga je gewoon even duizenden Euro’s ophalen bij deze kredietverschaffer! Je kunt zo’n geldschieter toch niet serieus meer nemen. Maar het ergste van alles is, mensen komen in ongekend grote financiële problemen. Jouw dochter zelfs tot zelfmoordpogingen aan toe omdat ze de lening en woekerrente niet kan terug betalen.

Trouwens beste P. ik vind jou een geweldige vader! Dat je de helft van die lening hebt willen terugbetalen aan de financieringsmaatschappij. Dat ze op jouw voorstel niet zijn ingegaan laat iets zien van hun mentaliteit. En daar kan jij niks aan doen. Uiteindelijk zal deze lening hun een hoop geld gaan kosten! Want de hele gang van zaken is bepaald geen reclame voor een dergelijke ‘financierder’. ‘SCHANDE’, ligt voor op ieders tong…

In principe geloof ik wat je schrijft. Maar het is natuurlijk maar één kant van het verhaal. Je schrijft dat je een briefwisseling hebt gehad met de financieringsmaatschappij. Wellicht wil je even de brieven van deze maatschappij aan mij mailen. Behalve de zaken behandelen via ‘Het Web’, lijkt me dit ook iets voor de media, tv, radio, kranten, tijdschriften. Misschien kan je aan BREEKIJZER vragen of ze eens bij deze financieringsmaatschappij op bezoek gaan. Voor het oog van Nederland de zaken uitleggen lijkt me in dit geval heel verfrissend. Meestal komt er dan een lawine van reacties los over een dergelijke financieringsmaatschappij. Je bent vast niet het enige slachtoffer van dit geldbedrijf. Houd mij van de hele gang van zaken op de hoogte, het vervolg! Mail mij de correspondentie! Deze financieringsmaatschappij gaat zich zelf vangen in ‘Het Web’... Het lijkt er tenminste wel op. Louter en niets anders dan DE WAARHEID kan soms hard aankomen.

Heel objectief genomen, uitgaande van jouw brief, verdient een dergelijke geldschieter ook dat de waarheid gezegd wordt. De redelijkheid, humaniteit van deze financieringsmaatschappij lijkt niet aanwezig. Je hebt zelfs de helft van de lening willen terugbetalen… Wat een bewogen vader, zelfs dan nog voor zijn psychiatrische kind opkomen! Om kort te gaan, mijn mening beste P.? Ik vind het misdadig om zoveel geld te verstrekken aan een bijstandtrekster en daarbij je dochter heeft het psychisch al zo moeilijk. Vele mensen zullen zich afvragen: ‘De financieringsmaatschappij is zwaar gestoord…’. En beste P. hun stoornis is nog veel groter dan die van je dochter. Zij kocht nog cadeautjes voor haar dodelijk zieke moeder…, om te troosten. Je dochter heeft tenminste een ziel en een warm hart! En dat kan je bepaald niet van iedereen zeggen…

We houden contact en intussen alle sterkte en kracht toegewenst!

Hartelijke groeten,

Jan C. van der Heide
Hypnotherapeut en paragnost
(wordt vervolgd)

De ontwikkelingen inzake deze lening? De guldens zijn omgezet in de nieuwe munteenheid (N)Euro's.

De financieringsmaatschappij maakt onverminderd jacht op bovenstaande, psychiatrische patiënte.. Kennelijk tot de dood er op volgt....

 
Wie is online
We hebben 59 gasten online
Radio Paravaria