Ik beweeg...
Ik beweeg...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan C.K. te V.: Zou hij zo met zijn kinderen bezig kunnen zijn dat zijn geest in de kamer van mijn zoontje kan verschijnen?

C.K. te V.: Zou hij zo met zijn kinderen bezig kunnen zijn dat zijn geest in de kamer van mijn zoontje kan verschijnen?

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik ben een moeder van twee kinderen en gescheiden. Mijn oudste is een meisje van 9 jaar en de jongste is 6 jaar, een jongetje. Met mijn dochter gaat het heel goed, alleen mijn zoontje heeft nachtmerries. Meestal slaapt hij naast mij in bed, anders slapen we niet. Hij blijft maar rondspoken, wordt gillend wakker omdat hij zijn vader in de kamer ziet staan. De scheiding is niet echt makkelijk gegaan, mijn ex heeft het er erg moeilijk mee dat hij de kinderen niet dagelijks ziet. Mijn dochter en zoontje zijn dol op hun vader, dat moet ik eerlijk zeggen. Zou hij zo met zijn kinderen bezig kunnen zijn dat zijn geest in de kamer van mijn zoontje kan verschijnen? Je hoort weleens dat iemand kan uittreden. Je begrijpt dat het voor mij een groot probleem is. Mijn zoontje raakt er helemaal van streek van. Ik kijk uit naar je antwoord.

Hartelijke groeten, C. K. te V.

Antwoord

Beste C.,

Met medeleven heb ik je brief gelezen. Of iemand kan uittreden? Dat is inderdaad mogelijk. 'De geest' kan op reis gaan terwijl het lichaam bijvoorbeeld in bed ligt. Kennelijk neemt jouw sensitieve zoon de geestelijke verschijning van zijn vader waar. In wetenschappelijke zin is zoiets (nog niet) bewijsbaar, maar uittredingen kunnen voorkomen. Op zich zelf niet iets om bang voor te zijn. Voor je zoontje is het belangrijk dat hij met jou kan praten over datgene wat hij 'ziet, voelt en ervaart'. Een kwestie van luisteren naar een kind. Als het moet steeds weer zonder waardeoordeel. Rustig luisteren. 'Het uiten' van je kind is in een dergelijke situatie van zwaarwegend belang.

In psychologische zin lijkt me praten met de vader ook erg zinvol. Zijn hang naar de kinderen is kennelijk zeer groot! Ik ken de situatie natuurlijk verder niet, kan er dus niet over oordelen. Je vertelt dat de scheiding niet makkelijk was. 'Een vader treedt uit' omdat hij zo graag zijn kinderen wil zien. Misschien is er 'iets' aan de bezoekregeling te doen? Wellicht als volwassen mensen om de tafel gaan zitten, zodat er wat meer rust komt in gescheiden gezinssituatie. Je begrijpt beste C., ik ken de reden niet dat jullie zijn gescheiden. Misschien heb jij persoonlijk wel gruwelijk onder het huwelijk geleden? Maar kennelijk zijn de kinderen dol op hun vader zoals je schrijft en de vader op de kinderen.

Misschien op een heel 'aardse' wijze deze kwestie proberen op te lossen? Verruiming van de bezoekregeling? Dan hoeft de vader niet meer 'uit te treden' om zijn kinderen te zien. Aardige C. jou wens ik als mens en moeder alle wijsheid toe om nieuwe wegen te vinden... En er zal dan ongetwijfeld een vorm van rust in je huis kunnen ontstaan.

Slaapt je zoon, ex, dochter en jij zelf weer goed. Sterkte toegewenst.

Met vriendelijke groeten,
Jan C. van der Heide

 
Wie is online
We hebben 101 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria