Ik ben een behulpzaam mens...
Ik ben een behulpzaam mens...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
9 Graden
Maagd
Maan in Maagd
10 Graden
Jonge maansikkel (Crescent)
Jonge maansikkel (Crescent)
3 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Vragen aan Jan M.P. te H.: Ik overweeg hypnotherapie te gaan doen

M.P. te H.: Ik overweeg hypnotherapie te gaan doen

AddThis Social Bookmark Button

Beste Jan,

Ik overweeg hypnotherapie te gaan doen voor mijn fobie. Ik woon helemaal in het Noorden van het land. Heb geen eigen vervoer en ben licht gehandicapt. Vandaar dat ik niet helemaal naar Oegstgeest kan komen. Maar waar kan ik een goede hypnotherapeut aan herkennen of vinden? Iedereen noemt zich hypnotherapeut lijkt wel. Kan je me adviseren?

In afwachting van je antwoord.

Hartelijke groeten,

M.P. te H.

 

Antwoord

Beste M.,

Je gezonde vraag zal ik met plezier beantwoorden. Het is volkomen juist dat sommige mensen zich hypnotherapeut noemen terwijl ze het níet zijn. Ik ken personen die een schriftelijke of een 'studie' op cassetteband... 'hypnotherapie' hebben gevolgd en hypnotherapeut op hun visitekaartje zetten. Een ander adverteert met 'hypnotherapeut zonder winstoogmerk'. Of een zich zelf 'hypnotherapeut' noemende, zit bij een cliënt een ontspannende tekst uit een boekje voor te lezen... Zonder denigrerend te willen zijn voor mij zijn het 'koekenbakkers'. Alleen heel naar om als cliënt bij een therapeutische fröbelaar terecht te komen. Men is wel met je psyche bezig en daar kan je niet zuinig genoeg op zijn. Tegenwoordig omvat een volledige studie tot hypnotherapeut 5 jaar. Een opleiding op HBO-niveau. Er zijn een aantal instituten in Nederland die een uitstekende opleiding verzorgen. Dat zijn: S.E.T.H., Vogeldreef 1, Zoetermeer en I.T.H. in Amsterdam. Vraag een hypnotherapeut altijd naar zijn 'studie-voorgeschiedenis'. Vraag 1: Waar en wanneer heb je je opleiding gevolgd, bij de SETH of ITH? Vraag 2: Heb je een einddiploma van deze opleiding?

Ik weet wel in Nederland worden meer hypnotherapie-opleidingen verzorgd. Sommigen starten een opleidingsinstituut en geven les zonder dat ze zelf een volledige en zelfs geen hypnotherapie-opleiding hebben genoten. Bij dergelijke 'opgeleide en afgestudeerde hypnotherapeuten' moet je NIET terecht komen. En als een 'hypnotherapeut' kwaad wordt als je hem of haar vraagt naar zijn opleiding? Dan weet je dat er mogelijk 'iets' aan de hand is met het opleidingsniveau. Of hij/zij moet bij zich zelf 'in therapie'. Op een doodnormale vraag naar een opleiding kan een mogelijke therapeut heel rustig antwoord geven als er niets te verbergen is. Als iemand met ingewikkelde diploma's uit het buitenland gaat schermen moet je dubbel op je hoede zijn. Het publiek mag en moet zich mondig opstellen! Als iemand zich 'hypnotherapeut' noemt moet hij het ook zijn. Daar heeft het publiek recht op om dat te weten. Als iemand geopereerd moet worden dient hij toch zeker te weten dat het gebeurt door een vakkundig, goed en gedegen opgeleid chirurg. In plaats dat een kippenslachter aan het werk gaat... Het voorgaande klinkt misschien een beetje cru. En dat is het ook. In mijn praktijk moet ik vaak de 'schade' herstellen van personen die zich 'hypnotherapeut' noemen. En daar word ik niet vrolijk van... Het zet een prachtige therapie waarmee goede tot uitstekende resultaten te behalen zijn in een verkeerd daglicht.

Om kort te gaan beste M., vragen naar de opleiding en einddiploma van een hypnotherapeut. Op een dergelijk gediplomeerd adres zal je fobie dan hopelijk binnen afzienbare tijd tot het verleden behoren.

Succes, kracht en sterkte toegewenst.

Met vriendelijke groeten,

Jan C. van der Heide
hypnotherapeut en paragnost

 
Wie is online
We hebben 75 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria