Sint...,
Sint...,
 
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
Ik weet dat ik iemand zou moeten vergeven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
1 Graden
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
0 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

De (n)euro economie

AddThis Social Bookmark Button

Mijn voorspellingen 29 maart 1998, gepubliceerd in tijdschriften, boeken etc.

DE (N)EURO-ECONOMIE

De Euromunten en bankbiljetten worden rond 2000 in omloop gebracht. Wie gelooft nog in een gunstig verloop?

Het kunstmatig ingevoerde Europese geld zal een zeer grote destabiliserende invloed hebben op de economie. Afgezien van het feit dat het zal leiden tot destructieve invloeden op het bedrijfsleven, zal de individuele burger het meeste lijden. De huisvrouw die in de winkel boodschappen doet zal tot een ontstellende ontdekking komen. In sommige gevallen blijkt de waarde van haar huishoudgeld gehalveerd. De Euro drijft één grote wig in Europa. De kiem is gelegd voor sociale onrust, afkalvende economie. Pensioenen, hypotheken, spaargeld, massale in- en deflatie is de gruwelkreet. Op het moment dat ik dit schrijf is het 29 maart 1998.

De Euro zal namelijk Europa economisch kreupel maken. De Europeanen, de burgers, zijn er de dupe van. Dit 'kunstmatig' geld invoeren? Het getuigt van grootheidswaanzin van regeringsleiders. Het zal het begin inluiden van verval. Via een lijdensweg zullen de landen op den duur weer hun eigen nationale geld gaan invoeren.

Het '(N)EURO-visioen' vol valutarampen is slechts het beeld van een simpele paragnost. Dus zeker geen gewichtige econoom. Niet gehinderd door 'economiekennis', grafieken, verwarring zaaiende statistieken. De parabeelden zijn helaas zeer ontwrichtend voor de wereldeconomie.

Burgers in de rij voor winkels om voor uitgeholde (N)EURO'S schaarste producten te kopen? Papier op de bon? Misschien omdat de geldpersen zo hard moeten draaien om de Eurobankbiljetten massaal aan te maken? Inflatie, deflatie, de Euro is een virus dat zich zelf opeet! Een virale draak met vele gulzige koppen. 'De koppen' die de munt eventueel zullen sieren, worden in de 'toekomst-historie' geassocieerd met ondergang op monetair gebied.

Die toekomst zal het uitwijzen. De visioenen zijn niet echt hoopgevend. De burgers blijven de dupe. De regeringsleiders konden de Euro invoeren omdat het computertijdperk nog niet voldoende is ontwikkeld. Het volk, het publiek kon niet in directe zin 'nee' zeggen. (hoewel kort geleden zoals we weten Zweden 'néé' tegen de Neuro zei. In Zweden groeide de nationale economie met ruim 2%. Nederland 0% groei!) Er komen andere tijden, de macht zal dichter bij de burgers komen te liggen. Beslissingsrecht via de elektronica. Die burgers zullen uiteindelijk 'nee' tegen de Euro zeggen.

We kunnen hoogdravende bespiegelingen over de Euro houden. Het is kortom de slechtste beslissing van de naoorlogse jaren. De stabiliteit zal uit de economie verdwijnen. De Euro zal voor goederen 'weggeefprijzen' creëren en onbetaalbare dingen te zien geven. Schaarste van bepaalde goederen en grondstoffen! Het evenwicht en balans zal verdwijnen. Overproductie van nutteloze zaken en ook grondstoftekorten! Europa op weg naar een economie vergelijkbaar met het voormalige Rusland?

 

Voorspellingen 2003:

En over de Euro voorspelde en schreef ik voor 2003: ‘Steevast betitel ik deze munteenheid met NEURO (N€), het is namelijk een geldsoort dat niet goed voor het zenuwstelsel zal blijken te zijn. In wezen wordt het inkomen gehalveerd en de prijzen zullen de pan uit rijzen. Vooral voor de eerste levensbehoeften! Iedereen zal het aan zijn huishoudportemonnee merken. Er zit minder in en er gaat in verhouding meer uit dan voorheen’. Alweer helaas, hoe waar deze voorspelling over ‘De Neuro’. De consumenten organiseerden in 2002 zelfs koopstakingen uit protest tegen de schandalig verhoogde prijzen!

 
Wie is online
We hebben 93 gasten online
Radio Paravaria