Voetbalwedstrijd Nederland... Argentinie...
Voetbalwedstrijd Nederland .....Argentinie...
 
Nederland is een naar ontwikkelingsland geworden: IK VERTREK naar...
Nederland is een naar ontwikkelingsland geworden: IK VERTREK naar...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
7 Graden
Kreeft
Maan in Kreeft
1 Graden
Volle maan
Volle maan
15 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

2023 VOORSPELLINGEN 2023

AddThis Social Bookmark Button

Voorspellingen 2023

Door ©Jan C. van der Heide

Oegstgeest, 29 oktober 2022

Voordat we naar de toekomst kijken, eerst een terugblik. Welke van mijn voorspellingen zijn voor 2022 uitgekomen? Om te beginnen een aantal (nog) niet, maar sommige wel. Om er een paar te noemen:

* Een derde of zelfs vierde booster prik zal nodig blijken tegen Corona.
* De economie zal zich chaotisch ontwikkelen. Er komen aan alle kanten tegengestelde berichten, topeconomen spreken elkaar finaal tegen. De geldpersen draaien overuren, de inflatie zal zich stormachtig ontwikkelen en torenhoog worden. De beurzen maken grote klappen naar boven en naar beneden, het is net het weer, erg veranderlijk en wel op een dramatische wijze waardoor velen het water tot aan de lippen komt te staan.
* Rusland wordt steeds meer uitgehold door maatschappelijke onlusten en gewelddadige protesten. Er hangt steeds meer een sfeer van een komende revolutie, Poetin lijkt het niet meer in de hand te hebben. Tot zover het verleden, op naar:

 De Toekomst

De huidige tijd is helemaal niet geschikt om voorspellingen te doen, want wereld en aarde beleven op het moment een afschuwelijke tijd.

Positieve ontwikkelingen lijken haast niet meer plaats te vinden en alle ellende is er al…, dus is volgens sommigen, alle ‘onheilsprofetie’ door ‘waarzeggers’ niet meer nodig…

Trouwens, sommigen vinden voorspellen een vorm van complot denken en moet het zelfs verboden worden.

Tòch een paar dingen over de toekomst.

Van tevoren moet gezegd worden dat niemand de dingen zeker weet, ook voorspellers niet. (Maar een positief aspect van voorspellingen kan zijn, dat ze met de nodige inzet niet uitkomen).

Hoe de toekomst ook voor mens & wereld gaat uitpakken, we kunnen ons vasthouden aan: hoop, geloof en liefde…

Laten we maar positief blijven, al is het regelmatig in ons diepste binnenste tegen de verdrukking in… Uiteindelijk moet ons geploeter toch naar iets goeds leiden… en is iedereen hard nodig om van de aarde een paradijs te maken of iets dat daarop lijkt…

 

Enkele van mijn toekomstbeelden voor 2023:

* Dramatische waardedaling van de koers tussen de Euro en Dollar. Inflatie en deflatie nemen daarom ernstige vormen aan. Verdergaande recessie ligt om de hoek.
* De Europese dwingende voorschriften op het gebied van de huizenmarkt persen Nederland in een keurslijf. Men vindt dat Nederland met steeds meer nadruk te veel een eiland is op het gebied van hypotheken en huizen.
* Het noordelijke deel van de Eurozone wil zich gaan afsplitsen van het zuiden. Brussel wordt op z’n kop gezet. Niemand schijnt de ontwikkelingen nog in de hand te hebben.
* Lege schappen in supermarkten wegens gebrek aan bepaalde producten/ levensmiddelen. Er komt een ‘hamsterverbod’.
* Van Poetin zal op geraffineerde wijze afscheid worden genomen en wel met zo min mogelijk gezichtsverlies voor Rusland. Een tweede Lenin zal in het nieuwe Rusland opstaan en zich vooral begerig gaan richten op de grondstoffen in Afrika.
* Rusland zal een groot deel van de bezette gebieden weer teruggeven aan de Oekraïne. Hernieuwde strijd om De Krim.
* Trump heft zich vanzelf op en krijgt nog meer vernederende rechtszaken aan zijn broek, waarbij zeer delicate zaken over hem aan het licht komen.
* De gezondheidstoestand van Biden gooit roet in het eten voor zijn herverkiezing, en alles komt op losse schroeven te staan. De geruchten dat hij Parkinson heeft nemen steeds meer toe.
* Het Nederlandse kabinet gaat het in 2023 niet langer redden. Het gebrek aan enige competentie en daadkracht wordt steeds schrijnender. Het persoonlijke moddergooien wordt in het Haagse tot kunstvorm verheven.
* Vlaggen halfstok op officiële gebouwen als gevolg van een niet voor de hand liggende reden.

 

Ander onderwerp

Vijftig jaar geleden, onder andere in ‘Bede om Wereldvrede’ voorspelde ik al in woord en geschrift dat auto’s op waterstof gaan rijden en dat al het vervoer, verwarming en allerlei andere toepassingen in de toekomst van die schone energie gebruik gaat maken.

 

Men gaat stoppen met elektrisch rijden en alles dat daarmee te maken heeft. Berekeningen gaan aantonen dat de totale vervuiling door elektriciteit nog schadelijker is dan het gebruik van fossiele brandstoffen.

Er wordt straks in de (nabije) toekomst massaal gebruik gemaakt van de nieuwe energie:

waterstof!

* Daarom kunnen pompen en leidingen voor aardwarmte worden gedemonteerd en het metaal worden omgesmolten voor andere doeleinden.
* Windmolens kunnen worden afgebroken, van de wieken kunnen plezierboten worden gemaakt en van de rest van het materiaal huishoudelijke artikelen.
 
Wat zou weleens de mooiste belegging in de nabije toekomst kunnen zijn?
 
* Investeren in fabrieken die waterstof fabriceren en de fabrikanten van de bijbehorende onderdelen, zoals hoogwaardige ketels e.d.
 

DIVERSEN

* Muntgeld gaat verdwijnen, alles zal viraal gaan.
* De burger is straks in zijn hele leven te volgen, zo is hij onder andere via zijn bankrekening tot op de laatste cent te controleren.
* Elektronische enkelbanden komen steeds meer in zwang. Ook op bancair- en sociaal gebied. Niets blijft meer verborgen. Zorgverzekeringen gaan hier ook gebruik van maken. Bíjvoorbeeld bij alcoholisten die ergens drank proberen te kopen.
* De cryptomarkt is in een impasse gekomen, maar cryptobeleggers moeten geduldig blijven en niet in paniek raken. Want in de cryptowereld zullen weer andere tijden aanbreken en bedragen door het plafond heen schieten. De Nederlandse staat zal naar aller waarschijnlijkheid een eigen virtuele cryptomunt introduceren.
* De hele stikstofproblematiek gaat op de schop want de berekeningen blijken met een vork uitgevoerd te zijn. De cijfers kloppen totaal niet. Voor de Nederlandse boeren gaat er daarom hoop gloren.
 * Vlees zal een luxeproduct worden, omdat steeds meer boeren zich gaan richten op het biologisch dynamisch produceren. De roep vanuit het publiek wordt steeds duidelijker om vriendelijker met de natuur en dieren om te gaan.
* Nederland zal op termijn nog dichter bevolkt raken en wel omdat er steeds meer kustplaatsen bij komen, zoals Alkmaar aan Zee… Door het veranderende klimaat schuift de kust landinwaarts op, Nederland wordt kleiner. Water overal water, daarom lijken steeds meer mensen van het westen naar het oosten te verhuizen.
* Op zoek naar de goede date? Nieuwe elektronica van de hoogste perfectie kan ‘zien’, meten, inschatten of twee breinen vloeiend bij elkaar passen of elkaar juist afstoten.
* In de smartphones van de toekomst komen snuffelchips. De geur die je verspreidt zal een hele reeks info kunnen verschaffen over je gezondheidstoestand. Of je door je eetgewoonten een suikerprobleem aan het ontwikkelen bent, of te veel eiwit in je hersens hebt waardoor gevaar voor dementie ontstaat. Of dat je een verzadigingspunt hebt bereikt waardoor een burn-out kan toeslaan en dat je beter meteen kunt gaan ontstressen voordat spanning je in de houdgreep neemt.
* Een jonge wetenschapper krijgt de Nobelprijs, hij heeft een preventief middel gevonden voor Alzheimer. Het is een middel dat iedereen had kunnen verzinnen, maar je moet er maar net op komen.
 

 

Laten we hopen dat alleen de positieve dingen mogen uitkomen.

 

Vrede en alle goeds…!

 

Door ©Jan C. van der Heide

Oegstgeest, 29 oktober 2022

(deel 1 wordt vervolgd)

 

www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

jancvanderheide@gmail.com 

 

 
Wie is online
We hebben 45 gasten online
Radio Paravaria