Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

Toekomst coronavirus

AddThis Social Bookmark Button

29 juni 2021

Regelmatig krijg ik vragen zoals van Esther en gezien het grote aantal van vergelijkbare vragen, is het bijna ondoenlijk om iedereen persoonlijk te antwoorden. Vandaar beantwoord ik Esther’s vraag op mijn website en op facebook: 

Ha Jan, 

Ik volg je al jaren, vaak zie je dingen scherp als paragnost. Hoe denk je dat het met het Covid19virus zal gaan? 

Doei Esther

Hoi Esther, 

De enige realistische invalshoek is: niemand weet zeker hoe de toekomst er rond het virus uitziet. De wetenschappers niet, virologen, sterrenwichelaars of waarzeggers niet. Iedereen tast in het volslagen duister. Alles dat er wordt gezegd is dus waar of niet, omdat niemand het tegendeel kan bewijzen. 

Maar dat wil niet zeggen dat we geen gevoel over de virustoekomst kunnen hebben… En mijn feeling zegt: 

* Het besluit om alle coronabeperkingen in te trekken kan je volgens mij beschouwen als een vorm van Russische roulette? 

* Omdat de overheid met vuur speelt, wacht ons daarom een hete herfst en een totale lockdownwinter? 

* Gaan er zich plaatselijke virus mutatievormen ontwikkelen die nog sneller dan het licht zijn? Besmettelijker en gevaarlijker voor de weerstand dan bij Covid-19? 

* Een derde (en vierde) prik staat straks in de startblokken om nog meer beschermd te zijn? 

* Is de vierde, vijfde, zesde virusgolf in aantocht? 

Achter voorgaande zinnen staat overal een vraagteken. Waarom? Omdat nogmaals, niemand weet hoe de virustoekomst eruitziet. 

Maar de houding bij velen, van alles kan weer, lijkt een zeer gevaarlijke opstelling. Je verwacht dat de overheid de burger in bescherming neemt, maar we leven in een tijd dat de burger zichzelf erg goed in bescherming moet nemen. 

We gaan ons verder maar niet te veel verdiepen in een doemscenario, dat helpt toch niet. 

De wetenschap heeft het Coronavirus in het begin totaal verkeerd ingeschat. Het virus was veel gevaarlijker dan wetenschappers dachten en de desastreuze gevolgen veel groter. Ook geloofde de wetenschap niet dat het virus zich in een gevaarlijke richting zou muteren. 

Dat mag op zich allemaal wel waar zijn, maar achteraf commentaar leveren is altijd makkelijk en daarbij komt, de beste stuurlui staan altijd aan wal! 

Laten we maar blij zijn dat de wetenschap toch zo razendknap is en dat ze binnen zo’n korte tijd vaccins hebben ontwikkeld. Een ongekend aantal doden zijn er hoe droevig te betreuren, want zonder vaccin was het aantal slachtoffers ontelbaar geweest. 

Esther blijf intussen je handen grondig wassen, blijf minstens 1,5 meter afstand houden, afgesloten ruimten met veel mensen vermijden, blijf een (vers) mondkapje opzetten. Want voorkomen is beter dan genezen! 

Laten we maar hopen dat het geen hete herfst wordt en een volledige lockdownwinter. Wat er ook aan de hand is, we kunnen elkaar altijd virtueel omarmen, blijven troosten en bemoedigen. 

Een mooie dag nog verder. 

Hartelijke groeten, 

Jan C. van der Heide

 

Beste Facebookvrienden,
Dat mijn antwoord op de vraag van Esther over de toekomst van het coronavirus zoveel vinnige en atypische reacties oplevert is best apart te noemen. Het enige dat ik schrijf, is dat in feite niemand weet hoe de toekomst van het virus zal zijn. Dat viruswaanzinnigen, vaccinhaters en complotdenkers mij voor rotte vis uitmaken, een idioot of geflipte waarzegger noemen, ach het is niet anders. Iedereen draagt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen woorden en maakt voor zichzelf antireclame. Dat is een keuze.
Wat ik persoonlijk wel vele stations te ver vind gaan, is dat de moslims bij sommige reageerders de schuld van het virus krijgen. Een bevolkingsgroep in de hoek zetten als schuldigen is uiterst kwalijk te noemen. Als ik me goed herinner is dat al eens eerder gebeurd in de historie.
Ik sluit hierbij de discussie en wens u een gezonde toekomst.
Hartelijke groeten,
JCVDH

 

 

 

 

 

 

 
Wie is online
We hebben 24 gasten online
Radio Paravaria