Ik ben door iets kleins heel gauw van slag...
Ik ben door iets kleins heel gauw van slag...
 
Ik voel dat er een volledige lockdown komt...
Ik voel dat er een volledige lockdown komt...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Schorpioen
Zon in Schorpioen
27 Graden
Ram
Maan in Ram
12 Graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
12 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

Periodieke voorspellingen/ futurologie/ trendwatching

AddThis Social Bookmark Button

19 oktober 2020

Het virusdrama zal zich steeds scherper gaan aftekenen... De catastrofe zal met de dag toenemen als er geen totale lockdown wordt afgekondigd. De economie moet ondergeschikt worden gemaakt aan de mens omdat een mensenleven het meest kostbaar van alles is, ja zelfs onbetaalbaar.

Het virus mag niet winnen omdat dan de ramp niet meer te overzien is, het is vijf voor twaalf geweest...

******

19 september 2020

* De genomen coronamaatregelen zijn te vrijblijvend en slapjes en worden binnen afzienbare tijd weer aangepast. Een mentale voorbereiding op een komende frontale/totale lockdown lijkt niet onverstandig, er ontstaat rond het virus een vorm van paniekvoetbal. Gaat heel Nederland komende herfst en vroege winter rood kleuren? Het voelt allemaal erg zorgelijk..., laten we ons geestelijk prepareren op het ergste, dan gaat het altijd meevallen. Nog meer letten op de 1,5 meter, mondkapjes en handschoenen! Corona is een griezelige sluipmoordenaar, zelfs enger dan Spaanse griep zal uit latere onderzoeken blijken? Laten we vurig wensen... een vaccin…!

* Binnen afzienbare tijd laten de rekenmeesters/ wiskundigen van zich horen. Cijfermatig zetten ze de wereld op z’n kop! Waarom? Onder andere de getallen genoemd rond corona blijken volgens hun berekeningen totaal niet te kloppen. Het aantal doden, besmettingen blijkt veel hoger te liggen. Ook de getallen rond de economie kloppen niet, bedrijven, werklozen en mensen die in de rij voor de voedselbank staan zijn niet overeenkomstig de werkelijkheid? De virtuele rij voor gratis staatsgeld wordt langer en langer!

* Steeds meer mensen gaan groenten kweken in hun plantenbakken, tuinen en balkons. Groenten, het wordt een luxeartikel, net zoals eieren, vlees van konijn, kip, fazant e.d. Kippen, konijnen en ander kleinvee straks op de balkons?

*********

Regelmatig krijg ik vragen hoe het met corona en de economie zal gaan?

Iedereen begrijpt dat het niet echt goed gaat met een land dat ‘gratis geld weggeeft...’. ZZP’ers, grote en kleine bedrijven liggen in overdrachtelijke zin op het IC, hangen door pure overmacht amechtig aan een staatsinfuus om te overleven…

Hoe gaat het straks als overal de infusen eruit worden getrokken? Welke crisis zal er dan ontstaan? Een aandelen-, banken-, huizen-, valuta-, morele-, pensioen-, krediet-, voedselcrisis, de som ervan of van alles een beetje? Voor het woord crisis kan je vele woorden zetten…, want we hebben het niet over één crisis maar over crises in de wereld! Massaontslagen en ontelbare faillissementen? Niemand weet precies hoeveel bedrijven er straks gaan omvallen. Op het ergste voorbereid zijn lijkt het meest verstandig.

Is de tweede golf Corona in aantocht, worden er nieuwe, totale lockdowns en andere uiterst ingrijpende maatregelen van kracht? Zijn de besmettingen niet meer in de hand te houden? Over het onvoorspelbare, doortrapte en atypisch muterende virus wordt steeds meer bekend. Het is een monster met vele koppen?

Uitspraken doen in een wereld die dreigt gevangen te worden in een toekomstshock, is dat raadzaam? Want wie weet honderd procent zeker wat er boven ons hoofd hangt? Een president, viroloog, politicus, premier, een sterrenwichelaar of koffiedikkijker? Het enige juiste antwoord is niemand weet het...! We tasten met z’n allen heel realistisch gedacht in het complete duister. Daarom zet ik ook achter al mijn zinnen vraagtekens.  

Het is moeilijk te bevatten wat er allemaal in de pijpleiding naar de toekomst zit, het overstijgt namelijk het menselijk bevattingsvermogen. Nu al, het massale leed, het verdriet, de zieken, stervenden en doden, de wereld huilt... Laten we verder maar afwachten omdat alles anders kan zijn. Sommige dingen zullen namelijk veel beter gaan dan verwacht en andere zaken dramatisch slechter... De toekomst voelt uiterst grillig aan! We kunnen van alles en meer verwachten…

Maar? Er is een groot lichtpunt! De overlevenden hebben elkaar, kunnen elkaar steunen, helpen en om niet te vergeten we kunnen delen. Want de deel-/ruilmaatschappij ligt in het verschiet, als iemand veel heeft moet die veel delen. Corona gaat ervoor zorgen dat de armen niet... maar de rijken wèl armer worden omdat de morele plicht steeds zwaarder zal drukken, rijkdom delen om met z’n allen te overleven...! De maatschappij van de nabije toekomst zal een aardverschuiving ondergaan...

Maar eerst ligt er een zware herfst, winter 2020, lente 2021 en daarna voor ons... Laten we elkaar met liefde omarmen en die 1,5 meter is altijd te overbruggen omdat liefde geen grenzen kent...!

Jan C. van der Heide

19 augustus 2020

******************************

19 juli 2020

* Gaat zijn verleden Trump inhalen, is het onzeker of hij aan de verkiezingen gaat meedoen? 

* Rutte krijgt ergens in de toekomst een toonaangevende functie in het Verenigd Europa. 

* Mondkapjes worden uiteindelijk verplicht gesteld en hernieuwde lockdowns liggen in het verschiet. 

* De tweede en derde coronapieken zijn in aantocht, het wordt een hete herfst en ijzige winter, het virus blijft de mensheid gijzelen en geselen ook in 2021? 

* De economieprognoses kunnen regelrecht de prullenbak in, omdat het nog beroerder wordt dan men dacht? Massaontslagen, de-/inflatie, nieuw geld, geldpersen draaien op volle toeren, gemeenten moeten worden gered van naderende faillissementen, internationale politiek komt op scherp te staan?

* Voedselbanken kunnen de vraag niet meer aan, mijn eerder voorspelde gaarkeukens in het verschiet...?

* Achter vele voorspellingen staan vraagtekens omdat we van de weervrouwen en -mannen weten hoe moeilijk voorspellen is. Als er zon wordt beloofd gaat het hard regenen. Voorspellingen kan je namelijk niet meten of wegen..., het is geen exacte wetenschap en niet in een wiskundige formule onder te brengen.

* Wiskundige formule of niet... Een waarschuwing lijkt op zijn plaats. Oud en jong onderschat het virus niet, het is een ongekend gemene en besmettelijke soort. Dat zal straks helemaal blijken als er meer van de ziekte bekend wordt…

* De wereld huilt...!  Gelukkig hebben we in overdrachtelijke zin lange armen en kunnen elkaar altijd op 1,5 meter geestelijk omarmen, troosten en bemoedigen...!

Jammer dat de bestuurders, burgermeesters, deskundigen, vinologische virologen en andere experts, zeker in het begin van de virusuitbraak, kennelijk geen glazenbol hadden waar ze in konden kijken. De kreten van al die experts galmen nog steeds na: 'Mondkapjes helpen niet', 'Het gaat vanzelf over' etc. Als ze in het koffiedik of glazen bol hadden gekeken was er misschien veel ellende, veroorzaakt door de uiterst boosaardige neef van de spaanse griep, voorkomen…? Helemaal bedroevend is de visie van de machtigste man in de wereld: Je hoeft er niks aan te doen, geen mondkapjes... 'Het virus verdwijnt vanzelf...'!!!!!!! Zieken zijn aan de macht is dan het eerste waaraan je denkt en dat is een logische gedachtengang...

Hieronder chronologisch wat ik o.a. eerder schreef over corona.

12 april 2020

Visioen... Als de coronarichtlijnen te vroeg worden versoepeld om de economie te redden, zijn er straks geen klanten meer om te kopen... 

 

29 maart 2020

Kunnen de bloemen-, plantenkwekers misschien groenten, eetbare gewassen, eten gaan verbouwen voor straks als er mogelijk schaarste komt...

 

25 maart 2020

Je hoeft geen koffiedik-, glazenbolkijker of sterrenwichelaar te zijn om helder te zien dat een volledige lockdown de enige oplossing is om nog meer besmettingen/ doden te voorkomen...! Een regeringsleider, president of premier heeft ongekend veel persoonlijke moed nodig om een land volledig op slot te draaien... Laten we wensen dat ALLE landen van de wereld een dergelijke president of premier hebben..., het massaal treuren over stervenden, doden zal dan niet (meer) nodig zijn... omdat we met z'n allen springlevend blijven...! Terwijl we de reeds gestorven personen nooit zullen vergeten omdat de volledige lockdown voor hen te laat kwam... Hoe zal de geschiedenis oordelen over de 'intelligente lockdown'? 

24 maart 2020

Je hoeft geen koffiedik-, glazenbolkijker of sterrenwichelaar te zijn om helder te zien dat een volledige lockdown de enige oplossing is om nog meer besmettingen/ doden te voorkomen...

 

22 maart 2020

Een cruciale week is in aantocht, een volledige lockdown...?

 

19 maart 2020

Als je hetzelfde doet als de koninklijke familie ben je het beste af in het coronatijdperk, met het hele gezin in vrijwillige quarantaine. Huis ten Bosch op slot, geen bezoekers, geen visite… Geloof dat er een uitgebreid raadplegen van deskundigen aan vooraf is gegaan om maximaal de kans te hebben om te overleven/ niet ziek te worden. Door de Rijksvoorlichtingsdienst wordt natuurlijk gezegd dat de familie op vakantie in Lech mogelijk in contact is gekomen met corona besmette personen. Maar voor welk gezin in Nederland geldt dat niet…? Niet zozeer omdat ze in een skioord op vakantie waren, maar gewoon in de supermarkt of kroeg…?

De enige weg is gezinnen, alleenstaanden, Nederland in lockdown, in quarantaine. Laten we hopen dat de overheid een voortschrijdend inzicht zal krijgen en dat besluit binnenkort neemt. In China grendelde men een hele stad af met omliggende regio, groter dan Nederland! De besmetting is volgens de laatste berichten tot 0 teruggebracht. Dus er zullen minder besmette mensen overlijden.

Je hoeft er geen deskundige voor te zijn om te begrijpen en te beseffen dat een lockdown voorlopig het beste is in afwachting van het vaccin dat hopelijk zeer binnenkort komt. Mogelijk is het een cocktail van andere medicijnen wat verbluffend goed werkt! Laten we het wensen!

En blijf zelf ook meedenken, welk middel zou kunnen helpen bij het bestrijden van corona? Juist onder de voor de hand liggende middeltjes, stoffen kan het wondermiddel zitten*. Denk aan de grote baanbrekende ontdekkingen om vrouwkramenkoorts te bestrijden, onder de bezielende leiding maar verguisde Dr. Semmelweis. De ontdekking van een medicijn tegen pokken, bestrijding van de pest of bestudeer het leven van Pasteur, Madame Curie.

We blijven hopen anders hebben we geen leven meer!

Jan

 
* Naar aanleiding van bovenstaand bericht werd mij o.a. het volgende mailtje gestuurd:  
Een medisch team van het Second Affiliated Hospital van de Xi'an Jiaotong University in China heeft melding gemaakt van de succesvolle behandeling van coronaviruspatiënten met vitamine C. In een persbericht op de website van het ziekenhuis beschrijft het team hoe patiënten met ernstige coronaire longontsteking, een potentieel fatale complicaties van het nieuwe coronavirus COVID-19 zijn hersteld na behandeling met hoge doses vitamine. Het medisch team adviseert om voor ernstig zieke patiënten en patiënten met ernstige neonatale longontsteking zo snel mogelijk na opname in het ziekenhuis een behandeling met vitamine C te starten.

 

15 maart 2020

Talloze berichten heb ik ontvangen met de vraag wanneer de problemen door het coronavirus voorbij zullen zijn? Niemand heeft hierop een antwoord, een viroloog niet, paragnost niet, de GGD niet en de overheid niet. We tasten met z’n allen in het duister op zoek naar het lichtknopje…

Tref intussen je eigen maatregelen, haal bijvoorbeeld je kinderen van school als de overheid het niet regelt e.d. Als deskundigen zeggen op 31 maart kan je weer rustig naar de kroeg, geloof alsjeblieft dan niet dat je op 1 april veilig bent, dat is een grap. De experts weten namelijk net zo veel van het virus als u en ik… Je gezonde verstand zoveel mogelijk proberen te gebruiken, lijkt me de beste overlevingsmethode. De ellende door het virus wordt weleens vergeleken met een oorlogssituatie… Misschien is het virus wel erger, want het is een sluipmoordenaar… Uiterste oppassendheid is geboden! De overheid wil geen paniek zaaien, maar laten ze liever zeggen zo als het echt is. De situatie is zeer ernstig…!

Wanneer zal het Coronavirus zijn verdwenen? In een vertwijfelde en wanhopige poging ben ik nogmaals naar het lichtknopje op zoek gegaan en heb de kaart erop gelegd, de sterren geraadpleegd en heb via mijn derde oog in de glazenbol proberen te kijken…  Via de drie invalshoeken komt er begin juni naar voren maar is waarschijnlijk veel later…

Niets is zeker als we het over dit verstikkende virus hebben. Laten we intussen heel goed op onszelf passen, onze buurman, vriend, familie, geliefden en alle medemensen…

Jan

 

14 maart 2020

Arme wereld, arme mensen.

 

13 maart 2020

* Men wil Corona-paniek voorkomen, maar hoe voorkom je dat als de naakte feiten anders liggen…? De overheid is bijzonder slecht voorbereid op grote calamiteiten, ze worden zelf verpletterd door de onverwachte realiteit. Ze lopen achter het virus aan…, pappen en nathouden helpt niet, er zijn doortastende maatregelen nodig. Niet morgen, maar nù…! Brabant dichtgooien, wat is het verschil met Zuid-Holland, stopt het virus bij de provinciegrens? Corona treft niet alleen bejaarden, maar ook baby’s, mensen van elke leeftijd… China is het bewijs, hele gezinnen, dus personen van elke leeftijd, zijn door corona weggevaagd… Laten we voor Nederland hopen dat de overheidsmaatregelen effect hebben, hoewel het naar mijn mening allemaal te laat, te laks en ineffectief is. Scholen, restaurants, kroegen, hotels... alles dat gesloten kan worden meteen sluiten en verder thuisblijven. Kan me goed voorstellen dat ouders straks massaal hun kinderen van school halen en thuis laten onderduiken voor de leerplichtambtenaar en het virus. 
     
* Mogelijk een tip: Je mond en neus vochtig houden, druppel je neus met fysiologisch zoutoplossing, spoel je mond ermee. Kauwgum kauwen, speeksel gaat bacteriën en virussen te lijf, als je het speeksel doorslikt en als het in je maag komt, dan rekent het maagzuur verder af met bacteriën en virussen. 

 

11 maart 2020 

Wat erg gelukkig is, in Nederland gaan binnenkort te temperaturen oplopen tot 20 graden en wordt geniepige Corona hopelijk door de natuur zelf de nek omgedraaid. (zou gecontroleerd de temperatuur van coronapatiënten verhogen/ verlagen de virus kunnen elimineren?)

 

Op 9 oktober 2019 voorspelde ik o.a. voor 2020

* Door onverwachte economische ontwikkelingen gaan de beurzen in de wereld erg onrustig reageren. Pessimisten zien al een herhaling van de Krach in 1929.

Laten we hopen dat deze voorspelling niet gaat uitkomen.

9 maart 2020

Nederland is te laat met doeltreffende Coronamaatregelen te treffen, de virussen verspreiden zich met de snelheid van het licht. ‘Het gedrag’, besmettelijkheid, gevaar van het virus is ernstig onderschat en totaal verkeerd ingeschat. Alleen politici en andere hotemetoten krijgen straks beschermende kleding, mondkapjes, pillen en noodrantsoenen verstrekt. Het volk kan de pest krijgen…, vooral de oudjes… Trump geveld door Corona, in de USA de meeste besmettingen. Europa sluit grenzen voor Amerikanena of v.v.? Toekomstshock of werkelijkheid?

Israël zal het historische voorbeeld worden van: Hoe met besmettingsgevaar moet worden omgegaan. De burgers komen in dat land op de eerste plaats… en daardoor neemt de staat adequate maatregelen!

 

22 februari 2020

Voor het gruwelijk snel muterend coronavirus valt geen vaccinatie te maken? Hoe zit het met de besmettelijkheid naar huisdieren toe en van huisdier naar mens? Welke incubatietijd geldt voor dieren, zit daar een groot verschil tussen in vergelijking met mensen? Vragen en nog eens vragen… De wetenschap heeft een belangrijke taak, namelijk het publiek mededelen dat ze het zelf ook allemaal niet weten?

* Met het boerenverstand rechttoe en rechtaan gedacht, is de enige remedie: landen op slot, grenzen hermetisch sluiten wat tevens geldt voor (lucht)havens. De besmette slachtoffers langdurig isoleren… Zal dat de enige weg worden en blijken te zijn om het virus aan te pakken en uit te roeien? Er moet snel worden gehandeld. Wetenschappers zitten met handen in het haar… omdat dit type coronavirus zich op uiterst atypische wijze gedraagt…, namelijk onvoorspelbaar? Er moet snel worden gehandeld…!
* Of wordt met landen, (lucht)havens afsluiten zo lang mogelijk gewacht omdat sterven en dood ondergeschikt wordt gemaakt aan een ineenstortende wereldeconomie?
 

9 februari 2020

Zouden malariamedicijnen een bijdrage kunnen leveren aan het genezen van het coronavirus...?

 

1 februari 2020

Engeland heeft het Verenigd Europa verlaten, er zullen nog diverse landen volgen. In Europa zal een tweedeling ontstaan tussen Noord en Zuid Europa.

Was het Coronavirus in China al veel langer bekend? De besmetting viel niet langer in de hand te houden en werd daarom maar met het Chinese Nieuwjaar bekend gemaakt? Komt het virus voort uit de Chinese experimenteren met dieren...? Varkens zo groot proberen te maken als koeien, kippen zo uit de kluiten gewassen als struisvogels? De vleermuizen krijgen de schuld van het virus..., is dat terecht? De toekomst gaat antwoord geven op alle vragen...!

*********

Op 5 oktober 2018 deed ik de volgende voorspelling:

* Niet een atoombom roeit de mensheid uit, maar de bacterie. Als we het over de toekomst hebben, moeten we niet zo zeer bang zijn voor de legers van andere landen. Maar erg bang zijn voor de tot de tanden bewapende bacteriën en virussen die de mensheid massaal gaan bedreigen. Nieuwe mutaties van de oude pest staan in de startblokken. Als ze toeslaan is het aantal slachtoffers niet meer te tellen. Het begint onschuldig…, een beetje moe, een beetje hoesten, een beetje aan de darmen… Om epidemieën te voorkomen wordt er van alles gedaan tegen de armoede, sloppenwijken worden afgebroken. Er worden prefab woningen uit de grond gestampt, riolen aangelegd om een massaal, epidemisch sterven van ook de rijken te voorkomen.

In het verlengde van die voorspelling:

26 januari 2020

Het Coronavirus is veel ernstiger dan er door 'deskundigen' wordt verteld, de virologen staan machteloos..., want de zo snel als het licht muterende virussen zijn ongrijpbaar en veranderen steeds van gedaanten... Er is geen antwoord op..., het is een volstrekt onbekend virus dat a-typisch reageert en onvoorspelbaar is. Het publiek heeft alle recht om te horen dat de virologen met de handen in het haar zitten en dat er (nog) geen kruid tegen het virus gewassen is... De roep vanuit de burgerij voor openheid inzake het virus zal steeds duidelijker klinken.... Een pandemie loert om de hoek? Uiterste oppassendheid is geboden. Het liefst Schiphol sluiten, de Rotterdamse haven dicht en de bruggen ophalen bij de grenzen? In potentie is het een uiterst gemeen en onvoorspelbaar virus! Naar mijn gevoel moeten de wetenschappers het niet afdoen in de sfeer van: 'het valt wel mee...', 'loopt niet zo'n vaart...'... want in feite weten ze net zoveel als een koffiedikkijker..., namelijk niks. Behalve dan dat als een glazenbolkijker in zijn kristallenbol kijkt hij erg alarmerende gevoelens krijgt over het virus... Maar ja, gevoel kan je niet meten of wegen, laten we hopen dat het gaat meevallen... 

 

19 januari 2020

Loonsverhogingen worden in 2020 teniet gedaan door een ernstig toegenomen inflatie.

 

 
Wie is online
We hebben 46 gasten online
Radio Paravaria