Voetbalwedstrijd Nederland... Argentinie...
Voetbalwedstrijd Nederland .....Argentinie...
 
Nederland is een naar ontwikkelingsland geworden: IK VERTREK naar...
Nederland is een naar ontwikkelingsland geworden: IK VERTREK naar...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Boogschutter
Zon in Boogschutter
7 Graden
Kreeft
Maan in Kreeft
1 Graden
Volle maan
Volle maan
15 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

2018 Voorspellingen 2018

AddThis Social Bookmark Button

VOORSPELLINGEN 2018

Door: ©Jan C. van der Heide

Oegstgeest, 9 november 2017

 

Enkele voorspellingen die ik op 19 november 2016 deed voor het jaar 2017:

 • De Nederlandse Staat gaat zelf wiet kweken. Grote plantages worden er aangelegd. Net zoals de accijns op alcohol, wordt er op wiet een hoge belasting geheven. Door de helende werking van wietolie en de positieve werking bij pijnen zal er een ongekend grote vraag ontstaan naar hennepproducten en wietmedicijnen. De farmaceutische industrie staat knarsetandend aan de zijlijn…, genezende stoffen die Moeder Natuur zelf produceert daaraan valt geen cent te verdienen! De wetenschap gaat zich op wiet storten en er zullen vele nieuwe helende bestanddelen in hennep worden ontdekt. (Deze voorspelling lijkt deels aardig te gaan uit komen) 
 • De roep om impeachment in de USA zal menigmaal te horen zijn. De persoonlijkheid van president Trump vertoont wat deuken en vlekken die hem in de praktijk minder geschikt maken voor zijn ambt. In zijn vorm van regeren komen er wat narcistische, dwangmatige en neurotische trekjes naar voren die een negatieve invloed op de wereldvrede kunnen hebben. Op regeringsniveau legt de omgeving Trump stevig aan banden. Het is de vraag of Trump zijn termijn kan en zal afmaken. (We wachten af wat er allemaal verder gaat gebeuren…) 
 • Andere voorspellingen 2017 gaan we verder niet herhalen o.a. over een ernstige woningnood, dat huizenprijzen in het westen door het plafond gaan etc., maar we richten ons puntsgewijs op 2018: 
 • Kenmerkend voor 2018:  individualisering, verharding maatschappij, eenzaamheid, zelfmoord bejaarden, mondiale vredesbesprekingen,  Paus zet aan tot nieuw missionair denken, waterstof, vervuiling door accu’s, Trump, waanzin, Noord-Korea, Kim Jong-un, Bitcoins, Koningshuis, Rutte, kabinetscrises, Wilders, aanslag, levenseindepil, misoogsten, prijzenoorlog en schandalen voedingsindustrie, supermarkten, Maxima, nationaal verdriet, omwentelingen farmaceutische industrie, China in de problemen. 
 • Mogelijk vette koppen in tijdschriften, kranten en websites: Rutte komt niet uit de kast maar wordt er door Wilders òp gezet… / Trump wordt gedumpt/ Amsterdam in bestuurscrisis/  Burgemeester van Rotterdam door oog van de naald…/ Beschermengel Kabinet draait overuren/ God bestaat…/ Robot zonder stekker…/ Nederlandse alternatieve- en gezondheid tijdschriften komen in Belgische handen…/  Eerste vrachtwagens op waterstof…/ Metoo opent voor Trump eigen website/ Nepnieuws blijkt de waarheid…/ Overbelasting elektriciteitsnet trekt stekker uit stroomauto/

 

 We zitten in het tijdperk dat liegen & bedriegen tot de hoogste (staats)kunstvorm is verheven, waarin nepnieuws de waarheid is en de waarheid nep…

 

Binnenland

 • In de burelen van het Binnenhof loopt een drugshond zijn neus achterna, in opdracht van een tv-zender… Een onderzoeksjournalist verdiept zich in de peppillen die worden gebruikt bij defensie. 
 • De kans bestaat dat Gerard Joling  het steeds minder gezellig gaat vinden in Nederland. Zijn moeder lijkt  het enige dat hem nog bindt aan het polderland, terwijl hij juist heel veel houdt van Nederland. Maar ik wil verder niet gaan invullen wat bijvoorbeeld Gerard Joling zou denken, voelen of vinden. Een open interview met Gerard Joling kan ons allemaal tot nadenken stemmen want naast mooi zingen kan hij zaken heel goed bij de naam noemen. Het is een eerlijk mens die erg goed zijn best doet, hij is betrokken bij mens & wereld en weet heel goed welke dingen anders zouden moeten in Nederland… 
 • Voor Patricia Paay zou een actie moeten worden gevoerd waardoor haar geestelijke wonden door het smerige filmpje wat gaan genezen. Een massale steunbetuiging zou haar goed doen. Er is vast wel iemand op Facebook die een dergelijke helende steunsessie op poten kan zetten. Want laten we eerlijk zijn, Patricia loopt naar de 70, er zo jong blijven uitzien dat gaat niet van zelf. En haar werk als artiest is van een zeker belang geweest en velen hebben daar plezier aan beleefd… En door zo’n filmpje wordt dit alles weggevaagd, dat onrecht daar kunnen we wat aan doen met z’n allen… 
 • In 2018 teisteren stormen met orkaankracht de Nederlandse kusten. Het natuurgeweld slaat een gat in een belangrijke dijk. De stormwering Deltawerken wordt diverse keren gesloten. Hoogste vorm van dijkbewaking in heel Nederland wordt van kracht. Er zullen overeenkomsten zichtbaar worden met omstandigheden van de ramp uit 1953. 

 

Buitenland

 • Kim Jong-un verdwijnt opeens van het toneel, er wordt druk gespeculeerd dat er op neurologisch gebied iets aan de hand is. Maar hij zal weer als een duvel uit een doosje opduiken, hoewel hij een wat meer afwezige indruk maakt dan vroeger. Met de gezondheid van Trump vlot het ook niet, om onduidelijke redenen veroudert hij plotseling erg snel en wordt dik, scheve mond. Boze tongen beweren dat zijn haar is uitgevallen en dat hij haarstukjes gebruikt. Het Twitter-account van Trump wordt opgeheven wegens ontwrichtende teksten. Trump mag eigenlijk met niemand meer praten heeft de senaat besloten, overal zijn woordvoerders voor benoemd. Openlijk wordt er door regeringsleiders al gesproken over het feit dat Trump niet helemaal in orde is en méér dan een geestelijke verkoudheid heeft. 
 • Diverse staten dreigen zich af te splitsen van de USA. Ze voelen zich niet meer verbonden met Washington c.q. president Trump. De ontstane kloof tussen het Noorden en Zuiden van de USA, het gaat steeds meer lijken op de Amerikaanse Burgeroorlog. 
 • De wereldvrede hangt aan een eng, flinterdun zijden draadje. Diplomatie met een zoet lijntje verdient op alle niveaus de voorkeur. Blijven praten! 
 • Het Verenigd Europa gaat langzaam in elkaar zakken door diepgrijpende verschillen tussen noord en zuid Europa. Frankrijk en Duitsland komen venijnig tegen over elkaar te staan. Merkel heeft extra beveiliging nodig, het is de beste regeringsleider van de afgelopen eeuw. De Engelsen zijn overlevingskunstenaars, de Brexit gaat veel beter uitpakken dan iedereen denkt. Ondanks veel kritiek blijkt May een blijvertje te worden.

 

Energietaks-opstand dreigt…

 

Economie

 • Er komt een belasting op de winst bij verkoop van een huis. Speciale knevelheffingen voor bejaarden zijn er in de maak. Pensioenen worden extra afgeroomd, een deel van een aandelenportefeuille, spaargeld wordt afgepakt. Voorts worden de oudjes tot de laatste euro leeg getrokken door extra heffingen. Het maatschappelijk draagvlak van de welvaartsstaat zakt langzaam in elkaar, bijna net zo als de in de steek gelaten bejaarden... 
 • Enorme virtuele geldstromen van vreemde valuta gaan over de wereld, het speculeren in harde valuta komt krakend tot stilstand. Het Midden Oosten en China droppen miljarden dollars in de vrije markt, hetgeen een zeer ontwrichtende werking zal hebben. Particulieren en bedrijven laten zich steeds meer in Bitcoins betalen. 
 • De voedselindustrie krijgt het zwaar te verduren. Er ontstaat een regelrechte prijzenoorlog tussen de supermarkten in Nederland! De vleesindustrie komt onder curatele te staan. 
 • Bankkantoren zullen gaandeweg verdwijnen en het bankverkeer zal volledig online plaatsvinden. 
 • Onstuitbare opmars van de Chinezen binnen de Nederlandse economie. Mondiaal bezien wordt steeds duidelijker dat China de USA voorbij streeft als machtigste land ter wereld. Rusland maakt daar handig gebruik van. Toch komt op de langere termijn de economische groei van China krakend tot stilstand. 
 • Zoals ik eerder heb voorspeld, maakt de Bitcoin een onstuitbare opmars door. Wat de aandelen-, beleggingsexperts, economen, bankdirecteuren er ook van zeggen, de Bitcoin en al zijn rijke broertjes en zusjes; ETH (Ethereum), ETC (Ethereum Classic), Ripple, Litecoin, Monero ,  ZCash en Stellar  gaan de wereld veroveren,  het nieuwe goud… 
 • De hypotheekrente die steeds lager wordt, vrijwel geen rente op spaargeld, het zijn tegennatuurlijke tekenen en wijzen op de economische zeepbellen die binnen afzienbare tijd uit elkaar zullen spatten. 

 

Politiek

 • Rutte lll komt in uiterst zwaar weer, het publiek gaat er steeds minder van begrijpen. Bij de formatie zijn er afspraken gemaakt waar bijna geen enkele partij zich aan kan houden. Van het principe; ‘voor wat hoort wat’ komt in de praktijk niets terecht. Achter de schermen en openlijk op tv is geen enkele politicus het met een ander eens. Wilders gaat voor een ongekend groots vuurwerk zorgen, geen vuurpijlen maar vooral verstikkende en het zicht ontnemende rookbommen laat hij ontploffen. Hoe meer men Wilders buiten het democratische proces probeert te houden, hoe directiever zijn aanpak zal blijken te zijn. Ze moeten hem juist met open armen ontvangen en adembenemend knuffelen. Wilders tart Rutte dat hij eens eindelijk uit de kast moet komen en zet hem door die en andere opmerkingen keihard òp de kast. Rutte lll wordt een vechtkabinet, waarin mensen zitten die persoonlijk echt een hekel aan elkaar hebben. Het uitvechten van persoonlijke vetes in regeringsgebouwen heeft een grote invloed op het landsbestuur. Het wordt bijvoorbeeld de hoogste tijd dat Rutte en Wilders eindelijk eens vrede gaan sluiten. Naar mijn gevoel hebben ze een bloedhekel aan elkaar en dat is niet in het belang van Nederland. Laat Matthijs van Nieuwkerk het gesprek leiden tussen die twee… Of Peter R. de Vries is ook erg geschikt voor die scherprechtertaak. Allebei mag ook natuurlijk… 
 • Het bestuur van Amsterdam ontwikkelt zich chaotisch, iedereen roept maar wat…, er is geen echte leiding. Iedereen wil de baas spelen! Gelukkig hoeft Van der Laan dit allemaal niet meer mee te maken. Diverse personen denken van zich zelf dat ze geschikt zijn om burgemeester te worden. Maar ze kunnen het niet en maken er een zooitje van. Een pas benoemde burgemeester zal pijlsnel omstreden worden… 
 • Het referendum blijkt een steeds hardnekkiger karakter te krijgen. 
 • Thyrrie Baudet gaat steeds minder poetisch en cryptisch praten, zijn zelfvertrouwen zal gaandeweg toenemen... Hij ontdekt op welke knoppen hij moet drukken bij volk en vaderland… Het gevaar van zich zelf overschreeuwen loert om de hoek… 

Manipulatie van het individu is politieke topsport…

 

Blauw Bloed

 • Huwelijksperikelen bij een lid van het Koninklijk Huis. 
 • Bevlogen Maxima zal steeds vaker door talloze uitnodigingen in het buitenland vertoeven, waardoor Koning Alexander het bepaald zwaarder gaat krijgen met zijn koninklijke arbeid. Gelukkig worden er regelmatig feestelijke bijeenkomsten gegeven waar ook oude kennissen worden uitgenodigd… 
 • De jongste Nederlandse prinses bezorgt haar ouders hoofdbrekens door een vroege en creatieve pubertijd die zal aanbreken. Haar oudste zusje ontwikkelt een gedrevenheid voor actieve sporten en bewuste voeding van biologisch verantwoorde oorsprong. 
 • De Belgische prins Laurent gaat het nog bonter maken, er komt een voorstel om zijn staatstoelage in te trekken. 
 • De zoons van Van Vollenhoven komen op een wat aparte manier in het nieuws, maar in één aangekaart gevalletje krijgt het muisje een koninklijk staartje… 
 • Een zich herhalende stroom ‘Oranje berichten’ vanuit het buitenland verstoort de rust op Eikenhorst. Er dreigt een rel met kroontje te ontstaan. 
 • Prinses Gracia’s boodschap van genezijde betreft haar zorg dat conflicten binnen de familie worden opgelost en het voortbestaan van Monaco verzekerd zal zijn. 
 • Prins William moet goed op zijn gezondheid letten, het cholesterolgehalte binnen aanvaardbare grenzen houden en voldoende bewegen! 
 • Kidnapping Engels koningskind wordt op het nippertje voorkomen. 
 • Niemand had het ooit verwacht! Een echtpaar in het buitenland met blauwbloed en voorzien van een kroontje gaat scheiden! Het wordt het gesprek van de dag… Iedereen wil het fijne weten, maar de reden blijft in het duister gehuld.

 

De burger wordt in een chronische chaos gestort van halve waarheden en hele leugens… 

 

Maatschappij

 • Op papier gaan alle bevolkingsgroepen er op vooruit. Maar de run op voedselbanken wordt steeds groter en massaler. Er zal ook een kledingbank worden opgericht, omdat veel mensen niet eens meer nieuwe kleren kunnen kopen. Websites in tweede handskleding kunnen de vraag niet aan, het gaat storm lopen. ‘Nieuwe armen…’ zijn in aantocht. 
 • De ontwikkelingen in het kader van Metoo en Paradise Papers zullen uiteindelijk ontaarden in een grote chaos, waardoor hele en halve criminelen als een mol in de grond verdwijnen en zich onvindbaar maken. Zeker in juridische zin, de rechtsstaat wordt geweld aan gedaan, omdat iedereen zonder wettig overtuigende bewijzen aan de schandpaal wordt genageld. Dat levert grote mazen op in de wet om juridisch de dans te kunnen ontspringen. Het uiten van massale verdachtmakingen verzwakt een rechtsstaat en maakt deze kwetsbaar… Maar natuurlijk nooit je mond houden over aanranding, verkrachting, geen dag wachten, meteen aangifte doen… om de verdachte officieel aan te pakken! 
 • Explosie Rotterdamse haven, gevaarlijke stoffen komen vrij. 
 • Er gaan steeds meer stemmen klinken dat Friesland zich wil afscheiden van Nederland. 
 • In de begeleiding van psychiatrische patiënten vindt een grondige verschuiving plaats van het toedienen van elektroshocks naar een totaal nieuwe vorm. Een programma met een strakke, heldere en duidelijke structuur waarbij de humaniteit niet uit het oog wordt verloren. 
 • Er broeit een energietaks-opstand onder de burgers. Ondernemers en particulieren zoeken naar nieuwe belastingvrije wegen, Rusland gaat helpen en wordt een bondgenoot in de energiestrijd… 
 • In alle lagen van de maatschappij worden steeds meer ‘ontregelaars’ aangetroffen om het land te destabiliseren en te ontwrichten. Deze ontketenen polarisatie en bevorderen polarisatie. Omdat in troebel water het goed vissen is voor belanghebbenden… 

 

De Nederlander raakt steeds meer vrijheid kwijt, onbewust worden we ingepakt in een dwangbuis en spanlaken…

 

Diversen

 • Laten we wensen dat het terrorisme aan Nederland voorbij mag gaan, maar de realiteit laat anders zien. Bevolkingsgroepen komen scherp tegenover elkaar te staan door vuur en vlammen, gemobiliseerde militairen moeten rust brengen. Terroristische aanslagen veranderen, nieuwe methoden worden ontwikkeld en toegepast. Het leidt tot meer ontwrichting binnen de maatschappij. Terroristen gaan ondergronds. 
 • In de nabije toekomst zullen robots worden ingezet bij de parkeerdiensten, beveiliging, banken, wegenbouw, winkels, controle van dijken, verjagen van vogels op vliegvelden. Robots worden multi-inzetbaar en worden ook gebruikt bij het opsporen van drugs, stoffelijke overschotten, geld, mensen die naar het kruit van een vuurwapen ruiken. 
 • De (natuur)branden in de wereld hebben soms een andere achtergrond dan wordt aangenomen. 
 • Computers van banken worden massaal gehackt. Het Justitieel Incassobureau wordt platgelegd, zelfs de back-ups blijken geïnfecteerd te zijn met een gloednieuwe virusgeneratie. Deze ‘chips etende virussen’ veroveren op destructieve wijze de wereld, ze eten de computers van binnenuit op. 
 • Drones worden ingezet om criminelen 24/7 in de gaten te houden. 
 • Er worden plannen ontwikkeld om het DNA van elke Nederlander centraal te registreren. Binnen afzienbare tijd verdwijnt daarmee het Burgerservicenummer. De vraag is of al het DNA wel op legale wijze wordt verkregen? 
 • Onder andere door onthullingen van Paradise Papers zullen de rijken der aarden de hoofden bij elkaar gaan steken. Ze hebben plannen om een kunstmatig eiland te gaan bouwen ergens in de wereld en daar hun eigen bestuur en wetten te gaan regelen. 
 • Volgens nieuwe onderzoeken zorgt de combinatie suiker en melk in het voedingspatroon voor specifieke gezondheidsproblemen. 
 • Er wordt een onderhuidse waarschuwingschip ontwikkeld die mensen waarschuwt als ze: te veel eten, drinken, roken en andere ongezonde dingen doen. 
 • Er komen plannen aan het licht van personen die een ongezonde belangstelling aan de dag leggen voor kernreactors. 
 • Aardbevingen rond San Francisco in de USA, midden Italië, Balkan, Groningen. Het is de hoogste tijd dat de gaskranen in noord Nederland volledig worden dicht gedraaid teneinde hoogst ellendige gevolgen te voorkomen. De Friezen zullen solidair worden met de Groningers in verband met het instorten van hun huizen… Groningers samen met Friezen wil geen enkele ambtenaar tegen komen of welke brutale Piet dan ook…

 

Europese landen sluiten grenzen, nationalisme gaat de toon zetten…

 

 • Max Verstappen zal nadrukkelijk van zich laten horen behalve in woorden ook in daden. Een schorsing hangt boven zijn hoofd, er zijn krachten aan het werk om hem pootje te haken. Het is raadzaam dat hij een knoop in zijn tong legt, alles dat hij zegt zal tegen hem worden gebruikt. Als de jaloersheid op zijn talent, uit verschillende hoeken,  weer wat is afgezakt, wordt hij pijlsnel kampioen...  
 • Een giga grote meteoriet nadert de aarde op onheilspellende wijze, op het laatst valt deze in drie stukken uit elkaar. De aarde wordt voor een ramp gespaard. 
 • Er wordt nagedacht over een veiligere manier van schriftelijke communicatie. E-mails plus bijlagen worden volstrekt onbetrouwbaar. De internetdraak met vele koppen vermenigvuldigt zich volgens een wiskundige reeks; de maatschappelijk ontwrichtende inwerking valt bijna niet in te dammen. 
 • Een onbekende stam van een griepvirus trekt over de wereld, het is een erg gemene soort die kenmerken van de Spaanse griep heeft maar nog agressiever en gevaarlijk is voor alle leeftijden. 
 • Is er nog wat positiefs te melden? Ja…! Met een beetje geluk wordt het vanzelf 2019 want dat is al eeuwen zo… toch… en ondertussen houden we in 2018  met elkaar de moed er in, vervuld van erg veel… hoop!

 

      © Jan C. van der Heide

Hypnotherapeut, paragnost, coach

 

 
Wie is online
We hebben 27 gasten online
Radio Paravaria