Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

BlogBlog

AddThis Social Bookmark Button

 

29 september 2015

Jan C. van der Heide

Er was eens een man in Putten
die leek verdacht veel op Rutte
hij wendde te laat zijn steven
ging plat op z’n bek door Teeven
en besloot alvast te gaan vutten…

*********************************

Wat jammer is voor de vrede, dat tijdens de persoonlijke ontmoeting tussen Poetin en Obama, zij niet over hun eigen schaduw konden heen springen... Elkaar niet aankijken, niet toegewend zijn.... 'Grote mensen' blijken zich maar weer eens klein te kunnen gedragen, dat is verdrietig en bepaald geen goed voorbeeld in een verscheurde wereld. 

(Gelukkig zijn er ook positieve voorbeelden hoe het wel kan! DE PAUS! Gereformeerden, Calvinisten en atheïsten of mensen van welke signatuur dan ook kunnen zich koesteren aan zijn levend christendom en warme humaniteit. Opkomen voor de armen, gehandicapten, zieken en verdrietigen is de enige weg naar De Waarheid en Het Licht of hoe je ook ‘De Eeuwige Jachtvelden’, het Nirwana, De al of niet Geestelijke Verlichting omschrijven wilt. En mocht dood dood zijn, dan zullen we het ook nooit weten. Maar laten we in ieder geval een mooie aarde achter ons en hebben we anderen geholpen die dan weer een beetje verder kunnen…).   

 

Oegstgeest, 21 mei 2015

Jan C. van der Heide

Heeft u het ook aan uw kwabben?

We hebben het allemaal kunnen volgen. De opa-afperser van familie De Mol voelde zich zo ongelukkig in de gevangenis. Hij ging helemaal pips om de neus zien en de vette kilo’s dropen van hem af. Jazeker, van narigheid werd hij mager, heimwee vrat gulzig aan hem… En hij had ook heel zielig erg last van het feit dat hij een booswicht was. Vooral in de ogen van andere mensen. Voorts miste hij tot tranen toe geroerd zijn niet af- en uitgeperste kindertjes en kleinkinderen en natuurlijk zijn lieftallig vrouwtje… Boeh, boeh niemand houdt van mij, snotter, de snotter, snot…. achter de tralies. Tot overmaat van ramp ontdekte opa opeens dat hij misschien wel dement was. Je weet immers toch maar nooit als er kalk door je aderen gaat stromen. Dat speel je niet dat is echt, net zo echt als het afpersen van medemensen. Justitie vond het zo naar dat verkalkte opa zich zo ontheemd en verlaten voelde. Ze hebben hem met snotterzakdoek en al en wel per taxi van de gevangenis naar huis gebracht. Schattig & lief hè…!

De neuroloog Jansen met de achternaam van een vis…, ook zo’n geval. Hij stelde de meest vreselijke diagnoses bij zijn patiënten, allemaal ziektes die ze niet hadden. Een patiënt heeft zelfmoord gepleegd na de gefantaseerde Steurdiagnose, ze hing zich op in de badkamer. Het Openbaar Mysterie eist een gevangenisstraf van 6 jaar tegen de zenuwachtige neuroloog. Waarschijnlijk gaat deze kwestie ook met een sisser aflopen. En weet u hoe dat komt? Neuroloog Jansen heeft het aan zijn (hersen)kwabben volgens een verpleeghuisarts. Daarom kan hij er allemaal niets aan doen, begrijpt u. Ook voor deze veroordeelde wordt waarschijnlijk een taxi met chauffeur inclusief pet besteld om hem comfortabel van de gevangenis naar huis te brengen. Ja, wat wil je ook als je het aan je kwabben hebt…. Je moet toch wel op z’n minst seniel zijn om de ernst daarvan niet te begrijpen. Bijna een natuurwet, heb je het aan je kwabben dan hoor je gewoon thuis te zitten bij moeder de vrouw en dampende spruiten.

Alzheimer lijkt wel een besmettelijke ziekte onder de veroordeelde, gegoede burgers. Ik heb namelijk nog nooit gehoord van een veroordeelde timmerman die het aan zijn kwabben had en vervroegd vanuit de bak direct naar huis mocht per particulier chauffeur in een voort zoevende automobiel. En datzelfde geldt voor een metselaar of een employé bij de vuilnisdienst. Die blijven gezellig opgesloten met hun vermeende Alzheimer. Gewoon fijn blijven zitten waar je zit en wel in de bak vergezeld door je dementerende brein tot je straf er op zit…

Of ben ik nou gek door te denken dat er in Nederland bij justitie met twee maten wordt gemeten…. En fantaseer ik net zo als Steur, oh jeee, ik zal het toch niet aan mijn kwabben hebben…!

 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Oegstgeest, 13 maart 2015
© Jan C. van der Heide
 

KRUIDEN BUSKRUIT VOOR LICHAAM

Een Nederlandse Instantie met autoriteit als het over Waren en Voedsel gaat heeft een ernstige waarschuwing laten uitgaan. Kruidenpreparaten of combinaties van medicijnen en kruiden kunnen de gezondheid ernstig schaden! Met name St. Janskruid kan gevaarlijk zijn. Het kan je weerstand aantasten, medicijnen kunnen sterker gaan werken, je kunt er bloedingen van krijgen, schimmel en andere infecties nemen toe, trombose, medicijnen tegen kanker helpen niet meer of minder…

Dus beste lezer bij het kokkerellen de volgende gewassen niet meer gebruiken: bieslook, peterselie, selderie, maggiplant, venkel, rozemarijn, knoflook, uien, kruidjeroermeniet, basilicum. Nu we toch zo lekker bezig zijn met de kruidige gevarenlijst, neem liever geen prei meer dat stinkt verdacht veel naar ui. Je weet het maar nooit, voorkomen is beter dan genezen, nietwaar. Spinazie vertrouw ik ook al niet want dat lijkt een beetje op kruiden al is het in de verte… Ik zal het maar schaamteloos recht voor zijn raap zeggen: ‘Ik vind de kleur van spinazie een beetje verdacht…’. Of vindt u dat wat overdreven van me?

Zullen we ons maar gedragen of we blond zijn, doen net of we het buskruit niet hebben uitgevonden en blijven ons intussen gezellig klem eten aan kruiden. Want wij weten slim met zijn allen dat de chemische industrie in wezen alle kruiden (inclusief homeopathische middelen, phytotherapie) haat, want er valt niets aan te verdienen. Via onze moestuin snoepen we onze kruidige gezondheid goedkoop naar binnen. De chemie heeft liever dat we dure tabletten kopen waarvan we doodziek worden en op zijn minst kunnen genieten van 1, 2 of een reeks bijwerkingen….

Mijn devies: LEEF GEVAARLIJK! Steek de lont in het kruitvat, smikkel lekker door van peterselie en andere kruidige preparaten. We laten ons door de chemische industrie niet in de maling nemen of door een deftige autoriteit in waren. Je kunt je kind om een onschuldig voorbeeld te noemen beter een beetje St. Janskruid geven of Valeriaan dan Retalin. De Romeinen gebruikten al Valeriaan, het stinkt wel een beetje naar kattenpis, maar daar heeft de chemische industrie vast wel een oplossing voor.

 
***********************
 
Oegstgeest, 10 maart 2015
© Jan C. van der Heide
 
Niet om de zaak 'op stelten' te zetten, maar in de krochten van mijn geest vond ik een:
Nieuw werkwoord: opteeven. Synoniem voor opduvelen, in de volksmond; oplazeren. Er wordt ook wel gezegd als iemand met de staart tussen de benen plotseling vertrekt: teeven is opgetiefd. Een correcte vervoeging van opteeven is: ik teef op, jij teeft op, wij teeven op en hij is opgeteefd. In het Vlaamse taalgebied wordt met teeven ook wel een bonnetje, printscreen of schotelvod, vaatdoek, schijterd, schijtlaars bedoeld maar dat is het net niet en wordt ook niet erkend bij de Unie van Open Taalgebruik. De verklaring ‘teeven’ heeft wel vlak naast het woord schotelvod gelegen. In de beeldspraak van: ‘hij gooide het schotelvod in de ring’ komt het meest in de buurt van de handdoek in de ring gooien volgens het ABN (niet te verwarren met die bank van vroeger). Als u nog een DOS-computer heeft met het goede programma kunt u de correcte uitleg ervan lezen. En zolang dat niet zo is: opteeven: boeren, burgers, buitenlui, Tweede Kamer, volksvertegenwoordiging…, krijg het lazarus maar met je vervelende gevraag: als het me allemaal te heet onder de voeten wordt is het een kwestie van: ik teef/ tief op….!
© Jan C. van der Heide
 
Wie is online
We hebben 25 gasten online
Radio Paravaria