Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

Nieuwsbrief

AddThis Social Bookmark Button

Beste nieuwsbrieflezers,

Vanaf de begintijd heb ik er al een heel naar gevoel over gehad, de Nederlandse kerncentrale in Zeeland. Regelmatig heb ik er op mijn manier over geschreven en gepraat. Maar ja, een eenvoudige burger is niet meer dan een mug met een roeptoeter als het over belangrijke zaken gaat. Het enige dat je kunt doen, is niet zwijgen… Vandaar deze nieuwsbrief. Als die ene mug aanzwelt tot een wolk muggen, dat helpt zeker. Vandaar dat ik u schrijf over de volgende vraag: 

KERNCENTRALE BORSSELE STAAT BOL

VAN HAARSCHEURTJES EN HET

REACTORVAT BARST ER VAN?

In België worden de reactorvaten van de stilgelegde kerncentrales bij Doel en Tihange zeer nauwkeurig onderzocht op haarscheurtjes. De fabrikant van deze reactorvaten heeft een zelfde generatie van deze kerncentrale gebouwd bij Borssele.

De gemeenteraad van Gent heeft de Nederlandse staat op zeer fatsoenlijke wijze gevraagd of ze alsjeblieft ook de kerncentrale in Borssele willen stilleggen om de reactorvaten te controleren op haarscheurtjes.

De kerncentrale in Borssele meldt, dat onderzoek naar haarscheurtjes niet nodig is, omdat de Nederlandse reactorvaten van een ander staal zijn gefabriceerd dan de Belgische. Wat koopt het publiek voor een dergelijke vorm van eerlijkheid? Of is het een prijswinnend staaltje van volksverlakkerij? Het is waar, het is geen leugen, feitelijk klopt het namelijk… Het staal is anders. Ik ben geen chemicus, maar zelfs een kind weet dat staal altijd anders is in kwaliteit…. Nooit hetzelfde of honderd procent voorspelbaar van samenstelling. Dat komt onder andere door de wervelingen van gassen in de hoogovens. Juridisch gezien hebben ze dus in Borssele gelijk, een kwestie van ‘ander staal’, maar wat heeft het publiek aan dergelijk gelijk? Helemaal niks en wel op het moment als een reactorvat letterlijk barst van de haarscheurtjes… De fatsoenlijke Belgen gaan tenminste hoog intelligent, preventief te werk.

De kerncentrale Borssele moet gewoon de centrale stilleggen en net zo als in België de reactorvaten extra controleren op haarscheurtjes.

Via internet zal ik nooit of te nimmer een oproep doen om ergens met zijn allen naar toe te gaan, want aan Haren kunnen we zien wat er dan gebeurt. En dat is bepaald de bedoeling niet…, afzichtelijk geweld en vernieling. Alhoewel als er wèl haarscheurtjes in de reactorvaten van de kerncentrale in Borssele zitten is de ramp duizenden malen en wel volgens een wiskundige reeks groter dan in Haren. Japan gaat niet voor niets alle kerncentrales sluiten!

Voor ik het vergeet, België heel hartelijk dank voor jullie advies en wijze raadgeving om Nederland uit de droom te helpen. Precies op tijd om de put.. (u weet wel), voordat het kalf verdronken is…

Opmerkelijk overigens dat een dergelijk controleadvies moet komen van een gemeenteraad uit het buitenland. Zit de verantwoordelijke gemeenteraad van Borssele te dutten of wachten ze tot de Nederlandse Tsjernobylklap ze wakker schudt? Een ding is zeker dan hoeft de put niet meer gedempt te worden en zal er meer dan een kalf verdrinken, een hele generatie, onschuldige mannen, vrouwen, kinderen en alles dat leeft wordt dan geslachtofferd in een bodemloze put van ellende…

 En wat ik in het begin al zei, laten we ons gedragen als een grote wolk, een doordrammende kudde muggen met een horzelinborst. Alles geweldloos vanzelfsprekend! Maar laten we de verantwoordelijke personen fluweelzacht maar hinderlijk op de huid blijven zitten. De kernreactorvaten moeten extra worden gecontroleerd op haarscheurtjes…, anders verscheuren we de toekomst, met als enige erfenis voor de (kinds)kinderen de toekomstshock van een doodse straling..

 Beste nieuwsbrieflezers, u zult zeggen in bovenstaande tekst zit ‘geen woord Chinees’. Dat klopt, gevoelsmatig als paragnost, koffiedikkijker heb ik me zoals eerder gezegd altijd enorme zorgen gemaakt om Borssele. En het lijkt net of het steeds dichterbij komt…, nare beelden, visioenen die je beter in een nachtmerrie kunt hebben dan dat dromen werkelijkheid worden.

 Als u het een vervelend onderwerp vindt? Ter geruststelling een koffiedikkijker, helderziende ziet het vaak niet zo helder. Zit er vaak naast, fantaseert waarschijnlijk of is lid van de zweefclub. Dan gewoon overgaan tot de orde van de dag. Maar als u zich als een mug met straalmotor wilt gedragen, laat Borssele weten dat ze de mogelijke haarscheutjes moeten onderzoeken...

JCvdH

 

 

 

 

 

 
Wie is online
We hebben 43 gasten online
Radio Paravaria