Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home

GENEESKUNST

AddThis Social Bookmark Button

aOmslag Geneeskunst

Pas verschenen het boek:

GENEESKUNST?
blijspel in vier bedrijven
 
Auteur: Dr. Henk Tjong Tjin Tai
Chirurg n.p./ Arts-acupuncturist
 
NUR: 860
ISBN: 978.90.819479.0.9

Prijs: € 19,50

Uitgeverij Pagode

Distributie/ Druk: www.pumbo.nl

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

GENEESKUNST? - blijspel in vier bedrijven, een opmerkelijk boek waarin de chirurg/ arts Henk Tjong o.a. zijn eigen lijdensweg in het reguliere, medische circuit beschrijft. Men wilde zijn dikke darm in z’n geheel verwijderen in plaats van een darmpoliepje. Dr. Tjong eiste echter dat alleen het darmpoliepje werd verwijderd en niet zijn dikke darm. Door zijn medische kennis en zijn eigen juiste diagnose kan Dr. Tjong het allemaal nog navertellen.

De behandelend artsen Dr. Oen, Prof. Dr. Onno Zel, Drs. Ana Nas, Dr. Tranendal zijn voor het Regionaal Medisch Tuchtcollege en het Centraal Medisch Tuchtcollege gedaagd. Helaas zijn ze niet veroordeeld.

Maar zoals wij inmiddels allemaal weten verdwijnen 9 van de 10 medische tuchtrechtzaken op nonchalante wijze in het ronde archief (prullenbak) of worden minzaam niet ontvankelijk verklaard.

Dr. Tjong heeft ook het geval over Prof. Dr. H. beschreven in het hoofdstuk ‘Ik ben de arts..’. Deze specialist is wèl door het Medisch Tuchtcollege veroordeeld en kreeg ook ruimschoots aandacht in de kolommen van het Nederlandse Juristenblad. Inclusief de ongezouten mening van een oud-rechter.

Heel verhelderend zoals chirurg Henk onverbloemd over collegae schrijft. Hier en daar is de inhoud, onvervalste, medische horror. Niet dat er allemaal verhalen in het boek staan in de sfeer van Prof. Dr. H., de beruchte, Breukelense arts, Dr. O. of Dr. Men Gele, dat niet. Alhoewel? Dr. Oen, Dr. Onno Zel, Drs. Ana Nas, Prof. Dr. H. en Dr. Tranendal moeten we bepaald niet als voorbeeld nemen voor de gehele medische stand. Ze zijn geen sieraad te noemen of te beschouwen als de kroonjuwelen van deze beroepsgroep.

Dr. Tjong houdt de redelijkheid ook zeer goed in het oog als hij schrijft: ‘Iedereen maakt fouten, zeker in ons beroep. Als oud-chirurg ben ik dat als geen ander bewust’.

Hij maakt een onderscheid tussen ongelukken, complicaties en soms onvoorziene fouten aan de ene kant. En grove fouten aan de andere kant.. uit: nalatigheid, gemakzucht, slordigheid, gebrek aan aandacht. En dàt is onvergeeflijk, onherstelbare fouten in wezen ontstaan door gebrek aan liefde en respect voor de medemens!

Klachten van patiënten en nabestaanden, worden dikwijls niet serieus genomen. De chirurg/ arts Dr. Tjong geeft al die wanhopig ‘roependen in de woestijn’ een keiharde en welluidende stem…! Op sommige plaatsen gekenmerkt door een vlijmscherpe analyse, de taal van een chirurg/ arts uit het reguliere circuit zelf…! Laten we hopen dat de 10 procent (volgens raming van Tjong) in de medische, reguliere wereld die er met de pet naar gooit, zich aangesproken zal voelen..

GENEESKUNST? – blijspel in vier bedrijven, niet een boek waarvan je vrolijk wordt. Zonder rillingen die over je rug lopen valt het niet te lezen. Je blijft gevangen in een ijzeren en ijzige huivering… Het blijkt erger te spoken in de spelonken van de medische wereld dan je denkt.. Chirurg/ arts Dr. Tjong doet er een duidelijk boekje over open…

JCVDH

 

 
Wie is online
We hebben 45 gasten online
Radio Paravaria