Geestelijke problemen heb ik...
Geestelijke problemen heb ik...
 
Wat belangrijk is in het leven...
Wat belangrijk is in het leven...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Maagd
Zon in Maagd
17 Graden
Kreeft
Maan in Kreeft
3 Graden
Laatste kwartier
Laatste kwartier
22 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home Chinese Horoscoop 2018

Chinese Horoscoop 2018

AddThis Social Bookmark Button
CHINESE HOROSCOOP 2018
 
DE RAT
1936/ 1948/ 1960/ 1972/ 1984/ 1996/ 2008
 
 
Liefde
Onstuimige liefde zal je gelukkige lot zijn, dat kan in een bestaande of een nieuwe relatie zijn. Een liefde uit het grijze verleden is je nooit vergeten en probeert via de sociale media enig roet in het eten te gooien. Geef het geen aandacht… Dit donderwolkje vol frustratie lost vanzelf op, omdat Het Licht het altijd wint van enig duister. Het is natuurlijk best begrijpelijk dat die persoon nog steeds erg veel van je houdt en je maar niet kan vergeten. Je bent immers een bijzonder en goed mens, waarvan schoonmoeders alleen maar kunnen dromen ooit een dergelijk exemplaar te kunnen inlijven bij de familie… Niet naast je schoenen gaan lopen Rat, dat is al te parmantig. Want zelfs jij Ratje hebt een klein weeffoutje in je karakter, je hebt de neiging om wat ijdel te zijn nietwaar… Leg de nadruk maar op het laatste woord van voorgaand zinnetje…, dat voelt beter. Uiteindelijk ben je immers vrijwel volmaakt, weten mensen die je kennen...
 
Geld
Soms lijkt het wel of je zelf een gelddrukkerijtje hebt, stapels bankbiljetten zitten in je portefeuille en stapelen zich op, ja en ook op verschillende spaarrekeningen. En als dat stapeleffect nog niet aan de orde is? Het zal gebeuren in het nabije verschiet… Lekker ruim in de slappe was zitten en royaal van het bestaan genieten…
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Op zakelijk gebied niet overmoedig worden. Je ego niet te veel ‘bemesten’ waardoor je ego kamervullend wordt. In China zeggen we vaak in dergelijke gevallen: ‘Beter de inborst van een vlieg, dan de bezieling van een windei’.
 
In je woning moet wel het één en ander worden gestoft en geschrobd, logisch je hebt het zo druk gehad met andere zaken. Lekker poetsen kan ook erg ontspannend zijn of afstoffen. Probeer het maar uit…, je kunt natuurlijk ook altijd nog bij het afstoffen, de stofzuiger op blazen zetten…
 
*********
 
DE DRAAK
1928/ 1940/ 1952/ 1964/ 1976/ 1988/ 2000/2012
 
Liefde
Vooral de oudere Draken zullen hun geluk vinden in de liefde. Het begint met schouwburgbezoek en zal romantisch eindigen met een dinertje voor twee, ja, ja bij kaarslicht.
De Draken met jonge kinderen lopen een grote kans dat ze aan ‘een tweede leg’ beginnen. Alles erg voorzichtig aanpakken en niet onnodig op tenen gaan staan. In China fluisteren we vaak, omdat het hardop zeggen als onbeleefd wordt ervaren: ‘Als de jongen nog niet uitvliegen, kan je het beste uit vertrouwde pot blijven snavelen…’. Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. Maar genoeg hierover, zedenpreken zet geen zoden aan de dijk. Iedereen richt zijn eigen leven maar in zoals het goed dunkt. En dat geldt voor de Draak zeker, jong en oud, bepalen graag hun eigen weg. Daar krijgen ze in het komende jaar alle kansen voor. Ze hoeven echt niet op te passen voor beren op hun weg, want die zijn er niet. Ook geen kleine beertjes. Een collega op het werk, is wel aan het stoelpoten zagen. Maar gelukkig is de zaag erg bot, het zagen duurt lang genoeg en precies in die tijd heb je promotie gemaakt. 'In het jaar (2018) van de Hond' staat alles voor de Draak in teken van geluk hebben…
 
Geld
Virtueel geld kan je veel gaan opleveren. Maar niet je laatste centjes erin stoppen, want je moet ook nog leven of de wasmachine gaat net kapot. Probeer zoveel mogelijk een appeltje voor de dorst bij elkaar te sparen, maar alles op een verantwoorde manier. Een sterveling moet zich nooit laten bepalen door hebzucht, want dan eindigt iemand op een schoen en een slof.
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
 
Draken met kinderen. De jongste lijkt wat apart, dat is ook zo… Het is bepaald geen grijze muis, wel erg consequent opvoeden. Ja, je raadt het al anders wordt het een… draak… Dit natuurlijk in overdrachtelijke zin van het woord bedoeld. Adviezen hebben we verder niet, want adviezen zijn er immers om in de wind te slaan…, toch….
 
*********
 
DE AAP
 1932/ 1944/ 1956/ 1968/ 1980/ 1992/ 2004/ 2016
 
Liefde
Een jeugdliefde kan menige Aap maar moeilijk vergeten. Onbewust zijn ze altijd aan het zoeken en hopen die persoon ooit nog eens ergens tegen te komen.
 
Als je inmiddels al een gezin hebt, zelfs in je dromen komt je grote liefde uit je vlegeljaren voor en dat zegt toch wel wat….
 
 De jonge Apen zitten anders in elkaar, ze zijn veel meer naturel en losser in contacten, ze wisselen net zo makkelijk van partner als van jas. Maar als ze hun echte liefde zijn tegen gekomen, ja dan worden ze zelfs bezitterig. Een forse vleug jaloezie komt soms naar boven.
 
Bejaarde Apen weten op liefdesgebied nog steeds van wanten, laat ze maar schuiven, ook in bejaardenoorden. Dus als je een Aap tegenkomt, oppassen voor hun charme, voordat je het weet word je ingepakt met boter en suiker.
 
Over het geheel genomen wordt het een best jaar voor de liefde en dat geldt voor de Aap, van jong tot oud.
 
Geld
Verstandig is het als de Aap een ouderwets schriftje koopt. Op de linker bladzijde de inkomsten zetten en op de rechter de uitgaven. Want oh, oh… soms weet de Aap het verschil niet tussen links of rechts, debet en credit. Sterker, hun linkerhand weet soms niet wat de rechter doet als het over geld gaat. Vooral bewust worden van wat je ontvangt en wat je uitgeeft. Sommige Apen zijn met een gat in hun hand geboren, wij in China vinden dat niet erg en zeggen dan: ‘Wij wensen u een groot gat in uw hand toe als u er maar een grote spaarpot onder zet…’.
 
Wat een wijsheid, er is daar niet voor niets al 7000 jaar cultuur en wel omdat ze weten hoe ze gaten moeten dichten.
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
De tijd is aangebroken om te gaan ‘stekken’ zeggen wij in China… Jazeker, een gezinnetje stichten, met alles erop en eraan; huisje, boompje, beestje, inclusief slingers, bloesemtak, theetje zonder suiker wel met honing, en omdat er dagelijks wel iets te vieren is, een rijstwijntje om te proosten.
 
Een eigen bedrijf beginnen behoort ook tot de mogelijkheden. De Aap is succesvol in zaken en dat kan op elk gebied liggen. Bij de start van je eigen bedrijf leg je misschien wel de eerste steen van een multinational.
 
 *********
 
 DE BUFFEL
 1925/ 1937/ 1949/ 1961/ 1973/ 1985/ 1997/2009
 
Liefde
De Buffel gaat het helemaal maken op liefdesgebied. Of ze zijn al jaren getrouwd met hun grote liefde. De jonge Buffels kunnen zelfs kiezen uit diverse, prachtige personen. De Buffel is erg geliefd in de relatiemarkt, iedereen wil wel een persoonlijke verbintenis met ze aangaan. Begrijpelijk, de Buffel heeft een prima persoonlijkheid, is vlijtig, eerlijk en liefdevol.
Maar een Buffel kan soms wat twijfelen en zich afvragen of hij/ zij wel de goede keuze heeft gemaakt. Als je kiest of hebt gekozen, niet verder denken. Luister altijd goed naar je intuïtie voordat je definitieve beslissingen neemt.
 
Geld
Soms krijg je weleens het idee dat een Buffel een geldboompje in de tuin of op het balkon heeft staan. Als de kas leeg raakt weet de Buffel hem weer te vullen… Het moet ook gezegd, de Buffel kan zuinig zijn. Dat zit een beetje in de genen, opa-zaliger was ook een zuinig man. We weten wel dat gierigheid erfelijk is, zuinigheid is waarschijnlijk ook overerfbaar. Altijd prettig want dat behoedt iemand van dwaze stappen. Met geld is het altijd belangrijk dat je nooit verder probeert te springen dan je polsstok lang is…
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Uit verre oorden zal een positief bericht je bereiken. Je zult in kennis worden gesteld van belangrijke feiten via een ouderwetse brief voorzien van een echte postzegel.
 Achterklap van de koude kant kan erg hardnekkige vormen aannemen. Geen aandacht geven aan een kudde brullende muizen. Er is sprake van enige afgunst op de rijken in de familie. Daarom heeft de Buffel ook regelmatig last van jaloezie, ze doen het goed in de wereld.
 
*********
 
DE SLANG
1929/ 1941/ 1953/ 1965/ 1977/ 1989/ 2001/ 2013
 
Liefde
Op liefdesgebied heeft De Slang de neiging om eerst royaal de tijd te nemen om rond te kijken. Daarna besluiten ze dan toch nog vaak wat langer vrijgezel te blijven. Samenwonen kan immers altijd nog en trouwen komt nog wel eens op een keer, misschien, je weet nooit…Op relatiegebied houden ze alles wat in het vage. De Slang is wat je noemt een vrije vogel, de wens om ongebonden te zijn zit diepgeworteld.
Maar er komt een dag dat De Slang helemaal gevangen wordt door de diepste gevoelens van liefde. Ze lijken dan wel door een toverstafje aangeraakt te zijn. En maken opeens veel werk van trouwen. De achtergrond hiervan is dat ze veel te bang zijn om hun grote liefde kwijt te raken aan een ander. Dat zou een gitzwarte dag zijn voor De Slang.
 
De Slang is heel romantisch, helemaal als ze de ware hebben ontmoet. Ze kussen nog net niet de grond waar hun geliefde loopt. Ja, deze info lijkt wel uit een sprookje te komen, maar het is de keiharde realiteit inzake romantiek als het over De Slang gaat. Precies..., Buffels, Ratten, Tijger sla daarom een Slang aan de haak…, vast en zeker worden dan op zijn minst je voeten gekust. Een toekomst van melk en honing is verzekerd, en wel tot in het bejaardenoord aan toe.
 
Geld
De Slang heeft sparen tot een kunstvorm verheven. Zelfs het kleinste muntje verdwijnt met gezwinde spoed in het spaarzwijn. En bij alles roepen ze als ze voor iets moeten betalen: ‘Ja, ik ben ezeltje strek je niet…’.
 
Al het vergaarde geld gebruiken ze dan meestal om op grootse wijze te gokken en raken alles weer kwijt. Dat is wel jammer. En dan breekt vaak de tijd aan om de creditcard te gaan plunderen. Maar het wonderlijke van alles is, het zijn meestal de Slangen die ergens een hoofdprijs winnen en ja, dan… kan het potverteren weer lekker en ongeremd doorgaan. De geluksvogels…
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Op studie-, banengebied verloopt alles gestroomlijnd. De Slang werkt en studeert hard. Ze willen graag de beste zijn en dat is natuurlijk een belangrijke stimulans om wat te bereiken.
 
Op milieugebied zijn ze niet altijd verantwoord in hun opmerkingen. Als ze de liefde van hun leven hebben gevonden, roepen ze tegen alles en iedereen die het horen wil: ‘Ik wil een hok vol kinderen hebben…’.
 
Ja, en al die kindertjes vervuilen de wereld weer met hun autopeds, Playstations en er is al zoveel mestoverschot. En al die luiers, er zijn reeds zoveel oudjes die Pampers nodig hebben. Maar goed…, De Slang houdt soms wat van grootspraak en overdrijven. Als het puntje bij paaltje komt, in de praktijk van het leven wordt de komst van kindertjes steeds weer uitgesteld. Ja, en dan is het een kwestie van uitstel komt afstel… De carrière blijkt voor te gaan! Op vele fronten en niveaus blijkt De Slang een steentje bij te dragen aan mens & wereld en niet aan de vervuiling….
 
 *********
 
DE HAAN
1933/ 1945/ 1957/ 1969/ 1981/ 1993/ 2005/ 2017
 
Liefde
De Haan is lekker bezig, experimenteren op liefdesgebied! Aan jezelf twijfelen? Waarom, je bent goed zoals je bent. Je overhaast storten in een huwelijk of een andere relatie met papieren onderbouwen? Dat kan altijd nog. Neem voor alles de tijd, dat is het beste. Rustig aan elkaar wennen en bescheiden of onbehouwen inclusief ongeremd snuffelen. In China zeggen we niet voor niets: ‘Doe als een hond, snuffel uitvoerig en intens… het is beter dan een roze bril opzetten…’.
De natuur zal dan altijd zijn goede verloop hebben en de engelen staan je immer terzijde.
 
Bovenstaande tip op liefdesgebied, ‘snuif de lucht van iemand op’ is altijd handig. Behalve de Haan kan ook Slang, Buffel, Tijger of wie dan ook er hun voordeel mee doen. Het kan teleurstelling op het gebied van de liefde voorkomen.
 
Geld
‘Het slijk der aarde’, de Haan lust er wel pap van. Het stroomt net zo makkelijk de kas in als er weer uit…! Misschien toch wat vaker er een verzameling van proberen te maken, papiergeld sparen of munten! Dan heb je er nooit meer gebrek aan, fijn als de vaatwasser stuk is, de tv, de auto, de droger of alles tegelijk kapot gaat volgens de wet van Murphy. Want het is bij de Haan bepaald niet zo dat ‘De duivel op de grote hoop schijt…’. De Haan moet keihard werken voor zijn geld en dat blijft het hele jaar zo…! Maar gelukkig, de Haan is niet vies van werken…, ze zijn vlijtig.
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Je bent je vaak te veel aan het afremmen Haan. Haal eruit wat er allemaal in zit. Je denkt regelmatig dat een ander beter is dan jij. Dat is helemaal niet waar, je bent een kanjer maar je beseft het zelf niet altijd. Gewoon nu mee beginnen en zacht in jezelf zeggen: ‘Ik ben een kanjer…, ik ben een kanjer…’. Het wordt dan een dubbel vet jaar op werk- en persoonlijk gebied.
Iedereen houdt van de Haan, ze kunnen zo ontwapenend zijn, bijna kinderlijk in hun simpele eenvoud. En de Haan is in de regel erg optimistisch ingesteld. Ze hebben bijna altijd een gezellige sfeer om zich heen. Het is prettig gezelschap en ze doen nooit moeilijk.
 
 *********
 
DE TIJGER
1926/ 1938/ 1950/ 1962/ 1974/ 1986/ 1998/2010
 
Liefde
Met de liefde zit het helemaal goed in het Chinese Nieuwjaar met de Tijger. Bestaande liefde wordt voortgezet en verdiept zich. De jeugdige Tijger komt zijn Tweelingziel tegen en ze worden samen stokoud na een lang en gelukkig leven. Ja, met zoveel liefde is het bestaan een levenslang feest. Ben je je grote liefde nog niet tegen gekomen, niet wanhopen. De liefde komt dan nog in je leven… Ben je ongelukkig getrouwd, koop een leuke hond. Bij het uitlaten kom je dan vast een aardige praat-/hondenvriend(in) tegen of nog beter een genderneutrale figuur met vrolijke inborst en liefde voor honden...
Het voordeel van genderneutrale vrienden, dat scheelt weer veel schele ogen als je thuiskomt van de hond en jezelf uitlaten…
 
Geld
Je verdient je geld als water, dus dat loopt lekker. Geef het niet te veel aan ‘onnutte’ zaken uit. Verwen je partner met je overvloed of je zelf met zinvolle dingen. Als je officieel getrouwd bent? Geef je wederhelft een mooie stofzuiger of iets anders dat ze/ hij ook erg leuk vindt…, fijn vertroetelen met een huishoudelijk apparaat daar gaat immers niets boven. Geld moet immers rollen nietwaar…. We maken verder maar geen woorden vuil over geld, gewoon die woorden en zinnetjes opzuigen met de nieuwe stofzuiger, want het onderwerp ‘geld’ leidt meestal toch maar tot stof voor een naar gesprek of regelrechte ruzie….
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Tijger je hebt af en toe het gevoel dat je het bovenmatig met jezelf hebt getroffen… En dat is ook zo! Fijn dat je zo blij bent met jezelf. Hoe gelukkig een ander met je is, kan je natuurlijk altijd nog eens een keer navragen, ergens dit jaar of niet. Een mens moet nu eenmaal prioriteiten stellen. Sommige dingen zijn zonde van de tijd om er bij stil te staan. De Tijger weet van nature heel goed hoofd- van bijzaken te onderscheiden.
Het zijn verder, echte heersers, die een grote mond hebben maar u raadt het al… een klein… hartje… Altijd fijn om dat te weten, het maakt dingen minder erg, waar of niet of is het enige woord hierop ‘nietwaar…?’
 
 *********
 
HET PAARD
1930/ 1942/ 1954/ 1966/ 1978/ 1990/ 2002/ 2014
 
Liefde
Het Paard houdt niet van ‘kalveren liefde’. Hun echte liefde moet uitgebalanceerd, volgroeid aanvoelen, geen spoor van kinderachtigheid vertonen. Volwassenen die zich gedragen als verliefde kinderen daar zijn ze wars van, is de heldere invalshoek van het Paard.
 
De Paarden, het zijn realisten ook in de liefde. Soms is het best jammer dat ze al zo jong afscheid hebben genomen van een zekere romantiek inclusief rozengeur en maneschijn.
Maar, ze zijn er zelf heel gelukkig mee, met hun wat zakelijke vorm van liefde en dat is heel fijn in de relatie. Het is wederzijds. Iedereen is gelukkig met een Paard. Maar eerlijkheidshalve, de andere helft moet vaak eerst wel erg wennen aan het paardengebit of de andere in het oog lopende kenmerken van het Paard. Het Paard onderscheidt zich van anderen, met dikke bossen haar, grote wat uitstaande oorschelpen. Maar iedereen weet, een Paard is zo lief en dat maakt veel goed.
 
Het Paard hoeft zich nooit zorgen te maken om liefde, het komt royaal voor op hun levenspad en wel tot op hoge leeftijd.
 
Geld
Over geld kunnen we kort zijn. Bedenk altijd, geld kan je niet eten…! Je kunt geld ook niet meenemen naar de wereld der geesten. Daarom geef weg van je rijkdom. En het grappige van het Paardengeld is, als je het weggeeft zal het zich vermeerderen wat er binnen komt… Eigenlijk mogen we dat niet verklappen, maar is altijd leuk om te weten…, het levert winst op.
 
Heerlijk Paard, je zult altijd zwemmen in je geldje… En mocht dat nog niet helemaal zo zijn, het gaat komen, altijd positief en optimistisch blijven… en natuurlijk immer blijven hopen.
 
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
De vreugde van bereikte doelen op maatschappelijk en privéterrein zal groot zijn. Je zult lauweren oogsten Paard.
We mogen niet te veel tipjes van de sluier oplichten, anders is het verrassingselement weg en dat is niet de bedoeling. Je moet van alles volop spontaan kunnen genieten als het zo ver is. Iedereen wil vrienden met je worden, begrijp je wat er dan aan de hand is….? Juist, dat is de reden… en om de aardige persoon die jij bent natuurlijk, Paard.
 
 *********
 
DE HOND
1934/ 1946/ 1958/ 1970/ 1982/ 1994/ 2006
Liefde
De liefde zal je niet meer loslaten. Het blijft aan je plakken Hond, ja die ene… die gaat je leven tot de nok vullen met liefdevolle warmte. Ja, wat mooi is het toch allemaal gegaan, de engelen hebben alles gestuurd. Dit kan je geen toeval meer noemen, zoals jullie elkaar bijna letterlijk in de armen zijn gevallen. Gelukkig zijn jullie nooit eerder verslaafd geweest, maar zijn het toch geworden…, verslaafd aan elkaar! De enige heerlijke, dynamische en harmonische verslaving vol aards en subtiel genieten.
 
Geld
Je bent erg gelukkig in het beleggen in aandelen. Maar het blijft gokken, daar altijd bij stil staan. De kans is groot dat je spaargeld, een fortuin gaat verdubbelen. Niet overmoedig worden, want voor je het weet zit je op zwart zaad en dat zit niet lekker...
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
De Hond zal met allerlei verrassende situaties in aanraking komen. Soms lijkt het niet helemaal goed te verlopen, maar uiteindelijk komt alles toch op zijn pootjes terecht. Ja, en het levert zelfs voordelen op.
 
Uit een ver verleden probeert iemand je nog een oor aan te naaien. Je hebt het allemaal goed op tijd in de gaten en kan je die persoon op gepaste wijze de oren wassen, gelukkig doe je dat niet hardhandig. Je houdt altijd de eer aan jezelf en dat is erg verstandig en handig.
 
 *********
 
HET KONIJN
 1927/ 1939/ 1951/ 1963/ 1975/ 1987/ 1999/2011
 
Liefde
Het Konijn zal ruim slagen in de liefde. Je keuze is meer dan goed te noemen, menigeen zou graag zo’n parel als kroonjuweel willen koesteren. In de relatie gaan jullie helemaal in elkaar op, het is wat je noemt het betere genieten.
 
Alles leuk, alles zonder wanklank, iedereen blij en wel in de ganse familie. En dat mag wel in de krant, want er zijn toch een aantal stevige, schimmelige zuurpruimen bij. Die altijd wat op iemand aan te merken hebben… Spreek de voorletter van de naam wie we bedoelen maar zachtjes uit, we roepen dan meteen keihard ‘ja…, die is het…, die bedoelen we….’.
 
Maar het geheel is intens gelukkig, er is nergens een wanklank te bespeuren of op welke manier dan ook te horen. Iedereen is gecharmeerd van je keuze!
 
 Het worden prijswinnende wittebroodsweken, want er zal worden getrouwd, jazeker… En een hele sleep puntgave kindertjes zullen na verloop van tijd het licht zien. Slimme telgjes, die nooit ontsierende jeugdpuistjes krijgen en hun melkgebitjes snel wisselen, waardoor ze niet wekenlang van die vervelende, gapende fietsenrekjes in hun mondjes hebben…
 
Je begrijpt Konijn, de liefde hebben we over een wat ruime periode bekeken…, ziet er prima uit op de langere termijn. Eerst misschien nog door wat zure appeltjes heen bijten. Niet schrikken als de liefde in een relatie verdampt, dan even het bovenstaande stukje herlezen. Uiteindelijk wordt dat je toekomst en mochten we ons vergissen dan heeft het in ieder geval en op z’n minst met een volgend leven te maken… En dat is natuurlijk ook een hele geruststelling, nietwaar…
 
 
Geld
Als je te graag geld wilt hebben, indien je te veel en krampachtig op je centen zit, of als je ronduit gierig bent…, ja dan krijg je geen..., sterker... nooit… geld… In China is de gevleugelde uitdrukking: ‘Geld is als bevroren water dat een gierigaard ‘s zomers in een vergiet denkt te kunnen bewaren…’.
 
爱意味着快乐 het voorgaande, Chinese zinnetje is waarschijnlijk niet helemaal goed vertaald. Maar het is een erg oud Chinees gezegde en lastig om te zetten in hedendaagse taal, maar benadert wel de diepste bedoeling van de duizenden jaren oude tekst.
 
Maar ter geruststelling, als je op een prettige manier over geld denkt, krijgt het Konijn een volle knip. Elke euro wordt in je portefeuille gekloond, wat een rijk gevoel hè….
Een transactie gaat geen windeieren opleveren, maar dat even terzijde.
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Laat alles in alle rust op je af komen. Soms moet het Konijn zich als een schaker opstellen om zo min mogelijk narigheid te ondervinden. Maar het lukt allemaal prima. Het Konijn is slim en handig. Uit ‘de ongeziene wereld’ komt ook de nodige hulp om alles zo voordelig mogelijk te laten verlopen.
Liefde en vriendschap, slepen je op een uiterst positieve manier door het leven. Je hebt allemaal mensen om je heen waarop je kunt rekenen.
 
 *********
 
DE GEIT
1931/ 1943/ 1955/ 1967/ 1979/ 1991/ 2003/ 2015
 
Liefde
Van de liefde zal je nooit genoeg krijgen. Het is mogelijk dat je aan een nieuwe cultuur wat moet wennen. Maar uiteindelijk zal het je geest aanzienlijk verrijken en ben je blij met de ontmoeting en de liefde die is opgebloeid.
 
Geld
Ga je zakken er maar mee vullen..., geld. Soms lijkt het bij je thuis wel geld te regenen. Al het manna komt van boven…, heerlijk…
 
Of goud kopen, dat blijft door de eeuwen heen altijd zijn waarde houden. Ja, en een grappig idee, goud roest niet oftewel kan niet oxideren en komt puntgaaf de grond uit, net zoals het erin is gegaan. Want dat kan je het beste met goud doen, begraven op een geheime plek. In kluisjes wordt het geroofd of op een andere manier van je afgepakt.
 
Waar horoscopen uit China al niet goed voor zijn, zelfs beleggingsadviezen behoren tot de Chinese mogelijkheden.
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Je wordt hoog geacht op de plek waar je woont, iedereen is blij dat je in hun omgeving woont. Je diepste wensen zullen worden vervuld. En op een filosofische wijze zal je ermee kunnen omgaan dat alles op een gegeven ogenblik abstract wordt. Het hoort bij het leven…
 
 Oude Geiten (en trouwens ook oude bokken, eveneens wel aangeduid met 'ouwe sokken') genieten tot op hoge leeftijd van het bestaan. Neem een voorbeeld aan ze…
 
*********
 
HET ZWIJN
1935/ 1947/ 1959/ 1971/ 1983/ 1995/ 2007
 
Liefde
Zwijn, niet op de dingen letten die je liefde zou kunnen verstoren. Jonge Zwijnen zijn zo aantrekkelijk dat ze wel tien verschillende personen aan iedere vinger kunnen verzamelen. Maar bij liefde gaat het niet zo zeer om grote aantallen, want je hebt er maar eentje nodig die je hart kan en mag stelen. Als meerdere personen hetzelfde hart willen stelen, dan wordt het alleen maar een rotzooi, een emotionele chaos gluurt dan om de hoek.
 
Geld
Het komt met scheppen binnen. Leuk al die bergen en hoopjes geld. Je kan er menige brandkast mee vullen. Van geld kan je geen liefde kopen, geen geluk, geen gezondheid, maar wel erg veel comfort, makkelijk vervoer, minder zorgen kan je aanschaffen, gezonder eten, vitamientjes, prettiger wonen en al die andere zogenaamd niet belangrijke voordelen. Het gezegde: ‘Geld maakt niet gelukkig…’ is complete onzin… Natuurlijk maakt geld gelukkig, het gaat er maar om hoe je ermee omgaat. Altijd geld delen met mensen die het niet hebben of te weinig, dat wel… Want als je dat niet doet, ja dan word je ongelukkig van de hebzucht, van gierig zijn ga je sneller dood zeggen we in China…
 
Maatschappelijk/ Advies/ Tip
Je voorouders zullen trots op je zijn. Wat je allemaal bereikt, ja dat heb je knap gedaan. Het is een oogst van hard werken, maar je hebt het ook voor een deel in de schoot geworpen gekregen. Dat komt omdat je een grote charme in je ziel meedraagt, je hebt een magnetische persoonlijkheid. Logisch dat je snel je doel bereikt. Geniet van alles en iedereen en vooral van de liefde… En de woorden: ‘Ik houd van jou…’! Het is het meest te hopen dat je het voorgaande zinnetje ook zèlf tegen iemand zegt en kan zeggen… 'Ik houd van jou...' Dat maakt jezelf en een ander compleet gelukkig.
 
Van elkaar houden, liefde... daar gaat het om in de wereld en wel tot in de eeuwigheid!
 
*********
 
 ©JanCvanderHeide
 
 
 
Wie is online
We hebben 47 gasten online
Radio Paravaria