Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
Af en toe heb ik last van moedeloosheid...
 
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
In stilte ben ik weleens verliefd op iemand geweest...
 
No images
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. De inhoud van de brief is meestal een bemoedigend woord, een spreuk, (dag)horoscoop of iets anders op futurologisch gebied, mens & maatschappij of andere info uit het rariteiten kabinet dat leven heet...
Standen zon en maan
Weegschaal
Zon in Weegschaal
23 Graden
Weegschaal
Maan in Weegschaal
23 Graden
Nieuwe Maan
Nieuwe Maan
1 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home 2022 Horoscopen 2022

Horoscopen 2022

AddThis Social Bookmark Button

 

2022   HOROSCOPEN   2022

De HOROSCOPEN 2022 zijn wat luchtiger geschreven omdat de tijd waarin de mensheid leeft al moeilijk genoeg is. De sterren verkondigen alles op een wat speelse toon, maar tussen de regels door goed lezen voor de kosmische vingerwijzingen en sterrentips.

Voor alle dierenriemtekens geldt: liefde sleept je overal doorheen, geef ook je hoop of ‘geloof in het goede’ nooit op. En denk maar zo, in de nabije toekomst dooft het coronavirus vast en zeker als een nachtkaars uit, de gemene Spaanse griep is uiteindelijk ook opeens verdwenen!

 

 

Aldus opgetekend te Oegstgeest, 29 oktober 2021

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

 

 
2022  HOROSCOPEN  2022
 

ram

RAM

(21 maart tot en met 20 april)

De Ram gaat het dit jaar helemaal maken. Wat vorig jaar net niet helemaal is gelukt gaat nu wel gebeuren. Je krijgt een meer dan positief uitzicht onder andere door het toenemen van je inzicht. Ja, spiritueel zal de Ram in een snelkookpan terecht komen, de esoterie gaat steeds minder geheimen voor de Ram verborgen houden, de zelfkennis neemt aanzienlijk toe. Het enkel minuscuul kleine vlekje op je geweten wordt op een bijna miraculeuze wijze gezuiverd en door de engelen weggepoetst. Alle sterren vinden dat je goed bezig bent, deze positieve lijn het hele jaar blijven volgen dan wordt het een topjaar.

Op het gebied van werk en wonen lijkt er even een dipje te ontstaan. Maar dat is maar schijn en tijdelijk, nieuwe kansen gaan zich aandienen. Op het goede moment over je salaris gaan praten, er zit meer in dan eruit lijkt te komen. Even je hakken op een vriendelijke manier in het zand zetten en je zult financieel je zin krijgen. Dat is wat je noemt een leuk vooruitzicht.

Alleenstaande Ram, als het uit overtuiging is dat je alleen door het leven wilt gaan, dat gaat je dan het komende jaar ook weer met weinig inspanning lukken. Maar? Wil je wel graag een relatie? Dan wordt het in figuurlijke zin een zeer vruchtbaar jaar. Ja, ook in de letterlijke betekenis van het woord… en het heeft met het wonder van de natuur te maken… We lopen nog niet te veel op de zaken vooruit, je zult iemand tegenkomen die je in vuur en vlam zet… Nou dan weet je het wel! En de liefde is bepaald geen strovuurtje, het vlamt steeds hoger op en het komt in de sfeer van totale romantiek. Elkaar het eeuwige jawoord geven, zal er op volgen. En daar willen we het even bij laten.

Rammen met een relatie en kinderen. De jongste in het gezin moet duidelijker de weg worden gewezen. Want die probeert chronisch de dans te ontspringen voor verplichtingen en taakjes. Even de duimschroeven aandraaien door wat Gametijd te laten opdrogen lijkt niet onverstandig. Maar alles natuurlijk wel in de goede verhoudingen, via de aardlekschakelaar kan je ook even de elektriciteit blokkeren.

Af en toe de communicatielijn tussen jou en je partner ontstoppen, er is regelmatig iets wat blokkeert, hapert of stagneert. Begrijpelijk het is altijd druk, druk… maar neem de tijd om naar elkaar te luisteren en elkaar serieus te nemen. Dan gaat bijna zeker de lucht meer opklaren… Aan de liefde ligt het niet want je wederhelft draagt je op handen.

En zelf had je in je vrijgezellentijd de opstelling ‘ik ga niet voor de kruimels van het brood, ook niet voor het hele brood, maar voor de hele bakkerij inclusief de bakker…’. Nou dat is je wel gelukt Rammetje, je relatie kust de grond waarop je loopt. En als dat nog niet helemaal een feit is, dan gaat het nog komen hopelijk… en niet als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen, ‘altijd blijven hopen’ zeggen de sterren in koor.

De jeugdige Rammen hebben even een tijdje dat ze er met de pet naar gooien, het schoolwerk kan beslist beter. De schoolcoach/docent heeft een goede invloed, ja, ja vreemde ogen dwingen nog steeds. Je telgje zal op de wat langere termijn hoge ogen gaan gooien. Let maar op… Bij de andere sekse liggen ze goed in de markt, maar al die liefde leidt wel erg af. Maar gelukkig die verliefdheid gaat allemaal vanzelf weer over omdat het nog in de kalveren sfeer ligt, maar kalverenliefde kan ook diepgaan. Gelukkig heb je de kinders goede voorlichting gegeven, ze weten waar Abraham de mosterd haalt… Vervroegd opa of oma worden ligt dan ook niet direct in de verwachtingen.

Bejaarde Ram, oh, oh…, de laatste tijd zat niet alles mee. Maar je komt weer helemaal in de lift. Je oude vitaliteit zal weer helemaal gaan vlammen, je zult je inschrijven voor een rollatorrace en wint zelfs een bekertje (helaas van blik) door de snelste tijd van een trainingsronde te maken. Jammer genoeg heb je al je energie in de trainingsronde gestopt en bij de echte race kwam je net te laat voor de spitsstop. Niet alleen je banden waren versleten, maar jij zelf ook door je overmatige inspanningen… Uitgerekend die ene patser gaat nu met de grote beker aan de haal, dat zal je net zien. En die ranke bejaarde, de ronde miss (ze is toevallig ook nog een beetje rond) waar je in stilte verliefd op bent, kust de overwinnaar net een beetje te hartstochtelijk. Begrijpelijk Ram, dat is wel een beetje erg bittere en slechte dag voor je.

Maar als troostprijs, die bevallige en wulpse bejaarde ronde miss kom je toevallig in de stad tegen en jullie gaan een aangekleed kopje koffiedrinken. Het wordt ouderwets gezellig… En jullie maken nog een vervolgafspraak bij je thuis, geef je gewonnen bekertje dus een prominente plaats… Dan kan ze nog eens duidelijk zien dat je een winnaar bent en geen loser…!

  

De RAM zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

  • liefde & geluk                    7            
  • geld                                       8            
  • maatschappelijk                9            
  • (vrijwilligers)werk            7                   
  • gezondheid                         8                

dat wordt dus een supergoed jaar!

Je geluk kleur: paars

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 6de dag.

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: jaspis, robijn, carneool.

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: avontuurlijk, ondeugend, spontaan, humor, creatief, vrijheidslievend, doortastend, gezellig

 

stier

STIER 

(21 april tot en met 20 mei)       

Alleenstaande Stier…, dat wordt een bovenbest jaar wat de liefde betreft…, inclusief alle toeters en bellen die erbij horen. Het is de verfijndere romantiek die je mag meemaken, rozengeur en maneschijn, ja, ja rozenblaadjes, mirre en de heerlijkste parfums worden bijna met bakken vol over je heen gegoten en gestrooid. In die tijd goed vitamientjes blijven eten en zacht fruit; pruimen, kersen en bessen, want het blijkt maar weer eens, liefde kost veel energie en vergt heel wat van je uithoudingsvermogen… Uiteindelijk zal je met enige kracht in het huisje, boompje, beestje patroon worden geperst… Dit puzzelstukje in de grote puzzel van leven past niet helemaal bij je, maar je zoete herinneringen zullen je helpen overleven… En vergeet nooit, een mens is een wennend wezen.

Stier met relatie, kinderen en gezin… Het is gezellig rommelig soms, de kinders houden van wat chaos. Orde, netheid en regelmatig is ze wat moeilijk bij te brengen. Ze lijken waarschijnlijk op jou of je partner. De appel valt niet ver van de boom is trouwens bij alle telgjes goed te merken. Gelukkig maar, ze hebben het niet van een vreemde en dat is op zich al een geruststellende gedachte.

Soms wordt bijna de bodem van de huishoudschatkist bereikt, maar er wordt precies op tijd weer bijgevuld. Maatschappelijk marcheert alles aardig goed. Er doet zich een mooie kans voor op woongebied, het lijkt wel door de engelen gestuurd. Even terzijde, die engelen voelen zich heel goed in de kosmos thuis, ze hebben zelfs een vriendschappelijke band met de sterren en ze werken ook vaak samen. Dat is misschien wel leuk voor je om te weten…, want leergierig ben je zeker en nu heb je weer wat bijgeleerd over engelen, sterren en kosmos. Dit feitje weten maar weinig stervelingen, maar goed er zijn wel meer dingen die ze niet weten.

Jeugdige Stiertjes maken er soms een potje van… Geeft niks, je bent maar eenmaal jong. En dat zijn jouw ouders, docenten ook geweest… jong… en ze maakten er toen, maar dan op hun eigen manier, soms ook een zooitje van… De sterren houden van eerlijkheid, vandaar dat we het opschrijven en nog een keer herhalen in beetje andere tekst: Ouders hebben ook weleens in hun jeugd naast de pot gepiest…

Wat wel belangrijk is, niet te lang met de pet blijven gooien naar huiswerk en andere plichten. Want dan wordt je toekomst een rommeltje en dat is zonde van je talloze talenten. Je blinkt vooral uit in de dingen die je leuk vindt, misschien kan je op wat meer terreinen en schoolvakken je best gaan doen. Je weet het, de sterren dwingen nooit iets af, maar geven je het in welwillende overweging.

Dat was het even, jij komt er wel, dit jaar ook en je bent een mooie basis aan het leggen voor je toekomst.

 

Stieren op jaren het gaat je voor de wind… Je vermogen zal uiteindelijk nog wat gaan aangroeien (en je omvang gelukkig niet). Ze zeggen wel geld maakt niet gelukkig, maar je koopt er toch aardig wat geluk voor. Ja, de sterren weten het, je kunt geen liefde kopen. Maar wat de liefde betreft zit het wel snor dit jaar. Als je alleen bent, ga die reis maken en een prachtig exotisch persoon zal je straks in de armen kunnen sluiten.

Wel minder zoetigheid eten, zuinig zijn op de paar tanden die je nog hebt. Denk maar aan al die kindertjes met rotte tandjes vroeger. En sigarenrook moet je ook het liefst vermijden, je huid reageert er erg op en dan komen er onnodige plooien en diepe vouwen in je gezicht. Je weet het, blijven streven naar een huid zo glad als een biljartlaken… Stier op jaren, ga wat vaker naar de sportschool, niet zozeer om zelf te powerliften maar het is ook leuk om naar te kijken. Weet je het zinnetje nog: ‘We willen mooie mannen zijn en gaan als wilden een uurtje lang per dag aan onze body builden…’. Het bijkomend voordeel van het kijken naar krachtsport, het geeft je met minimale inspanning een sportief gevoel…

Het komend jaar in één oogopslag

De STIER zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                8                    

geld                                  8                   

maatschappelijk            8            

(vrijwilligers)werk        8     

gezondheid                     8            

 

dat wordt dus een knal jaar!

 

Je geluk kleur is: groen. Trek regelmatig kleding aan van die kleur,

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: 9de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: rozenkwarts, smaragd, saffier.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken STIER: oprecht, harmonie, doorzetten, volhouden, opgeruimdheid en moedig

 

  tweeling
 

De sterren nemen hun petje voor je af TWEELINGEN! Dit wordt een gedenkwaardig jaar.

Over het algemeen gaat het dit sterrenbeeld voor de wind en ze zitten vol in het zeil. Tot die ene vervelende rukwind en er wat averij wordt opgelopen. Maar het goede bericht is, alles wordt hersteld en ze gaan weer vol in het zeil en zelfs sneller dan eerst. Dus geen zorgen maken… In zijn algemeenheid is het belangrijk dat Tweelingen goed bewegen want ze hebben veel energie en dat heeft een uitlaatklep nodig.

 

Alleenstaande Tweelingen, zorg dat je strak in het vel zit, je haar glanst en laat je ogen stralen… Waarom? Het oog wil ook wat en het duurt niet lang meer of je komt je wederhelft tegen. Dus hoe smakelijker je eruitziet hoe beter en van nature zie je er al goed uit weet iedereen… Wat de ontmoeting betreft, ja het wordt liefde op het eerste gezicht.

 

Tweelingen met een relatie en gezin. Er zijn wat gescheiden personen bij en die vormen met hun kinderen een samengesteld gezin. Ze doen het goed! De kinderen heten geen stiefkinderen, maar cadeaukinderen, en geen stiefouder maar cadeau-papa en -mama. Familie vindt die termen wat overdreven, maar die hebben altijd wat te zeuren. Tweelingen zijn gelukkig met hun tweede leg, ze doen werkelijk alles voor het nieuwe gezin.

Een verhuizing naar meer woonruimte behoort tot de mogelijkheden en dat moment komt steeds dichterbij.

 

Jeugdige Tweelingen bakken er fijn de boter uit. Maar ze verstaan de kunst om te feesten en hun schoolwerk niet te vergeten. Die combinatie komt niet zo vaak voor… Het zijn slimmeriken, ze willen blijven feesten en weten als ze drieën, vieren en enen gaan verzamelen op school dan is het afgelopen met feesten. Dat is wat je noemt een pragmatische opstelling. (Als je niet weet wat pragmatisch betekent jonge Tweeling, even op Wikipedia kijken en dan heb je er weer een woord bijgeleerd). Ja, ja van de sterren word je altijd wijzer, ze zitten vol met goede tips. Je doet het goed en je wordt ergens de beste in, ja precies waar je nu aan denkt…

 

De grijsaards onder de Tweelingen, enkelen hebben het erg naar hun zin in bejaardenoorden en laten zich alles lekker aanleunen in de aanleunwoningen. Ze blijven in topconditie door regelmatig te sjoelen of in hun rolstoel in rap tempo door de bejaardenoordgangen te racen… Ja, hun bejaarde en ook rollende buurvrouwen achterna zitten dat hebben ze tot topsport verheven. Er worden zelfs Max Verstappen snelheden behaald…

Maar de meeste Tweelingen kiezen niet voor een bejaardenoord, maar proberen zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven. Die Tweelingen blijven in conditie door hun tuinen zelf te onderhouden, naar de kroeg te gaan en een mooie cruise te maken. Bij veel Tweelingen is hun slogan als het over leeftijd gaat: ‘De duvel is oud…’. Leeftijd zegt ze niks, onder Tweelingen zijn heel veel 100 jarigen. De vrijdenkers in dit dierenriemteken steken regelmatig een sigaar op en drinken dagelijks op doktersvoorschrift, minstens twee medicinale glazen Pleegzusterbloedwijn, Het zijn de geheime wapens en recepten van de Tweelingen om oud te worden… Hun tovermiddelen verklappen ze aan iedereen die het maar horen wil…, de kleinkinderen, meestal de wijsneuzen, zijn het meestal niet eens met hun Tweeling opa/-oma…

 

Het komend jaar in één oogopslag

De TWEELINGEN zullen de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                7     

geld                                  9

maatschappelijk            8            

(vrijwilligers)werk        8     

gezondheid                     7                   

 

dat wordt dus een puik jaar

 

Je geluk kleur is: lila. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 20ste dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: agaat, citrien, aquamarijn.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: nadrukkelijk, creatief, zuinig, opgeruimdheid, sociaal en behulpzaamheid.

 

 

Aldus opgetekend te Oegstgeest, 29 oktober 2021

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

 

  kreeft1

 KREEFT

De Kreeften zullen dit jaar een mijlpaal bereiken en schrijven historie, een gedenkwaardig jaar zal het worden.

Alleenstaande Kreeften, op een nieuwe manier zullen jullie je weg gaan vinden. Af en toe denk je in een doolhof terecht te zijn gekomen, maar door je scherpe intuïtie weet je al snel de uitgang te vinden. Je gevoelens wijzen je toch vaak de weg, ook in mogelijke relaties. Je weet precies wie er bij je past en wie niet, je neemt de beslissing om te gaan samenwonen heel snel en dat is maar een paar keer niet goed afgelopen.

Je doet het maatschappelijk goed en je wordt vaak als voorbeeld gesteld, maar die mensen kennen je vaak niet zo goed bedenk je dan met een glimlach. Ja, gevoel voor humor heb je zeker…

Kreeften met een vaste relatie, gezin en kinderen, kunnen soms wat nerveus worden van drukte. Het gekrioel van de kinderen en de harde geluiden daar zijn ze allergisch voor. Vooral het thuiswerken is een dingetje, de herrie. En als er knopen moeten worden doorgehakt wordt het vaak verschoven naar morgen. Daardoor duren wat lastige situaties langer dan nodig. Het uitstellen van zaken is een teer puntje van dit sterrenteken. Verandering van werk zou welkom zijn want je moet meer rust hebben en dat ga je dit jaar ook bereiken. Laat je niet door geld leiden, maar door je gevoel, dan maak je de juiste keuze.

Zoek vooral de natuur op om je geest rust te geven, praat gezellig wat met de bomen. Tussenhaakjes met de eik heb je vaak een goed contact… en je komt dan meteen in een uitstekende stemming, want de dialoog doet je goed. Eindelijk heb je dan het gevoel dat er naar je wordt geluisterd, dat schiet er vaak bij in omdat je partner een werkelijk overladen programma heeft. Ga samen praten over een andere verdeling van huishoudelijke taken, dat geeft in de tent meer rust. En maak van stofzuigen en strijken niet een te groot punt. Even een sterrentip; als er niemand bij is kan je de stofzuiger altijd op blazen zetten om af te stoffen. En wat de kastdroge was betreft, niks strijken, maar gewoon vouwen en hup de kast in. Of onder je matras leggen, de gekreukelde was gewoon een nachtje recht liggen…

Jeugdige Kreeften hebben voor alles belangstelling wat gedronken, geslikt, (maar niet gesnoven kan worden), als er maar vitamines in zitten. Ja, het zijn vaak echte gezondheidsfanaten, druivensappen, soms gegist, gaat er bij liters in.

Maar gelukkig ze zijn ook sportief, trainen met gewichten, hardlopen, ze zijn werkelijk van alle sportmarkten thuis.

Studeren en school komt op de tweede plaats, gelukkig zijn ze erg slim. Zonder te grote inspanning behalen ze hoge cijfers. Hun charme in de klas trekt heel wat bewonderende ogen… Hun grote stille streven is wel gericht om geen weggooier in het leven te worden, want ze willen echt iets bereiken. Ze hebben het er wel wat vaak over dat ze later een rijke man of vrouw willen trouwen. Maar dat is geen hebzuchtpraat maar gewoon om stoer te doen…

Kreeften op jaren zijn op een opbouwende, prettige en creatieve manier met hun kwaaltjes bezig. Tijdens theevisites worden recepten uitgewisseld om de kwaal te lijf te gaan. De hang is erg groot naar grootmoederstijdmiddeltjes. Bejaarde ic-fanaten, late roeping, delen die alternatieve helende preparaten uit het jaar kruik op de sociale media.

Er zijn ook nogal wat oude Kreeften die van nature een grote afkeer van internet hebben. De IC-hobbyisten roepen weleens plagerig tegen dergelijke figuren: ‘Als je niet met internet meedoet ben je eigenlijk al dood alleen je weet het zelf nog niet, je telt niet meer mee…’. Ja, ja het is altijd een vrolijke boel onder de oudjes als er maar één Kreeft tussen zit. Dat is natuurlijk wel een basisvoorwaarde, die maakt de zaak aan de gang. Lachen, gieren en brullen, maar een feestje moet altijd op tijd worden afgeblazen anders wordt het onder de kluit negentig jarigen vaak onderbroekenlol. En daar zijn de jongeren, precies de groep van zo rond de 80, allergisch voor… Dat zal wel door hun preutse opvoeding komen, ja dat was in die tijd zo. De bejaarde flowerpowerkinderen zijn weer heel anders, niet van dat benauwde. Overal zijn ze los in…

Het komend jaar in één oogopslag

De KREEFT zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk               7                    

geld                                7            

maatschappelijk           7            

(vrijwilligers)werk      7            

gezondheid                   7                   

 

dat wordt dus een tof jaar!

 

Je geluk kleur is: rood. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: 19de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: opaal, smaragd, maansteen.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: voor een ander zorgen, gezelligheid, scheppingsdrang, veel bevestiging nodig, geduldig, temperamentvol en toegewend.

 

 

  

 leeuw

Alleenstaande Leeuw maak je borst maar vast nat. Het zal een jaar worden van erg veel variatie. En dat op elk terrein, maatschappelijk, op het gebied van relaties en de liefde. Het wordt allemaal heel spannend en zal ook ontspanning opleveren. Zorg ervoor dat je de beste keuze gaat maken en dat lukt. Een studie zal je oppakken en dat legt je geen windeieren, want het zal tot promotie leiden en meer salaris opleveren. Een dertiende maand plus de kosten.

De Leeuw met een relatie, gezin en kinderen. Dat wordt af en toe een beetje afzien, jezelf overstijgen en niet aan jezelf denken. Blik op oneindig… en doorgaan. Soms lijkt het net even of je niet meer bestaat, het gaat steeds om een ander.

Halverwege het komend jaar komt alles meer tot rust, de stille liefde die je buiten de deur voor iemand hebt, dooft gelukkig als een kaars langzaam uit. Dat geeft ook een gevoel van bevrijding en levert energie op, ja om je met hernieuwde energie op je werk te storten. Af en toe denk je dat het gras bij de buren altijd groener is, tot je ontdekt dat het nep gras is. Het jaloerse weeffoutje in je kan je met het vorderen van je leeftijd herstellen. Er is dus aan alle kanten nog hoop voor je, de sterren stellen je graag gerust. ‘Doorgaan op de positieve weg’ krijg je als speciaal bericht mee vanuit de kosmos.

Een enkele jeugdige Leeuw krijgt als advies mee nooit een vorm van pestgedrag te ontwikkelen, want bij je geboorte heb je een puntgaaf en prettig karakter van de sterren meegekregen. Stel dat je iemand zou pesten, dan krijg je daar later altijd spijt van omdat je zo’n sterk ontwikkeld geweten hebt en in kern zo’n aardig persoon bent. Het valt je misschien op dat de kosmos dit heel zachtjes in je oor fluistert, want het is een gesprekje in vertrouwen tussen jou en de sterren, een ander hoeft dat niet te horen.

En verder hebben we het over de fijne dingen die je te wachten staan, prijswinnende cijfers op school, een werkstuk/ opstel wordt als voorbeeld gesteld, je krijgt bewonderende blikken in de klas toegeworpen. Vooral van die ene, geniet er maar van…

Bejaarde Leeuw het brullen ben je gelukkig wat afgeleerd, wat wil je ook, de spieren en knoken worden ouder, vooral strammer en de lucht wat minder royaal beschikbaar. Nee, nee dat komt niet door de stikstof…, nee, nee ouwe schavuit niet overal een smoesje voor verzinnen. Het heeft gewoon met je leeftijd te maken. ‘Als de zon ter kimme neigt’ of in ‘Huize avondrood’ fungeren als een soort springplank naar ‘het ongeziene’… Want wat fijn dat je een stuk zachter bent geworden. Naarmate je mond kleiner is geworden, is je spirituele belangstelling groter geworden. Opvallend en grappig dat verband. Je hebt het zelfs in de vingers om voor iemand de kaart te leggen. Succes met je verdere geestelijke ontwikkeling… Je komt een gelijkgestemde tegen waarmee je zo heerlijk kunt praten en ook nog heleboel andere leuke dingen mee kunt doen.

 

De LEEUW zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk               9                    

geld                                  8

maatschappelijk            7     

(vrijwilligers)werk        8     

gezondheid                     7

 

dat wordt dus een lekker jaar!

 

Je geluk kleur is: bruin. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

                              

Een absolute geluksdag van iedere maand is: 23ste dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: granaat, tijgeroog, kristal

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: doortastend, ego, leidinggeven, beetje (te veel soms) baas spelen, autoritair, grote werkkracht, betrouwbaar, opgeruimd, onverstoorbaar als het moet.

 

 

 maagd
  

Alleenstaande Maagd met de liefde zit het dit jaar helemaal snor. Als je het wilt kan je in de nabije toekomst een pracht mannelijk/ vrouwelijk exemplaar in de armen sluiten. En als je liever alleen blijft is dat natuurlijk ook een gezonde keuze. Het gewoon gezellig met jezelf hebben kan ook heel knus zijn, als je die kunst tenminste in je eentje verstaat.

Er komen nogal wat veranderingen aan op werk- en woongebied, je hebt op beide terreinen veel geluk, je bent een echte geluksvogel. De sterren willen nog niet alles onthullen maar willen wel een tipje van de sluier oplichten, ga maar vast wat dingen inpakken. En wat je niet wilt bewaren neem daar alvast afscheid, ‘ontspullen’ scheelt alvast in het verhuizen. Ja, fijn hè, een nieuwe woning komt binnen handbereik.

Maagd met relatie, gezin en kinderen de jongste van het gezelschap heeft wat extra aandacht nodig. Of als het gezin pas is uitgebreid met een hondje of katje, kan het ook vier pootjes hebben. Hoe dan ook, pak de jongste op een pedagogische manier aan, anders kon het weleens een dwarsligger worden en je hebt het al zo druk. Dit even terzijde maar het is wel een belangrijk punt.

Je relatie moet af en toe ook wat worden gerestaureerd, je kent het wel, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Ja dat speelt een beetje… De sterren denken dat je genoeg creativiteit hebt om dat op te lossen, want niemand wordt gelukkig als er chaos ontstaat in een verhouding. Maar alles komt gelukkig helemaal op z’n pootjes terecht, uiteindelijk dan…

Een financieel voordeeltje zal er ook komen, een klein goudscheepje gaat bij jullie afmeren. Iedereen vraagt zich af waar je alle nieuwe dingen van koopt, het geeft wat scheve ogen vooral aan de ‘kouwe kant’. En ze willen opeens wat lenen, verstrek ze het adres van een goede bank.

Jeugdige Maagd, iedereen weet dat je avontuurlijk bent ingesteld. Je gaat graag op ontdekkingstocht, maar sommige dingen kan je misschien beter niet ontdekken of pas veel later.

Het belangrijkste is, je plichten ook in het oog houden. Zorg ervoor dat je hard werkt om iets te worden en niet net zoals dat figuur bij je in de buurt te worden, een door zichzelf gelegaliseerde niksnut. Zonde, hij kon zo veel. Een briljant gooi je toch ook niet in een vuilcontainer, nou dan. Gebruik altijd je hersens en talenten, een prachtige toekomst ligt dan voor je. Ja, ja… dat staat in de sterren geschreven! Even nog een waarschuwing; pas op voor iemand die niet okselfris is, vuile nagels heeft en vlekken op zijn kleren heeft. En tot overmaat van ramp naar spruitjes en boerenkool ruikt en waterig uit zijn ogen kijkt, bespaar jezelf en je ouders die ellende.

 

Bejaarde Maagd het reizen zit je in het bloed… Je hebt zoveel gezien in je leven en dat op elk terrein. De zoete herinneringen haal je regelmatig weer voor je geestesoog en dan kan je weer genieten en dat ook nog eens in de diepte. Van nature ben je een levensgenieter en geen zwartkijker, die levensinstelling kan je heel goed vasthouden. Ja zelfs tot op hoge leeftijd. Je positiviteit werkt aanstekelijk, veel mensen houden van je. Maar…? Je hebt wel de houding ontwikkeld van: geen polonaise meer aan mijn lijf. Velen willen met je een beschuitje met muisjes eten…, niks ervan, ze mogen alleen maar naar je kijken. Er zullen vele platonische liefdes opbloeien in bejaardenoorden, als er tenminste Maagden aanwezig zijn.

 

Het komend jaar in één oogopslag

De MAAGD zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk               9                                                

geld                                  8                   

maatschappelijk            7            

(vrijwilligers)werk        8     

gezondheid                      7                   

 

dat wordt dus een bewogen jaar!

 

Je geluk kleur is: oranje. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: 26ste dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: amazoniet, lapis lazuli, amethist.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: aanpakken, praktisch, vlijt, invoelend vermogen, gezellig, liefdevol, spraakzaam, geduldig.

 

Aldus opgetekend te Oegstgeest, 29 oktober 2021

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

 

 

weegschaal
  
               

Alleenstaande Weegschaal je gaat het dit jaar helemaal maken. Je zult versteld van je zelf staan. Opeens komt alles in een stroomversnelling en alle puzzelstukjes vallen op zijn goede plek, het plaatje is bijna compleet van een geslaagd bestaan. Er blijven natuurlijk altijd wensen over maar die worden vanzelf ingevuld. Dat is een kwestie van tijd. Niet dat er geen enkele tegenslag zal zijn, natuurlijk wel, maar je weet alles in goede banen te leiden. Je laat je nooit voor één gat vangen, als het linksom niet gaat dan ga je rechtsom. Maar je komt hoe dan ook waar je wilt wezen.

Weegschaal met relatie, gezin en kinderen. Het voorgaande moet je niet te zwart/wit zien…, ‘gezin & kinderen’, je kunt ook ‘een gezin’ vormen als je geen kinderen maar wel huisdieren hebt. De sterren willen dat even duidelijk stellen, zie alles altijd ruim en maak de horizon niet te beperkt. Verdiep je inzicht dan wordt je uitzicht ruimer… Maar dat even terzijde. Genoeg gefilosofeerd, laten we praktisch blijven. Een grotere woning behoort tot de mogelijkheden en de kansen op verschillende terreinen die je in de komende periode krijgt. Denk over alles goed na, niet impulsief een beslissing nemen. Bedenk goed, je weet wat je hebt en weet niet wat je krijgt… Want bij verhuizen kunnen altijd verrassingen zijn, misschien minder prettige.

Jeugdige Weegschaal, je sportieve instelling op allerlei gebied wordt erg gewaardeerd. Sportief vooral in die zin dat je ruiterlijk kunt toegeven als je een foutje hebt gemaakt. Dat is een mooie karaktertrek van je…. Je hebt niet zoveel met theorie, met je neus in de boeken je leven verslijten. Je gaat liever wat avontuurlijke dingen doen. Maar de ernst van studie zal je gaandeweg ontdekken en je bent een harde werker om tot de betere leerlingen te gaan behoren. Je krijgt het allemaal niet cadeau, maar je inzet zal rijkelijk beloond worden.

Weegschaal op je jaren. Gelukkig blijf je geestelijk goed bij de tijd. Ze kunnen jou bij deurverkoop niet gauw knollen voor citroenen verkopen… Op internet ligt dat anders, je beseft vaak niet dat ook struikrovers op het wereldwijde web zitten. Pas op je tellen, vertel niet aan iedereen je bankrekening, pinpascode, geboortedatum en dat je wekelijks bloemkool eet met een biologisch verantwoord stukje vlees. Denk aan je privacy, voordat je het weet ligt je hele hebben en houwen op straat. Al word je honderd dan ben je nog steeds een beetje naïef, als een onschuldig lam Gods, ja want je bent altijd heel gelovig gebleven, diep van binnen dan… En om niet te vergeten je hoop is onverwoestbaar…

Het komend jaar in één oogopslag

De WEEGSCHAAL zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                7     

geld                                  7

maatschappelijk            8            

(vrijwilligers)werk       7            

gezondheid                    8            

 

dat wordt dus een heerlijk jaar!

 

Je geluk kleur is: wit. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: 16de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: saffier, jade, toermalijnkwarts.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: vriendelijk, diplomatiek, scherpzinnig, aanpassingsvermogen, flexibel, doortastendheid, positief ingesteld.

 

 

 

schorpioen
  
(23 oktober tot en met 22 november)       

Alleenstaande Schorpioen dit jaar vooral het ijzer smeden als het heet is. Pak je kansen op werk-, liefdes- en maatschappelijk gebied. Er doen zich situaties voor die meer zijn dan een buitenkansje, het kan bepalend voor je toekomst zijn. Op vele gebieden ben je prijswinnend maar wel op tijd toehappen. De kosmos zal het je panklaar voorschotelen, nou dat is erg fijn om dat alvast te weten. In de familie kan wat rumoer ontstaan omdat aangetrouwd weer dezelfde, inmiddels hoogbejaarde koeien uit steeds dezelfde sloot haalt. Richt je vooral op je eigen leven en laat je niet meetrekken in oude conflicten.

Schorpioen met partner, gezin en kinderen. Een softe aanpak in de opvoeding of alles via een zoet lijntje proberen te bereiken, kan soms de voorkeur verdienen boven een keiharde aanpak.

Natuurlijk als het echt nodig is met dwingende hand de weg wijzen en zeker op momenten als een telgje compleet uit de band dreigt te springen. Logisch, dan stevig bij het kippennekje pakken en weer in het gareel brengen. Niet denken dat je het kinderzieltje dan beschadigt, ze kunnen echt wel wat hebben. Kinderen vinden duidelijkheid juist prettig, dan weten ze waar ze aan toe zijn want dat geeft zekerheid en houvast.

Eén van je kinderen lijkt net een verstrooide professor en dreigt vierkante oogjes te krijgen van het gamen. Ter afwisseling regelmatig met modder laten spelen of zandtaarten laten bakken op het strand mag ook. En als je dat persoontje iets zinnigs wil laten doen, ramen lappen is een goed alternatief. Alleen de ramen op de begane grond, want een gamer, vaak bijziend, valt regelmatig van ladders af en dan moet je maar weer afwachten hoe die terechtkomt.

Jeugdige Schorpioen zo kan die wel weer…, je hebt erg veel energie. Niet steeds aan blijven staan, af en toe de batterijtjes eruit halen. Kom tot rust dan kan je je ook beter concentreren. Het ligt niet aan je grijze cellen, je bent erg pienter, maar je moet je 'begrijpertje' op een nieuwe manier leren gebruiken. En als je rustig zit gaat alles beter. En zeker je schoolwerk, in principe kan je tot de beste van de klas behoren. Ga een tandje hoger wat je concentratie betreft en je zult het resultaat meteen merken. Maar lang ernstig met de Schorpioen praten lukt meestal niet, want dan gooien ze er weer een kwinkslag doorheen en schiet je in de lach… De Schorpioen heeft van nature een vrolijke vorm van humor… Uiteindelijk komt de Schorpioen overal waar hij heen wil en bereikt zijn doel, maar meestal niet via de gebruikelijke wegen.

 

Schorpioen op jaren, maak wat gerichter plannen voor je toekomst. Wat wil je wel en wat niet… Ga er maar gerust van uit dat je 100 wordt, heerlijk zo’n pittige ouwe knar, bruisend van de plannen. Nog even snel een cruiseje boeken, op safari, romantisch tafelen voor twee, de wereld ligt nog aan je voeten. Als je uit je stoel opstaat wel voorzichtig zijn dat je niet over een vloerkleedje struikelt. Je kunt natuurlijk ook fijn in je stoel blijven zitten, lekker mijmeren over vroeger, toen je nog een jonge God/ Godin was. Weet je nog je gladde huid en dat mooie haar van haar of die prachtige krullende kuif van hem. Geniet er maar van, via de geest reizen naar het verleden of naar de toekomst is de meest goedkope vorm van reizen. Alles is zo duur geworden, vroeger was alles…. Ja, dat is weer het begin van een nieuwe mijmering, geniet er maar van als er wat te genieten valt… De sterren geven je kracht, iedere dag…

 

Het komend jaar in één oogopslag

De SCHORPIOEN zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                8                    

geld                                  8     

maatschappelijk            8     

(vrijwilligers)werk        8     

gezondheid                     8

 

dat wordt dus een goed jaar!

 

Je geluk kleur is: paars. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: 8ste dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: granaat, agaat, robijn.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: degelijkheid, vasthoudend, spits, helderheid, realist, ervoor gaan, vasthoudend.

 

 

        
boogschutter
 

Alleenstaande Boogschutter door je sterrenbeeld haal je uit het leven wat erin zit. Met groot enthousiasme maak je van alles wat. Je grote creativiteit en je vindingrijkheid slepen je overal doorheen. Wat niet altijd makkelijk voor je is, dat is een keuze maken. Je vindt namelijk alles leuk en je krijgt soms het gevoel als je een keuze maakt dat andere deuren dicht vallen. Je zou alles wel willen… Maar met het vorderen van de jaren krijg je toch wat meer rust. In de baan van de toekomst zal je hoge ogen gooien, je bent op een vernieuwende manier bezig. Een huwelijk ligt in het verschiet met iemand die er warmpjes bij zit, die persoon komt uit een rijke familie. Niet dat je naar geld kijkt, voor jou is liefde het belangrijkst. Maar door liefdevol geld kan je wel je idealen verwezenlijken en dat is mooi meegenomen.

 

Boogschutter met partner, gezin en kinderen… Je weet het allemaal heel spannend te maken voor de kinders. Je kunt in hun huid kruipen en begrijpt ze. Soms moet je de partner dingen uitleggen want die is uit een ander hout gesneden. Breng het geduld op, dan blijft de sfeer goed. Niet te gauw in de gordijnen willen klimmen, een relatie is vaak experimenteren. Geven, nemen en niet met vuur spelen of je billen branden waardoor je op de blaren moet zitten. Je kunt duizend keer gelijk hebben maar als je het niet krijgt heb je er niks aan. En denk maar zo, met stroop win je meer dan met azijn, soms heeft een zachte aanpak de voorkeur om je doel te bereiken.

Je kunt mogelijk wat springerig zijn wat je baan betreft, van de ene functie hoppen naar de andere, je werkzame leven kent veel variatie. Maar uiteindelijk zal je de beste plek vinden door je kundigheid maar ook door je charme en invoelingsvermogen.

 

Jeugdige Boogschutter je bent getapt, iedereen mag je graag. Je ziet er aardig uit en je bent leuk. Iedereen wil graag vrienden met je worden. En toch voel je je af en toe wat eenzaam onder de mensen. Dat komt omdat je een diep gevoelsmens bent en je houdt je vaak bezig met de diepe dingen van het leven. Niet iedereen weet dat je eigenlijk heel erg serieus bent, want velen kijken alleen naar de buitenkant. En dan zien ze een Boogschutter, vrolijk, charmant, goedlachs, opgeruimd, enthousiast, altijd te porren voor een geintje en speels 24/7…

Boogschutters op jaren verstaan de kunst om tot op hoge leeftijd vrolijk in het leven te staan. Reizen, dagjes uit, familiebezoek of shoppen, ze staan meteen in de startblokken en doen niets liever dan uitgaan en van het bestaan met volle teugen te genieten. Je zult maar zelden een zuurpruim onder de Boogschutter aantreffen, ja of het moet een exemplaar zijn die al 50 jaar zit opgesloten in een gruwel huwelijk. Een lieftallig bruidje en bruidegom die elkaar al levenslang de tent uit vechten... Ja saampjes gezellig op weg zijn naar een diamanten trouwjubileum van ‘een leven als kat en hond’… Maar gelukkig dat zijn uitzonderingen, want een Boogschutter schiet er als een pijl uit een boog vandoor als ie in zo’n relatie zit… Genoeg over ‘ouwe gebouwen’ die zich bepaald niet als een fossiel gedragen. De Boogschutter heeft de eeuwige jeugd en dat stralen ze ook uit… Meestal zijn ze al aan hun vijfde jeugd bezig, want ze worden ook nog eens stokoud…

 

Het komend jaar in één oogopslag

De BOOGSCHUTTER zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                9                    

geld                                  9

maatschappelijk            8     

(vrijwilligers)werk       8     

gezondheid                    8     

 

dat wordt dus een vruchtbaar jaar!

 

Je geluk kleur is: blauw. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 19de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: labradoriet, opaal, topaas

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: avontuurlijk, doortastend, vrolijk, openheid, degelijk, eerlijkheid, zakelijk.

 

 

Aldus opgetekend te Oegstgeest, 29 oktober 2021

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

 

 

 

 

                 
 steenbok
 
Alleenstaande Steenbok, je hoeft er totaal je best niet voor te doen…, de romantiek wordt op een presenteerblaadje bij je uitgeserveerd… Ja, ontbijt op bed, een struik mooie rozen smaakvol bloeiend op tafel, je lekkerste hapjes en drankjes worden nog net niet voorgekauwd, je wordt op handen gedragen en de grond waar je op loopt wordt gekust… De prins/ prinses van je dromen is over een tijdje, nog dit jaar, gearriveerd.

Maar natuurlijk alleen als je het bestaan met een grote liefde wilt delen. Er zijn ook Steenbokken die het heel gezellig in hun eentje hebben, geen ruzie met zichzelf maken, hoogst tevreden met zichzelf zijn en vinden dat ze het zelfs in hoge mate en bovenmatig met zichzelf hebben getroffen. Een groot portret van zichzelf hangt meestal op de muur aan de kant van het bed voeteneinde. Als ze hun ogen openen zien ze als eerste, natuurlijk zichzelf. Beter kan je de dag toch niet beginnen nietwaar… Wat op zich heel bijzonder is, een Steenbok is bijna nooit een narcist.

Steenbok met partner, gezin en kinderen… Maak in de gezinsgeldkist wat ruimte voor ‘onvoorzien’, dat is dit jaar nodig. Je weet het nog niet, maar er is een groot feest voor je in aantocht… De sterren gaan geen tipje van de sluier oplichten om te vertellen waarvoor dat grote feest wordt gegeven. Daar kom je vanzelf wel achter, je zult bewierookt worden, mooie speeches, leuke anekdotes worden er over je verteld. Nou een klein dingetje zal de kosmos verklappen, het heeft met promotie te maken en je wordt voorgedragen voor…

Alles marcheert in het gezin voorspoedig, de partner af en toe in de watten leggen. Koop dat mooie cadeau waar je allang aan hebt zitten denken, koop die nog duurdere voor hem/haar.

Af en toe je smartphone uitzetten anders sta jezelf ook te lang aan… Ja, ja de sterren weten alles van je net zoals je moeder vroeger.

Jeugdige Steenbok, er komt heel wat op je af. Behalve privé, ook wat schoolwerk betreft, je moet werkelijk bergen leerstof ombuigen in kennis en dat moet ook nog in je hoofd passen. Je vindt het niet altijd even leuk dat gestudeer, je trekt liever de wijde wereld in. Lekker alles ontdekken ook wat de andere sekse betreft, wat hebben zij wat jij niet hebt, in de sfeer van de bijtjes en bloemetjes. Er gaat een wereld voor je open… Geniet er maar van, je bent maar één keer jong. Voor je het weet dan word je verpletterd door lasten en plichten. Ja, terwijl je eigenlijk altijd het liefste ontdekkingsreiziger wilde worden… Het leven blijkt maar weer eens andere verrassingen voor je te hebben… Maar voorlopig, leef je lekker uit op je schoolwerk, het is nodig, anders ben je straks in vaste dienst als vakkenvuller bij AH. En als je straks 60 bent gaat bukken ook niet meer zo makkelijk…

 

Steenbok op jaren, als je een beetje gemopper hoort, zou het een Steenbok kunnen zijn. Alles op je oude dag verloopt misschien niet altijd zoals jij het graag wilt. Denk vooral aan vroeger toen je nog zo heerlijk flexibel was, alleen die herinnering al smeert je knoken en stramme gewrichten. Het maakt je weer wat buigzaam en zal je aandacht afleiden van kwaaltjes of nieuwe pijntjes die in aantocht zijn. Er is een grote verandering voor de bejaarde, alleenstaande Steenbok onder weg… Of je nog in je eigen huis woont of in een bejaardenoord, binnenkort komt er als je alleenstaand bent een nieuwe liefde op je pad. Door een toevallige ontmoeting zullen jullie letterlijk tegen elkaar aanlopen. Eén van beiden is aan de wandel achter de rollator en de ander met een wandelstok. Eentje van jullie beiden struikelt over een kiezelsteentje en de ander kan je nog precies opvangen. Nou dat is geen toeval meer… De goede afloop wordt gevierd met koffie en gebak en krijgt een romantisch vervolg onder een zacht donzen dekentje…

 

Het komend jaar in één oogopslag

De STEENBOK zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                8                    

geld                                  7

maatschappelijk            8     

(vrijwilligers)werk        7

gezondheid                     7

 

dat wordt dus een liefdevol jaar!

 

Je geluk kleur is: licht blauw. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 11de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: bergkristal, zwarte toermalijn, rookkwarts.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: niet willen opvallen, oppassend, doelgericht, vrijheidsgevoelens, eerlijk, vasthoudendheid.

 

 

 

 

 waterman
 
Alleenstaande Waterman het wordt een druk jaar. Er is aan alle kanten werk aan de winkel, in de familie en in je baan. Probeer je tijd zo goed mogelijk in te delen, laat je niet afleiden door bijzaken. Los een kwestie uit het verleden op, daar is de tijd rijp voor. Anders gaat er veel te veel energie in zitten en dat is zonde van de tijd. Je kunt wel wat beters doen. Je zult ook nog een studie oppakken en hoge studiecijfers behalen. Het zal je geen windeieren leggen want je versterkt je positie op je werk. Wat ook leuk is, het betekent: kassa! Nou je verdient het, je bent een keiharde werker. Voorzichtig ga je toch steeds meer zitten denken aan huisje/ boompje/ beestje… Iedereen zal opkijken want ze dachten allemaal dat je een notoire vrijgezel was, de verrassingen zijn de wereld niet uit, blijkt maar weer. Ga maar vast romantische en liefdesfilms bekijken dan kom je in de goede sfeer en overal steek je wat van op, dat is handig voor straks…

Waterman met relatie, gezin en kinderen, niet te gauw ‘help’ roepen… Net als een kat, alles komt op z’n pootjes terecht, ja ook die geldkwestie.

Uit een ver land krijg je een bericht, ja daar woonde nog familie van je. Het was van je vaderskant, je hebt die persoon nooit persoonlijk leren kennen. Maar ze hebben je iets nagelaten…, je bent in de officiële documenten beschreven. Best eervol voor je… Daardoor komt jullie leven er heel anders uit te zien, er is veel meer mogelijk. Alles kan opeens, dure clubs voor de kinderen, uit eten, vakanties, ja die mooie auto, ander huis…

Jeugdige Waterman… Moeilijk om los te komen van mama..., de neiging zit er een beetje in dat je je aan mama’s rok vasthoudt. Het kan ook de broekspijp van papa zijn natuurlijk… Maar de grote boze wereld grijnst je toe en dat voelt niet alleen maar fijn. Ga allerlei dingen doen waardoor je aan je zelfvertrouwen werkt. Al bloos je vrij gauw, gewoon dingen in de klas vragen als je iets wel of niet weet. Dan overwin je die wat angstige gevoelens, anders heeft het invloed op je ontwikkeling. Kijk regelmatig in de spiegel en zeg dan: ‘Ik ben een kanjer…!’

Je levensweg ziet er onbegrensd positief uit, je kunt alles worden wat je wilt. Je hebt vele talenten, een prima verstand en je bent een aardig persoon met een goed karakter.

 

Waterman op jaren. Eindelijk ga je je doel bereiken, je levenslange streven en je best doen, gaat vruchten afwerpen… In je damclub waar je al tig jaar lid van bent, ja je wordt er kampioen van de senioren. Nou dat is een hele mijlpaal voor je, je hebt er altijd al over gedroomd. Tot de prijzen behoort een heerlijke fles wijn, vergeet je vriendin niet uit te nodigen om samen de fles burgemeester te maken. De wijn niet in je eentje leegdrinken, dat is niet goed voor je damhoofd.

Andere Watermannen gaat het ook naar den vlezen, in sport en spel blinken ze eigenlijk allemaal uit. Ze bekijken trouwens ouderdom ook op zeer sportieve wijze, het is een beetje geven en nemen. Je hebt je goede dagen en de wat mindere… Maar iedere dag is een geschenk…

 

Het komend jaar in één oogopslag

De WATERMAN zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                8                    

geld                                  8

maatschappelijk            9

(vrijwilligers)werk        9

gezondheid                     8

 

dat wordt dus een uitstekend jaar!

 

Je geluk kleur is: donkergroen. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 9de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: fluoriet, turkoois, angeliet.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: creatief, vindingrijkheid, oorspronkelijk, perfectionistisch, gevoelsmatig, filosofisch.

 

 

 

 

 vis
 
Alleenstaande Vissen…, het gaat op talloze terreinen prima dit jaar. Soms neem je wel wat te veel hooi op je vork, maar gaandeweg laat je intuïtief er gelukkig ook weer de helft van af vallen. En dat scheelt een slok op een borrel. Soms laat je concentratie een beetje te wensen over, dat komt omdat je het liefst alles tegelijk wilt doen. Maar gaandeweg het jaar krijg je wat meer rust, de zaken marcheren en heb je goed op de rails gezet. Je krijgt binnenkort nog een heel aantrekkelijk aanbod. Zelfs vanuit het buitenland wordt er aan je getrokken… Maar je bent van nature vrij honkvast en dat is verstandig. Nooit te snel huis en haard verlaten, je weet wat je hebt en nooit wat je krijgt. Het gezegde: ‘Geen ouwe schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt…’, is erg waar. De kosmos heeft voor jou een heel lieve relatie op het oog… Overleg verder met de engelen die weten overal van… Als je het wilt wordt die parel in mensengedaante op je levenspad gezet… Je hoeft die persoon alleen maar tegemoet te lopen en jullie zullen elkaar in de armen sluiten en elkaar nooit meer loslaten…

Vissen met een relatie, gezin en kinderen… Gevoelig Visje, je had allang gevoeld dit wordt een jaar met wat haken en ogen, voetangels en klemmen, maar allemaal oplosbaar. Dat is het positieve van het hele verhaal, de trein komt op snelheid en in het gezin loopt het verder allemaal als de gesmeerde bliksem. Jij weet precies hoe je alles moet doen om je doel te bereiken, want je invoelend vermogen is hoog ontwikkeld. Soms maak je je net een beetje te druk om bijzaken. Goed over dingen nadenken en als je er niks mee kunt terzijde schuiven of op een andere manier weg ermee. Iedereen moet jou aardig vinden, stel dat stevig bij vanbinnen. Dat idee is namelijk regelrechte onzin… Jijzelf vindt toch ook niet iedereen aardig, nou dan…! Waarom zou iedereen jou dan aardig moeten vinden? Genoeg gedacht in de filosofische zin, dat doe je met je tere en gevoelige ziel al genoeg.

Jeugdige Vissen… Er komen soms dingen in je jonge jaren op je af, daar weet je niet zo goed raad mee. Maak van je hart geen moordkuil, praat er met een goede vriend over, een familielid die begrijpt, je vader, oom, moeder, tante of wie dan ook. Er is altijd wel iemand die naar je luisteren wil. Blijf niet met van alles en nog wat rondlopen. Je energie kan je beter gebruiken, je studie kan je power goed gebruiken. Je wilt duidelijk iets in je leven bereiken. En dat gaat je lukken, je zult een plek vinden die goed bij je past en waarvoor je in de wieg bent gelegd.

 

Vissen op jaren je niet gedragen of je als vis constant op het droge ligt. Natuurlijk je kunt een beetje minder dan vroeger, maar als je je met anderen vergelijkt kan je toch een heleboel. Je hebt vaak weinig bemoedigende woorden nodig en dan voel je je weer helemaal als een vis in het water… Niemand weet eigenlijk dat je je soms grote zorgen maakt, iedereen denkt dat je een goudvisje bent… Je kunt je voor de buitenwereld heel onbezorgd gedragen en of niets je moeite kost. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, sterker helemaal niet waar. Je moet voor alles erg goed je best doen.

Nog even een erg fijn berichtje. De andere sekse komt heel zachtjes op je deur kloppen, het is iemand die heel graag met je om wil gaan. De sterren adviseren je om de deur niet stevig dicht te houden…, anders word je toch die vis op het droge en dat moet je niet willen.

 

Het komend jaar in één oogopslag

De VISSEN zal de volgende cijfers aan 2022 kunnen geven:

 

liefde & geluk                8                    

geld                                  7

maatschappelijk            8

(vrijwilligers)werk        7

gezondheid                     8

 

dat wordt dus een jaar vol buitenkansjes!

 

Je geluk kleur is: beige. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

 

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 5de dag.

 

Edelstenen die goed bij dit sterrenbeeld passen: amethist, opaal, aquamarijn.

 

Karakter- en persoonlijkheidskenmerken: gevoeligheid, inlevingsvermogen, vriendelijkheid, wijsgerig, spiritueel, vlijtig, soberheid.

 

 

Aldus opgetekend te Oegstgeest, 29 oktober 2021

© Jan C. van der Heide

 hypnotherapeut, paragnost & coach

 

 www.jancvanderheide.com

www.uitgeverijcitadel.nl

 

 
Wie is online
We hebben 45 gasten online
Radio Paravaria