Ik beweeg...
Ik beweeg...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home 2018 Horoscopen 2018

Leeuw

AddThis Social Bookmark Button

Horoscoop

2018

LEEUW

(23 juli tot en met 23 augustus)

leeuw

Een prima periode breekt er aan om niet al te hoog van de toren te blazen LEEUW. Wat temperen af en toe, dat is een zinvolle, mentale oefening Leeuw. Van nature weet je je stem overal goed te laten doorklinken, nu ietsje zachter, is beter. Het doel dat je bereikt is waardevoller en kost wat minder energie om het te bereiken. Ontwikkel je diplomatieke gevoelens, niet te zwart/wit denken, probeer de nuance op te zoeken. Slim als je bent Leeuw gaat je dat lukken en je ziet door je gezonde zelfinzicht dat het inderdaad soms nodig is, een tandje minder. Een octaafje lager, dat klinkt al anders. Je bent een snelle leerling Leeuw, alles komt in kannen en kruiken.

De jeugdige Leeuwen adviseren we om veel naar de oudere Leeuwen te kijken, om te leren hoe sommige dingen niet moeten. Dat klinkt wat cryptisch en dat is het ook… De Leeuw is een uitstekend sterrenbeeld met ongekend grote kwaliteiten, maar een eigentijdse Leeuw leert wat water bij de wijn te doen. Een anekdote willen wij u niet onthouden. Volgens onbevestigde berichten was Trump bijna geboren onder het dierenriemteken Leeuw…, maar gelukkig zijn moeder had toen hoofdpijn. Sommige ouders plagen hun Leeuwkinderen er weleens mee als ze slechte cijfers halen: ‘Je lijkt Trump wel dat is ook een nepLeeuw…’. Doe die plagerij liever niet, sommige kinderen vinden dat zo verschrikkelijk beledigend, daar kunnen ze een trauma van oplopen om vergeleken te worden met enge mannen, booswichten, tirannen, narcisten, struikrovers, oplichters, vrouwen-, homohaters of ander gespuis.

We richten ons nu op een serieus thema, de getrouwde, alleenstaande Leeuwen. Al eens gedacht om een eigen bedrijf te beginnen? Een uiterst vruchtbare periode breekt aan om het op poten te zetten. Niet verder springen dan je polsstok lang is, dat nooit doen… Maar rustig beginnen en langzaam uitbouwen, dan zit er groei in. Het beste is voor de helft ergens een vaste baan hebben en verder werken voor jezelf in je eigen bedrijfje. Zo min mogelijk dure leningen, trouwens de bank staat toch niet in de rij om geld te verstrekken. Dat is maar goed ook, aan schulden heb je niks. En er is er maar 1 die er beter van wordt en dat is de bank.

Leeuwen met kinderen. Eén van je kinderen is een regelrechte bolleboos. Als hij/zij wat lastig is op school dan komt dat waarschijnlijk door verveling, een taak erbij werkt dan goed. Die slimme hersens moeten geprikkeld worden. Een hoogleraar psychologie is het er niet mee eens, maar prijs je kinderen de hemel in! In principe kunnen we toch allemaal Rembrandt, Einstein, Albert Schweitzer, Semmelweiss worden, dat waren ook mensen…, die ook kind zijn geweest.

Maar genoeg, we overdrijven verder maar niet en houden ons bij de les. Heel aards, want onze strijd tegen de zwaartekracht is al lastig genoeg.

Goed de centjes in de gaten houden dit jaar Leeuw. Niet te vaak je bankrekening plunderen om nieuwe kleren te kopen, een Smartphone contant te betalen of een sieraad voor je partner kopen waarvan je zoveel houdt. OK doe die diamanten ring dan maar, leuk cadeautje!

Bejaarde Leeuwen hebben wat de neiging om zich wat amechtig op de bank neer te vleien… om de hele dag breed gedrapeerd te blijven zitten. Te weinig opstaan. Maak minstens om het uur een loopje, al gaat het voetje voor voetje maar je loopt en daar gaat het om. Doe het verder wat rustig aan, je hebt je hele leven al genoeg gezwoegd. Geef die eksteroog wat extra aandacht en behandeling, niet laten versloffen. Want voor je het weet ga je de eksteroog gebruiken als smoes waarom je niet zo veel loopt. Als je er zin in hebt, pak je hobby’s van vroeger op, ga een studie volgen, concentreer je op iets prettigs! De Leeuwen hebben wat extra aandacht van de omgeving nodig. Zeker de wat oudere exemplaren, vroeger stonden ze meestal in de brandpunt van de belangstelling. Ja, en de oudedag voor velen ziet er toch iets anders uit. Laat de Leeuw op jaren niet verpieteren, geef ze aandacht en ze bloeien weer helemaal op. Maar als ze gaan bazen, meteen de kop indrukken!

In één oogopslag het komend jaar:

De LEEUW zal, volgens de sterren, na afloop van 2018 het volgende rapportcijfer (0 is het laagste en een 10 het hoogste cijfer) kunnen geven aan:

liefde & geluk                 8

geld                                  7

maatschappelijk             8

(vrijwilligers)werk         9

gezondheid                      7

dat wordt dus een prima jaar!

Je gelukskleur is: groen. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 9de dag.

Edelstenen geven kracht, zuivering, harmonie en balans. ‘Edele Stenen’ die onder andere bij de LEEUW horen zijn: Barnsteen, Carneool, Citrien, Diamant, Topaas, Granaat, Gele Jaspis, Robijn, Tijgeroog.

 

© Jan C. van der Heide

hypnotherapeut & paragnost & coach

 

Een waarschuwing is ook op zijn plaats, neem horoscopen, numerologie, paragnostiek nooit te letterlijk! En toch op een diffuus niveau zou je er je voordeel mee kunnen doen…

 

 

 
Wie is online
We hebben 151 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria