Ik beweeg...
Ik beweeg...
 
paragnost_jan_c_van_der_heide.jpg
E-mail / nieuwsbrief
Periodiek kunt u na inschrijving, een ‘Nieuwsbrief’ ontvangen. Het woord ‘Nieuwsbrief’ is misschien wat te groot uitgedrukt, de inhoud is meestal een enkel bemoedigend woord, een spreuk of een daghoroscoop.
Standen zon en maan
Kreeft
Zon in Kreeft
13 Graden
Schorpioen
Maan in Schorpioen
5 Graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
7 dagen oud
Aantal bezoekers:
Home 2018 Horoscopen 2018

Steenbok

AddThis Social Bookmark Button

Horoscoop

2018

STEENBOK

(22 december tot en met 20 januari) 

steenbok

De STEENBOK zal het komend jaar op allerlei terreinen veel gaan meemaken. Soms lijken er wat donkere wolken te ontstaan, maar precies op het goede moment breekt de zon door. De Steenbok heeft vaak geluk en alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht. Niet dat iedere minuut van hun bestaan alleen maar doordrongen zal zijn van pure geluksgevoelens… Zeker niet, ze zitten immers niet in de hemel maar vertoeven in het aardse tranendal. Maar ze hebben wel de zekerheid dat de kosmos voor ze zal zorgen en zeker voor de Steenbok. Ze staan in de kosmos niet voor niets op een ereplaats…

De jeugdige Steenbokken gedragen zich graag als jonge honden. Speels, vrolijk, opgeruimd en de grenzen opzoeken. Ouders krijgen soms de neiging om dergelijke Steenbokhondjes even achter het behang te plakken… Maar dan piepen ze zo zielig en worden gauw weer in het volle leven gezet, om jawel kattenkwaad uit te gaan halen… En waar ze allemaal niet op komen; spookje spelen, natte dweilen in bedden leggen, suiker in zoutpot doen… Je kan zeggen dat is wat flauw, een beetje Steenbok giert van het lachen om zulke dingen. Onderbroekenlol? Ach, ja…, het is zo betrekkelijk, in ieder geval alles beter dan oude vrouwtjes beroven...

Steenbokken getrouwd, samenwonend met of zonder kinderen. In het gezin, in de relatie komen er steeds meer geluiden naar voren om te vertrekken. In een ander land te gaan wonen. Gewoon het boeltje opbreken… en emigreren. Ja leuk is dat, die plannen maken, gewoon regelrecht dolletjes. De praktijk is zo anders, mensen die heimwee hebben, is niet prettig. Want Steenbok, je bent meer gehecht aan de boerenkool inclusief de Hemaworst, het cafeetje om de hoek, bingoavonden… dan je denkt. Met hangende pootjes weer terugkomen naar het polderland is een regelrechte afgang. Iedereen lacht je uit, achter je rug tenminste. Ja en dat is nu precies wat een Steenbok niet wil, uitgelachen worden. Dus overdenk alles eerst goed. Je hebt hier nu een huis en als je terugkomt zou je je meubeltjes weleens in een kartonnen doos moeten zetten, want de woningnood is straks erg groot. Genoeg over narigheid en ellende. We richten ons nu op alles dat goed gaat:

Regel alles wat maar te regelen is, dan denken we aan verzekeringen, begrafenissen. Niet dat er nare dingen gebeuren, helemaal niet. Maar je voorkomt dat er vervelende situaties zouden kunnen ontstaan. Want Steenbok laten we eerlijk zijn, wat paperassen betreft en papierwinkel kan je soms wat slordig zijn. Een verzekering vergeten af te sluiten…, doe het allemaal wel dan hoef je er nooit meer aan te denken. Begrijp U…?

Er is een kindje in het gezin, die moet wat bijgespijkerd worden. Geef het de volle aandacht, dan gaat het weer allemaal goed komen. Je kunt je wel afvragen waar bemoeien de sterren zich allemaal mee. Nou dat klopt die bemoeien zich met alles… Als daardoor leed voorkomen kan worden, is het alleen maar goed te noemen die bemoeizucht.

Steenbokken in het bejaardenhuis, ze hebben een grote vrijheidsdrang en trekken vaak de natuur in. De natuur bewonderen op een bankje gezeten is natuurlijk ook leuk… Of door het raam kijken hoe de onhandige buurvrouw in de elektrokar weer tegen iets aan rijdt. En de wat arrogante oud-gevangenisdirecteur van kamer 236 over zijn stok struikelt, terwijl hij zijn veter probeert vast te maken. En later zijn mobieltje ook nog in de vijver laat vallen terwijl hij eendjes aan het voeren is… en een kinderliedje zingt. Ja er valt genoeg te beleven, grote en kleine avonturen. En als er niks gebeurt? De Steenbok heeft vanuit het heelal een grote fantasie meegenomen, dan maken ze hun eigen spannende verhalen…

In één oogopslag het komend jaar:

De STEENBOK zal, volgens de sterren, na afloop van 2018 het volgende rapportcijfer (0 is het laagste en een 10 het hoogste cijfer) kunnen geven aan:

liefde & geluk                 8

geld                                  8

maatschappelijk             8

(vrijwilligers)werk         8

gezondheid                      8

dat wordt dus een prima jaar!

Je gelukskleur is: koningsblauw. Trek regelmatig kleding aan van die kleur, het brengt nog meer positiviteit, kracht, geluk op je levenspad.

Een absolute geluksdag van iedere maand is: de 8ste dag.

Edelstenen geven kracht, zuivering, harmonie en balans. ‘Edele Stenen’ die onder andere bij de STEENBOK horen zijn: Bergkristal, Rookkwarts, Obsidiaan,  Zwarte Toermalijn.

 

© Jan C. van der Heide

hypnotherapeut & paragnost & coach

 

Een waarschuwing is ook op zijn plaats, neem horoscopen, numerologie, paragnostiek nooit te letterlijk! En toch op een diffuus niveau zou je er je voordeel mee kunnen doen…

 

 
Wie is online
We hebben 152 gasten online
Muziek aan/uit

There seems to be an error with the player !

Radio Paravaria